Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako povratiti novac iz Google Play Prodavnice?

Kako povratiti novac iz Google Play Prodavnice?

Evo kako se refundira novac sa Google Play prodavnice u slučaju da niste zadovoljni kupovinom.

Baš kao i kada kupujete fizički proizvod, povrat novca možete dobiti i za digitalnu robu koristeći Google Play prodavnicu, uključujući aplikacije, igre, filmove, knjige i još mnogo toga. Pogledajte kako da vratite vaš novac!

 



Google Play prodavnica ima nekoliko različitih pravila povrata novca za različite proizvode koje prodaje. Povrat novca za aplikacije i igre može se izvršiti u prvih 48 sati. Povrat novca za digitalni sadržaj, poput muzike, filmova i knjiga, možda će biti moguć i nakon 48 sati.

>> Kako kupiti aplikacije ili igrice putem Google Play prodavnice? <<

Međutim, najlakši i najbrži način za povrat novca za aplikaciju ili igru ​​je to učiniti u roku od dva sata nakon kupovine. Imajte na umu da povrat novca za aplikaciju ili igru ​​možete dobiti samo jednom. Ako ga platite drugi put, novac više nećete moći da vratite.

Odmah povratite novac za aplikaciju ili igru

Ako je prošlo manje od dva sata otkako ste kupili aplikaciju ili igru ​​iz Prodavnice Play, lako možete dobiti povrat novca. Prvo otvorite Google Play prodavnicu na Android telefonu ili tabletu i idite do aplikacije ili igre koju ste kupili.

play store listing page

Dok ne istekne dva sata, videćete dugme „Povrat novca“(eng. Refund). Dodirnite ga.



tap the refund button

Poruka će vas pitati jeste li sigurni da želite vratiti novac za ovu kupovinu i deinstalirati aplikaciju. Dodirnite „Da“(eng. Yes) da biste nastavili.

tap yes to proceed

To je sve. Biće vam odmah vraćen novac na način plaćanja koji ste koristili za kupovinu. (npr. Kreditna kartica, PayPal)



Povrat novca nakon perioda od dva sata

Povrat novca nakon početnih dva sata je teži. Da biste ispunili uslove, mora proći manje od 48 sati nakon kupovine aplikacije ili igre. To takođe uključuje kupovinu u aplikaciji.

Za ovaj metod moraćemo da posetimo veb lokaciju Play prodavnice u veb pregledaču. Idite na veb lokaciju Google Play, posetite stranicu naloga i izaberite „Istorija porudžbina“ (eng. order history) .

>> Istorija porudžbina - Google Play prodavnica <<



google play order history

Pronađite svoju kupovinu sa liste i odaberite „Zatraži povraćaj sredstava“ (eng. ask for a refund) ili „Prijavi problem“ (eng. report a problem).

select report a problem

Pojaviće se iskačući prozor sa padajućim menijem pod naslovom „Izaberite opciju“ (eng. select a option). Odaberite opciju koja odgovara vašoj situaciji.

select a refund reason

U zavisnosti od vašeg izbora, videćete neke informacije o Google-ovoj politici povrata novca. Budući da smo izvan dvosatnog prozora za povrat novca, moraćemo da popunimo obrazac. Opišite svoju situaciju u tekstualnom okviru ispod i dodirnite „Pošalji“ (eng. submit).

explain situation and submit

U poruci će biti objašnjeno da biste u roku od 48 sati trebali dobiti mail o odluci o povraćaju sredstava. Imajte na umu da povraćaj sredstava nakon dvočasovnog perioda nije zagarantovan.

Povraćaj sredstava za filmove, TV emisije, muziku i knjige

Povraćaj sredstava za filmove, TV emisije, muziku i knjige sa Google Play-a je još zamršeniji. Period povrata i smernice razlikuju se u zavisnosti od vrste sadržaja.

Filmovi i TV emisije

Povrat možete zatražiti u roku od sedam dana ukoliko još niste počeli da ga gledate.

Imate 65 dana da zatražite povraćaj sredstava ako su film ili TV emisija neispravni.

Muzika

Ne možete da povratite novac za pretplatu na YouTube Music za strimovanje kada započne. Možete samo otkazati ili pauzirati pretplatu.

Knjige

Povrat možete zatražiti u roku od sedam dana od kupovine.

Imate 65 dana da zatražite povraćaj sredstava ako postoji problem sa e-knjigom.

Paketi e-knjiga mogu se refundirati samo kao paketi, a ne kao pojedinačne knjige.

Sve prodaje su konačne pri iznajmljivanju e-knjiga.

Audio knjige

Sve prodaje su konačne za audio knjige, osim ako živite u Južnoj Koreji, u tom slučaju imate sedam dana od kupovine ako je već niste poslušali.

Povrat novca možete zatražiti u bilo kom trenutku ako audio knjiga ne radi.

Imajući u vidu sva ova pravila, postupak zahteva za povraćaj novca je prilično jednostavan. Prvo idite na veb lokaciju Google Play u veb pregledaču, posetite stranicu naloga i izaberite „Istorija porudžbina“.

>> Istorija porudžbina - Google Play prodavnica <<

гоогле плаи историја поруџбина

Pronađite sadržaj sa liste i odaberite „Zatraži povraćaj sredstava“ (eng. ask for a refund) ili „Prijavi problem“ (eng. report a problem).

кликните да пријавите проблем

Pojaviće se iskačući prozor sa padajućim menijem pod naslovom „Izaberite opciju“(eng. Select a option). Odaberite opciju koja odgovara vašoj situaciji.

изаберите ситуацију

U zavisnosti od vašeg izbora, videćete neke informacije o Google-ovoj politici povrata novca. Budući da smo izvan dvosatnog prozora za povrat novca, moraćemo da popunimo obrazac. Opišite svoju situaciju u tekstualnom okviru ispod i dodirnite „Pošalji“ (eng. submit).

опиши ситуацију и предај

Povraćaj sredstava za digitalni sadržaj nije zagarantovan. Povratnu informaciju od Google-a biste trebali očekivati u roku od 48 sati nakon unošenja zahteva.

U suštini, što brže možete doneti odluku o povraćaju sredstava, veće su šanse za uspeh. Nadamo se da možete vratiti novac i iskoristiti ga u boljoj kupovini!