Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako popraviti funkciju "Pouzdana mesta" za Smart Lock otključavanje?

Kako popraviti funkciju "Pouzdana mesta" za Smart Lock otključavanje?

Pogledajte zaobilazno rešenje od 60 sekundi kako bi Android-ov Smart Lock ponovo počeo da radi.

Android-ova funkcija Smart Lock je spektakularna - to jest, kada zapravo funkcioniše. Smart Lock postoji od Android 5.0 ere iz 2014. Osnovna ideja koja stoji iza toga je da zaključavanje vašeg pametnog telefona bude manje nezgodno, čime će se povećati verovatnoća da ćete zaista koristiti obrazac, PIN, šifru ili otisak prsta da biste zaštitili svoje podatke.

 



Senzacionalni naslovi o velikim, zlim čudovištima malvare-a koji vrebaju u mraku i čekaju da nasrnu na nesumnjive žrtve, možda su ipak zastrašujući, ali ovde u stvarnom svetu postoji mnogo veća verovatnoća da ćete patiti od sopstvenih sigurnosnih propusta nego od bilo kakve teorijske pretnje .

>> Andorid 5 LolliPop je najsigurniji android do sada!? <<

Dakle, da: Smart Lock ima jako puno smisla - ne samo za prosečne ljude koji poseduju telefon, već i za preduzetnike i preduzeća svih veličina koja treba da primene odgovarajuću sigurnost i žele da te mere učine što ugodnijim. Postoji samo jedan mali problem: Jedna od najefikasnijih opcija Smart Lock-a za Android se neprestano kvari i ne uspeva da uradi svoj posao.

Govorim o funkciji Pouzdana Mesta Smart Lock-a koja omogućavaju da odredite određenu fizičku lokaciju - vaš dom, kancelariju ili bilo šta drugo - pri čemu će vaš telefon automatski ostati otključan. Kad god ste na toj lokaciji, telefon će preskočiti standardni zaključani ekran i omogućiti vam da obavite stvari bez potrebe za bilo kakvom potvrdom identiteta. A kada ste negde drugde, prikazaće se i primeniti vaš standardan način bezbednosti.

Pouzdana Mesta deo Smart Lock-a bio je fantastičan kada se prvi put pojavio, ali u nekom trenutku je jednostavno prestao da radi dosledno. To je nešto što sam doživeo sa brojnim Android uređajima, uključujući i svoj trenutni lični telefon, i nešto o čemu sam beskrajno slušao od korisnika Androida tokom poslednjih nekoliko godina. I uprkos povremenom proglasu da je neko podešavanje ispod poklopca donelo ispravku koju smo svi čekali, čini se da problem nikada neće nestati.

Ipak, ima još nade. Iako možda nećemo moći da popravimo uzrok prestanka rada funkcija Pouzdana mesta Smart Lock-a, možemo da prilagodimo sopstvene postavke kako bismo mu dali metaforični start i pokrenuli ga da radi na našim uređajima, barem još neko vreme, još jednom.



Tajna je u jednostavnom malom zaobilaznom rešenju koje sam godinama usavršavao i na koga se lično oslanjao, i apsolutno funkcioniše - ne zauvek, ali obično prilično dugo. A potrebno je otprilike 60 sekundi.

Ispravka pouzdanih mesta za Android Smart Lock: I deo

Prvo moramo da primoramo Google-ov sistem lokacije da resetuje memoriju za bilo koju pouzdanu lokaciju koju ste kreirali. Znam da zvuči glupo, ali iz bilo kog razloga izgleda da je ovo ključ za ponovno pokretanje ispravnog dela Pouzdana mesta u Smart Locku.

Evo kako da to uradite:

  1. Otvorite aplikaciju Google mape na telefonu.



  2. Dodirnite sliku profila u gornjem desnom uglu aplikacije

  1. Izaberite „Podešavanja“

  1. Izaberite „Izmena adrese kuće/posla“.



  1. Dodirnite ikonu sa tri tačke pored reda sa natpisom „Kuća“, „Posao“ ili bilo koja druga lokacija koja vam stvara probleme, a zatim izaberite opciju „Izmeni lokaciju ____“ („Izmeni lokaciju kuće“, „Izmeni lokaciju Posla“ itd.).

  1. Na mapi koja se pojavi veoma malo prstom povucite iglu koja predstavlja vašu lokaciju - dovoljno da se adresa na vrhu ekrana promeni (čak i ako se promeni u nešto što više nije tačno tačna adresa). 

  2. Dodirnite dugme Sačuvaj u dnu ekrana.

  1. Ponovite korake 5 i 6, ali ovaj put, prevucite iglu na pravu adresu vaše lokaciji je. Obavezno ponovo dodirnite dugme Sačuvaj kada završite.

Ono što smo upravo postigli, koliko god besmisleno zvučalo, prisiljava sistem Smart Lock-a da se resetuje i ponovo poveže sa vašom odgovarajućom adresom iz Pouzdanih mesta. A ako je promena prošla ispravno, na vrhu ekrana trebalo bi da se prikaže obaveštenje o promeni pouzdanog mesta.

To nas vodi do drugog dela ovog procesa, koji ne može biti mnogo jednostavniji.

Ispravka pouzdanih mesta za Android Smart Lock: II deo

Ovde još nema mnogo posla. dodirnite gore prikazano obaveštenje i bićete prebačeni u odeljak Pouzdana mesta u podešavanjima Android Smart Lock-a. Tamo bi vam telefon trebalo da zatraži da koristite „novu“ adresu kao lokaciju pouzdanog mesta. A sve što treba da uradite je da dodirnete „Da, koristi ovo“.

Ako iz nekog razloga niste dobili to obaveštenje - ili ste ga možda nenamerno odbacili, pratite sledeće korake:

  1. Uđite u sistemska podešavanja

  2. Potražite  Smart Lock (npr. na Samsung uređajima se nalazi u odeljku “Zaključan ekran”

  1. Zatim idite u taj odeljak i dodirnite red „Pouzdana mesta“. (Verovatno ćete prvo morati da unesete svoj PIN, obrazac ili lozinku kao meru bezbednosti.)

  1. Dodirnite red sa oznakom „Pouzdana mesta“, a zatim dodirnite red koji predstavlja lokaciju koju ste upravo podesili i dodirnite „Uključi ovu lokaciju" na dnu ekrana.

To je to! Nakon ovog malog trika funckija Pouzdana mesta Smart Lock-a bi ponovo trebala da radi.  Ako ponovo prestane da radi tokom sledećih šest meseci, ponovite korake.