Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako prebaciti poruke sa iPhone-a na Android telefon?

Kako prebaciti poruke sa iPhone-a na Android telefon?

Planirate prelaza sa iPhone-a na Android uređaj, ali se bojite da ćete izgubiti sve prethodne poruke. Ne brinite, u ovom vodiču ćemo vam pokazati kako da prebacite poruke sa iPhone-a na Android uređaj. 

Iako obe ove platforme imaju svoj skup funkcija za pravljenje rezervnih kopija i njihovo vraćanje, to je ograničeno na njihov OS. Na primer, možete da napravite rezervnu kopiju svih podataka na Androidu prijavljivanjem na Google nalog. Tada biste nakon prijavljivanja sa istim Google ID-om na drugom Android uređaju mogli lako da vratite sve podatke. Na isti način funkcioniše iCloud na Apple uređajima.

 



Međutim, pravi problem nastaje kada pokušavate da prenesete podatke na obe ove platforme. To je zato što ne postoji izvorna opcija za prenos podataka na više platformi ni u jednom od ova dva ekosistema. Srećom, postoji način da se to reši. U nastavku teksta su dati koraci za prenos poruka sa iPhone-a na Android uređaj.

Kako prebaciti poruke sa iPhone-a na Android telefon

Postoji veliki broj aplikacija nezavisnih proizvođača koje mogu da izvrše ovu funkciju. Isprobali smo nekoliko njih i odlučili se za Wondershare MobileTrans. Aplikacija pruža jednostavan interfejs i svoj posao obavlja na najlakši mogući način. U nastavku ćemo vam pokazati kako da prenesete poruke sa iPhone-a na Android pomoću ovog softvera. Međutim, ako ova aplikacija iz nekog razloga ne ispuni vaše zahteve, ne uznemiravajte se. Takođe ćemo deliti alternativni metod za izvršavanje ovog zadatka.

>> Wondershare MobileTrans - Windows <<

>> Wondershare MobileTrans - MacOS <<

Prebacivanje putem softvera nezavisnih proizvođača

  1. Za početak preuzmite aplikaciju Wondershare MobileTrans na vašem računaru.

  2. Pokrenite proces instalacije i pratite uputstva na ekranu da biste ga instalirali.



  3. Povežite Android i iPhone uređaje sa računarom.

  4. Pokrenite program i kliknite na dugme Transfer u okviru Phone Transfer.

    transfer option

  1. Budući da obavljate transfer sa iPhone-a na Android, postavite prvi kao izvor, a drugi kao odredište.

  2. Sada odaberite Text Messages u odeljku Sadržaj za kopiranje i pritisnite dugme Start da biste pokrenuli postupak.

    select iphone messages



  1. Prenos će sada početi i trebalo bi da traje samo nekoliko minuta. Po završetku možete ukloniti uređaj sa računara i zatvoriti aplikaciju.

    tranfer messages in progress

Ovo je bio jedan od načina prenosa vaših poruka sa iPhone-a na Android. U nastavku sledi drugi način.

Prenos putem Android aplikacije nezavisnih proizvođača

Ako iz nekog razloga prva metoda nije dala željene rezultate, onda postoji drugi način. U ovom odeljku ćemo koristiti datoteku rezervne kopije poruka iCloud naloga, a zatim ćemo je vratiti na vaš Android uređaj putem nezavisne aplikacije. Pratite detaljna uputstva.



  1. Za početak povežite iPhone sa Mac ili Windovs PC-om sa instaliranim iTunes-om.

  2. Sada idite na odeljak Backup i izaberite opciju za pravljenje rezervnih kopija datoteka na računaru.

  3. Takođe proverite da vaša rezervna kopija nije šifrovana. To ćete učiniti tako što ćete poništiti opciju Encrypt local backup.

    icloud backup

  1. Zatim pritisnite dugme Back Up Now. Jednom kada se kreira rezervna kopija, datoteci možete pristupiti sa sledeće lokacije:

  1. U tom direktorijumu idite u direktorijum 3d i trebalo bi da vidite rezervne kopije poruka pod sledećim imenom (ili duž sličnih linija):

  1. Prebacite ovu datoteku na Android uređaj. Zatim preuzmite i instalirajte aplikaciju iSMS2droid na Android uređaj iz Play prodavnice.

    >> iSMS2droid - iPhone SMS Import <<

  1. Pokrenite aplikaciju i dodirnite opciju Import Messages. Za sada ćete to morati da je podesite kao podrazumevanu aplikacijom za SMS.

    messages transfer android

  1. Uradite to, a zatim potražite datoteku rezervne kopije koju ste upravo preneli. Izaberite je i pritisnite dugme Import all.

  2. Sačekajte da se postupak završi. Kada završite, možete se vratiti na podrazumevanu aplikaciju za SMS. To je to.

Ovim završavamo vodič o tome kako preneti poruke sa iPhone-a na Android. Pišite nam u komentarima za koju ste se na kraju odlučili.