Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako pratiti rad srca na bilo kom Android pametnom telefonu?

Kako pratiti rad srca na bilo kom Android pametnom telefonu?

Da li ste znali da na svim pametnim telefonima koji poseduju zadnju kameru i LED blic možete pratiti rad srca? Iako na telefonu ne postoji senzor za praćenje rada srca, uz jednu aplikaciju postoji način kako da zaobiđete tu hardversku barijeru. Evo kako!

Nisu svi telefoni opremljeni full opremom gde se između ostalog podrazumeva i senzor za praćenje rada srca. Ne možemo svi sebi priuštiti Galaxy S5 ili Galaxy S6, međutim možemo neki telefon sa zadnjom kamericom i LED blicem.

 



>> Najbolje potpuno besplatne aplikacije za dijetu! <<

>> Najbolje fitnes aplikacije! <<

Ceo taj sistem senzora je jako prost. On zapravo prati promene boje kože prsta koje prouzrokuje pulsirajuća krv. Dakle, možete i sami pretpostaviti kako se onda vrši praćenje rada srca odnosno merenje otkucaja pulsa preko telefona bez tog senzora. Sve što vam je potrebno je kamera, aplikacija koja će obraditi primljene informacije i svetlosni snob.

Na Google Play prodavnici postoji mnogo aplikacija koje mogu da vam posluže kao odlična alatka za praćenje rada srca. Ipak, u toj gomili izdvojila se aplikacija koja to radi i bez senzora. Instant Heart-Rate vam omogućava da merite otkucaje srca tokom tekućeg dana gde kasnije možete pratiti sve rezultate. Ti izveštaji se mogu sačuvati na Azumio nalogu ili sinhronizovati sa Google Fit aplikacijom. Da bi sve bilo još bolje, aplikacija ima i neke savete koji se baziraju na korisnikov trenutni zdravstveni status, godine, težinu, visinu i kondiciju.

>> Google Fit je vaš fitnes trener! <<



Sve što treba da uradite je da preuzmete aplikaciju “Instant Heart-Rate” na svoj pametni telefon sa Google Play prodavnice ili priloženog linka:

>> Instant Heart-Rate <<

Startujte je, položite prst pola na blic, pola na kameru, i sačekajte da vam aplikacija izmeri puls. To je sve. Ukoliko se desi da aplikacija ne izmeri puls to je verovatno zato što se previše mrdate, govorite ili pomerate prst. Uživajte u aplikaciji!