Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako pregledati sačuvane brojeve kreditnih kartica u Safari-ju?

Kako pregledati sačuvane brojeve kreditnih kartica u Safari-ju?

Ako vam je potreban pristup broju vaše kreditne kartice, ali u blizini nemate stvarnu karticu, možete je dobiti iz Safarija.

 

Da biste videli svoju kreditnu karticu neophodno je da je prethodno bila sačuvana pomoću Safari-jeve funkcije automatskog popunjavanja na vašem iPhone-u ili iPad-u.


Evo procedure:

  1. Otvorite Settings na iPhone-u ili iPad-u.

    Tap the



  1. U podešavanjima dodirnite „Safari“.

    In iPhone Settings, tap

  1. Zatim dodirnite „AutoFill“.

    In Safari settings, tap AutoFill.

  1. Dodirnite „Saved Credit Cards“.

    In

  1. Unesite svoj PIN ili potvrdite identitet pomoću Touch ID-a ili Face ID-a. Nakon toga videćete listu kreditnih kartica koje je Safari sačuvao u prošlosti. Dodirnite bilo koji unos na listi da biste videli više detalja.

    Tap a credit card in the list to examine it in detail.

  1. Na ekranu sa detaljima videćete puni broj kreditne kartice i datum isteka kartice ako je Safari sačuvao te podatke (imajte na umu da trocifreni CVV kod na poleđini kartice nikada nije sačuvan, pa će vam i dalje trebati fizička kartica za to.).

  2. Na ekranu sa detaljima, ako trebate da uredite informacije na kartici, dodirnite „Edit“ u gornjem desnom uglu.

    On the credit card details screen, tap



  1. Kada završite sa uređivanjem, dodirnite „Done“.

  2. Ako se vratite za jedan ekran na listu kreditnih kartica, možete dodati novu tako što ćete dodirnuti „Add Credit Card“ i uneti informacije, ili možete izbrisati karticu sa liste tako što ćete dodirnuti „Edit“, odaberite karticu koju želite da izbrišete i dodirnite „Delete“.

    After tapping

Kada završite, izađite iz podešavanja. Sada znate gde da tražite kada trebate ukratko pronaći broj svoje kreditne kartice. Nadamo se da ćete pronaći ono što tražite - srećno!