Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako povezati Facebook stranicu sa Instagram nalogom?

Kako povezati Facebook stranicu sa Instagram nalogom?

Evo kako da povežete svoju Facebook stranicu sa svojim Instagram nalogom kako se fotografije ne bi delile na vaš privatan Facebook nalog.

Bilo da imate Facebook stranu koju vodite privatno ili je u pitanju strana koja pripada firmi u kojoj radite, direktno deljenje fotografija sa Instagrama na njoj je moguće. Uzećemo našu praksu za primer i objasniti zašto je ovo možda pojedinim korisnicima problem.

 



Budući da mi imamo gomilu drugih naloga pored Instagram-a, koji redovno ažuriramo, deljenje jedne fotografije bude naporan posao. Ukoliko ne povežete svoj Instagram nalog sa ostalim društvenim mrežama, jednu istu fotografiju morate iznova da uređujete i pojedinačno delite sve, dok se ona ne nađe na Twitter-u, Facebook-u, itd. Dakle, mnogo je lakše povezati sve naloge i deljenjem fotografije na jednom nalogu obavite ceo posao.

Međutim, ono što mnoge vlasnike Facebook strana zbunjuje je to što Instagram povezuje lični Facebook profil umesto strane. Inicijalno, prilikom postavljanja tj. povezivanja Instagram-a i Facebook-a, aplikacija ne nudi nikakve opcije i mogućnost podešavanja. To korisnike automatsku navede da pomisle da ne postoji mogućnost povezivanja Facebook strane i Instagram naloga. No, to srećom nije slučaj. Evo kako se zapravo to radi:

1. Da biste povezali Instagram sa Facebook stranom potrebno je prvo da povežete svoj Facebook nalog sa Instagram-om na već vama poznat način.

2. Potom treba pristupiti podešavanjima svog naloga. To možete učiniti dodirom na isečak koji vodi ka informacijama o vašem profilu, pa na “tri tačkice” taster koji se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana.

3. Na listi sa dodatnim opcijama potražite naslov “Podešavanja” ispod kog se nizaju razne opcije. Vi treba da dodirnete opciju “Povezani nalozi”.



4. Kada pristupite svim povezanim nalozima, jednostavno dodirnite na “Facebook” i tako pristupite opcijama za taj povezan nalog.

5. Tu možete prekinuti vezu između Instagram i Facebook naloga ili odrediti da se fotografija deli na neku od Facebook strana na kojim ste vi administrator ili urednik. U našem slučaju će to biti “PametniTelefoni.rs”.



To je to! Nadamo se da smo vam pomogli. Kao što vidite, nije previše teško. Štos u je što retko ko govori o tome. Ako već volite i imate instagram, onda pogledajte slične tekstove koji vam mogu pomoći da postanete napredniji korisnik ove aplikacije:

>> Kako koristiti dva ili više Instagram naloga na jednom telefonu? (VIDEO) <<



>> Kako napraviti sjajne Instagram fotografije!? <<

>> Kako “otpratiti” sve one koji vas ne prate na Instagram-u? (VIDEO) [Followers Insight] <<

>> Kako pribaviti što više Instagram pratioca!? <<

>> Kako zumirati fotografije na Instagram-u? <<

>> Kako napraviti najbolje kolaž fotografije za Instagram ili Facebook!? <<