Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako preko računara aktivirati zvono na telefonu kada se on zagubi? (VIDEO)

Kako preko računara aktivirati zvono na telefonu kada se on zagubi? (VIDEO)

Evo kako daljinski, koristeći računar, da uključite zvono na telefonu! Ovo je izuzetno korisno u situacijama kada se telefon zagubi negde u blizini.

Svima nama se pre ili kasnije dogodi da zagubimo telefon negde po kući. Što je najgore, obično je tada isključen ton pa ga nije moguće pronaći pozivanjem svog broja. 

Verovali ili ne, Google već četiri godine ima rešenje za to u okvriu svog “Pronađi moj telefon” servisa. To znači da je podrazumevano aktivirana opcija za pronalaženje telefona u slučaju gubljenja ili krađe.U današenjem tekstu želimo da vam pokažemo kako da aktivirate zvono na telefonu, koristeći računar. Što se tiče ostalih opcija, više o njima pročitajte na priloženom linku:

>> Kako koristiti "Pronađi moj uređaj servis? (VIDEO) <<

Imajte na umu i to da će telefon zvoniti iako je prethodno skroz utišan ton telefona. Evo korak po korak uputstva:

Kako preko računara pustiti zvono na telefonu?

1. Pokrenite internet pregledač i putem Google-a pretražite “Pronađi moj telefon”.

2. Zatim kliknite na naslov “Find my device” u rezultatima pretrage.

3. Ukoliko se ranije niste prijavili na svoj Google nalog, prijavite se sada, ali na onaj koji koristite i na telefonu.4. Jednom kada Google locira vaš telefon, kliknite na opciju “Pusti zvuk”.

5. Telefon će odmah početi da zvoni, maksimalno glasno, u narednih 5 minuta.

To je to! Kao što vidite, nije uopšte teško. Kao što smo rekli, servis “Pronađi moj uređaj” je podrazumevano aktiviran od Android 4 verzije. Dakle, nije prethodno potrebno ništa aktivirati jer se pri prvom postavljanju automatski aktivira servis “Pronađi moj uređaj.Kada pronađete telefon, zvono možete deaktivirati putem računara, klikom na zeleni taster “Deaktiviraj zvono”, ali i putem telefona pritiskom na taster za otključavanje.