Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako pozivati direktno sa računara, koristeći broj koji je u telefonu?

Kako pozivati direktno sa računara, koristeći broj koji je u telefonu?

Evo kako da primite ili napravite poziv preko računara, koristeći SIM karticu koja je u vašem telefonu. Na ovaj način možete primati ili slati SMS poruke ili čak slušati muziku sa telefona direktno na računaru, bez povezivanja kablom.

 

Jedno od vrlo čestih pitanja koje smo proteklih nekoliko godina dobijali je “Kako da pozivam ili primam pozive na računari koristeći broj koji je u telefonu?” Igrom slučaja, nikako da odgovorimo na to pitanje. Međutim, konačno je i ono došlo na red te je vreme da se odgovor nađe u našoj sekciji “saveti”.


U današnjem tekstu ćemo vam pokazati kako da sinhronizujete Samsung telefon sa Windows 10 ili Mac računarom kako bi mogli da primite ili uspostavite poziv direktno sa računara. Ovo važi i za SMS poruke.



Isto tako, na ovaj način možete daljinski kontrolisati telefon, odnosno pregledati obaveštenja, lansirati aplikaciju i još mnogo toga drugog. Bukvalno imate potpunu kontrolu nad uređajem!

Ono što je bitno da znate je da ovo funkcioniše isključivo sa Samsung uređajima, uz aplikaciju “SideSync”, sve dok su računar i telefon povezani na istu WiFi mrežu. SideSync aplikacija omogućava mnogo toga, a neke značajnije funkcije su:

- Primanje poziva na računaru

- Uspostavljanje poziva na računaru

- Primanje SMS poruka na računaru

- Slanje SMS poruka na računaru



- Slanje datoteka sa računara na telefon (Putem WiFi-a)

- Pregled obaveštenja sa telefona na računaru

- Emitovanje slike sa telefona na računar

- Kompletna daljinska kontrola telefona



- Brze skraćenice za aplikacije sa telefona na računaru

- Zvučno obaveštenje o pozivu na računaru iako je telefon utišan

- Prebacivanje poziva sa računara na telefon i obrnuto.



U suštini, moguće je sve ono što ste ikada i želeli. A što se postavljanja tiče, procedura je vrlo jednostavna. Više o njoj u daljem tekstu.

Kako podesiti SideSync na računaru i Samsung telefonu? 

1. Sa Google Play prodavnice ili priloženog linka preuzmite i instalirajte “SideSync” aplikaciju:

>> Samsung SideSync <<

2. Sada na računaru sa priloženog linka preuzmite i instalirajte “SideSync” program:

>> SideSync - Windows 10 | MacOS <<

3. Uverite se da li je vaš računar i telefon povezan na isti WiFi internet, odnosno ruter. Nije bitno da li ima interneta kako bi ste konekcija između računara i telefona uspostavila. Bitno je samo da komuniciraju putem istog rutera.

4. Pokrenite “SideSync” aplikaciju na telefonu, pronađite isečak “Izaberite uređaj” i dodirnite na njega.

5. U okviru uputstva za povezivanje koje se lista po dodiru na “Izaberite uređaj” isečak će se prikazati PIN kod koji treba da unesete u “SideSync” program na računaru.

6. Dakle, pokrenite “SideSync” program na računaru i u malom plavom prozorčetu sa donje desne strane monitora pronađite prazno polje za unos PIN koda.

7. Po unosu koda treba kliknuti na “Connect” taster u produžetku.

8. Potrebno je sačekati desetak sekundi kako bi se telefon povezao sa računarom. Ukoliko budete imali poteškoća, moguće je da je WiFi slab. Savetujemo da se odjavite sa WiFi mreže, i na računaru, i na telefonu, pa pokušati ponovo.

9. U momentu kada telefon i računar uspostave komunikaciju, na telefonu će se prikazati obaveštenje u kom se od vas traži da dodelite dozvole za sinhronizaciju. Vi naravno to prihvatite.

10. Nakon što se telefon i računar povežu, prikazaće vam se takozvani “mirror” ekrana telefona. U prevodu, prikazaće vam se prozor koji emituje sliku telefona koja je interaktivna i putem koje možete daljinski kontrolisati telefonom.

11. Putem malog plavog prozorčića je moguće dodati neke skraćenice za aplikacije koje se koriste na telefonu ili inicirati prebacivanje podataka sa računara na telefon. Tu je “Phone Screen” koji vam aktivira “Mirror” ekrana telefona.

12. Dodirom na taster “More” možete pristupiti dodatnim opcijama među kojima se nalazi i kategorija “Podešavanje”.

13. Unutar podešavanja “SideSync” programa na računaru se može podesiti kvalitet “Mirror-a” tj. da li će se slika emitovati u FullHD-u, HD-u ili SD-u.

14. U podešavanjima je moguće dodati i skraćenice za aktiviranje određenih opcija, kao i podrazumevanu destinaciju čuvanja datoteka koje se prebacuju sa telefona na računar.

 

Iskreno se nadamo da smo vam pomogli. Ukoliko budete imali neko pitanje slobodno nam pišite u komentarima ovog teksta, a mi ćemo se potruditi da vam što pre odgovorimo!