Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako povezati više telefona na jedan WhatsApp nalog? (VIDEO)

Kako povezati više telefona na jedan WhatsApp nalog? (VIDEO)

Jedan isti WhatsApp nalog, koji je kreiran sa jednim istim brojem telefona, se može koristiti na više telefona istovremeno? Da, to je sada moguće! Evo šta treba da uradite.

Ne znam da li se vi sećate perioda kada se broj telefona kupovao unapred? Prosto ih nije bilo. I onda se praktično čeka na broj nekih par meseci. Brojevi telefona, baš kao i sami telefoni, nisu bili tako povoljni i samim tim bi ljudi neretko imali samo jedan broj telefona, i samo jedan telefon.

 



Međutim, u prethodnih 15 godina, stvari su se ozbiljno promenile. SIM kartice sada koštaju par stotina dinara, dok telefon možete kupiti i za par stotina eura. Neretko današnji telefoni podržavaju korišćenje dve SIM kartice u isto vreme što je dovelo do toga da se privatni i poslovni broj koriste u jednom telefonu. Sve ovo je postalo dostupno usled velike potražnje korisnika. Da to ljudima nije bilo potrebno, to se ne bi ni dogodilo.

Pre par godina smo dobili mogućnost kloniranja aplikacije što korisnicima omogućava da na jednom telefonu koriste dva različita Viber, WhatsApp ili Telegram naloga. Na ovaj način se na jednom DualSIM telefonu mogu koristiti nalozi jedne iste aplikacije kreirana sa dva različita broja. Nešto više o tome možete pročitati na priloženom linku:

>> Kako koristiti dva Viber broja na istom telefonu? (VIDEO) <<

Ipak, kako se potrebe korisnika šire, a kreatori aplikacija žele da sve to isprate, ubrzo smo dobili mogućnost korišćenja brojnih aplikacija na telefonu i računaru, u isto vreme. Dakle, jedan isti nalog, recimo Viber ili WhatsApp, se može koristiti na jednom telefonu i jednom računaru istovremeno. Više o tome svakako možete pročitati na priloženim linkovim:

>> Kako koristiti WhatsApp aplikaciju sa telefona na računaru? << 

>> Kako instalirati Viber na laptopu ili tabletu? <<



Ali tu nije kraj! Nedavno smo dobili tu mogućnost da se jedan WhatsApp nalog, kreiran sa jednim brojem telefona, može koristiti na dva ili više različitih telefona, bez obzira da li je to Android ili iOS.

Ovo znači da ćete moći da primate i šaljete poruke na jednom WhatsApp nalogu, sa više različitih telefona. Mi ovo vidimo kao vrlo korisnu funkcionalnost te se nadamo da će mnoge druge aplikacije dobiti nešto slično u skorijoj budućnosti.

Procedura postavljanja je vrlo jednostavna. Prilažemo vam “korak po korak” uputstvo:

1. Na telefonu gde je već postavljena WhatsApp aplikacija, dodirnite na “tri tačkice” taster u gornjem desnom uglu ekrana kako bi pristupili dodatnim opcijama.



2. Zatim u padajućem panelu dodirnite na opciju koja se naziva “Linked devices”.

3. Kada se pojavi nova stranica, dodirnite na taster “Link a device”.

4. Potvrdite svoj identitet dodirom na čitač otiska prsta ili na unosom vašeg PIN koda.



5. Kada vam se prikaže ilustracija koja objašnjava da treba da skenirate QR kod, vi na sekundarnom telefonu koji želite da povežete isti WhatsApp nalog pokrenite WhatsApp aplikaciju.

6. Prihvatite uslove korišćenja i kada se pojave polja za unos broja teleofna, vi dodirnite na “Tri tačkice taster” i gornjem desnom uglu ekrana. 

7. Zatim u padajućem panlu dodirnite na “Link a device” opciju.

8. Na kraju prvim telefonom samo skenirajte QR kod koji će se prikazati na ekranu sekundarnog telefona.