Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako povezati Xbox ili PS4 Bluetooth "džojstik" sa telefonom?

Kako povezati Xbox ili PS4 Bluetooth "džojstik" sa telefonom?

Evo kako da uaprite Xbox ili Sony Play Station 4 Bluetooth kontroler sa Android uređajima! 

 

Neprestano viđamo sve više igara koje nude mogućnost povezivanja spoljnih kontrolera. Igre poput Fortnite i PUBG Mobile u potpunosti su kompatibilne sa ovim kontrolerima, a druge poput Call of Duty Mobile uskoro će dodati i ovu funkciju. To znači da možete koristiti isti gamepad koji koristite za igranje na računaru ili na gejming konzoli za igranje mobilnih igara.

 



Zahvaljujući činjenici da su konzole poput Xbox One i PS4 uspostavile svoje kontrolne sisteme kao univerzalne, možete ih povezati putem Bluetootha sa svojim Android uređajem. Pročitajte kako biste otkrili kako ih povezati.

Ako imate Xbox gamepad,  prvo što morate otkriti je da li je to Bluetooth kontroler ili je starija verzija koja koristi USB donglove. Postoji jednostavan način da ovo utvrdite. Ako je X dugme u sredini napravljeno od materijala sličnog samom kontroleru, to je Bluetooth. Ako je dugme potpuno zaseban komad i druge je boje, onda to nije Bluetooth. Kad to utvrdite, možete započeti postupak uparivanja.

Microsoft kontroleri su ovično kompatibilni sa modernim Android uređajima, ali jedina marka sa kojom imaju službeni ugovor je Samsung. Tako da se Xbox kontroleri savršeno sinhronizuju sa uređajima ove marke.

Kako upariti Xbox One gamepad

1. Pritisnite srednje Xbox dugme na kontroleru da biste ga uključili.

2. Pritisnite taster za sinhronizaciju koji se nalazi u gornjem delu kontrolera. Držite ga nekoliko sekundi dok srednje dugme ne počne da treperi.



3. Na vašem Android uređaju uđite u Bluetooth podešavanja i odaberite opciju pretraživanja uređaja u blizini dok se ne prikaže Xbox kontroler (koji se obično naziva „wireless controller“).

4. Odaberite ga za povezivanje i za nekoliko sekundi postupak će biti završen.

Kako upariti PS4 gamepad

1. Pritisnite dugme PS i Share istovremeno dok lampica ne počne da treperi.

How to Connect Your PS4 Controller to Your Android Device for Easier Gameplay « Android :: Gadget Hacks



2. Na vašem Android uređaju uđite u Bluetooth podešavanja i odaberite opciju pretraživanja uređaja u blizini dok se ne prikaže Xbox kontroler (koji se obično naziva „wireless controller“).

3. Odaberite ga za povezivanje i za nekoliko sekundi postupak će biti završen.

To je to. Uživajte!