Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako preko TeamViewer-a daljinski kontrolisati telefon?

Kako preko TeamViewer-a daljinski kontrolisati telefon?

Evo kako da preko vašeg računara daljinski pristupite telefonu, koristeći popularnu TeamViewer aplikaciju!

Sigurni smo da većini korisnika računara ili pametnih telefona nije strana informacija to da je moguće daljinski kontrolisati određene uređaje. To u suštini znači da je moguće preko telefona daljinski pristupiti računaru i tako ga kontrolisati.  

 



Do sada smo pisali nekoliko tekstova koji vam mogu pomoći da putem telefona daljinski pristupite vašem računaru. Jedan od prvih uputstava koje smo napravili ovu temu je podrazumevalo korišćenje programa TeamViewer.

>> Kako bežično kontrolisati računar pomoću pametnog telefona? <<

A osim TeamViewer-a, pokrili smo nekoliko različitih servisa kao što je Chrome Remote, dobro poznato rešenje same Google kompanije. Istaći ćemo da je Chrome Remote najbolje rešenje za one koje zanima isključivo daljinska kontrola računara putem telefona, bez nekoh dodatnih opcija i funkcija.

>> Kako daljinski kontrolisati računar koristeći Chrome Remote aplikaciju? <<

Po našem mišljenju, TeamViewer je najnapredniji program tj. servis pomoću kojeg se daljinski može pristupiti nekom uređaju, bilo da je to računar ili telefon. Osim osnovne funkcije daljinskog povezivanja između dva uređaja, TeamViewer nudi gomilu drugih komercijalnih ili korporativnih opcija i funkcija. Neke koje bismo mi izdvojili su:

- Mogućnost razmena dadoteka između dva uređaja

- Audio ili video komunikacija između dva uređaja



- Registrovanje više različitih uređaja kojim je dalji pristup moguć bez naknadnog odobravanja.

- Bezbedna konekcija

- Kolaboracija na projektima

Ovo što smo naveli je samo ono što mi koristimo najčešće, ali listi tu nije kraj. No, budući da vam do sada nismo pokazali kako da daljinski pristupite i kontrolišete telefon koristeći TeamViewer, rešili smo i to da pokrijemo u ovom članku.  



>> Najbolje aplikacije za kontrolu računara putem telefona! [SVE PLATFORME] <<

Evo šta treba da uradite kako biste mogli da daljinski kontrolišete telefon, putem računara, koristeći TeamViewer program:

1. Prvo na telefonu preuzmite instalirajte aplikaciju “TeamViewer Host”.

>> TeamViewer Host <<



2. Ako do sada već nemate TeamViewer program ili metro aplikaciju, onda je potrebno da je instalirate. Što se nas tiče, metro verzija TeamViewer-a je skroz ok.

>> TeamViewer <<

3. Ok, pretpostavljamo da imate TeamViewer nalog. Ako imate, prijavite se na računaru u okviru TeamViewer aplikacije.

4. Ukoliko nemate nalog, potrebno je da ga kreirate na njihovoj ovoj web adresi:

>> TeamViewer - Registracija <<

5. Nakon registracije, ne zaboravite da potvrdite i samim tim aktivirate vaš nalog klikom na link koji ćete dobiti na vašoj email adresi.

6. Ok, sada kada imate nalog, potrebno je da se prijavite na TreamViewer aplikaciji na računaru, ali i na telefonu.

7. Pri prvom prijavljivanju na računaru i telefonu će biti potrebno da verifikujete te uređaje. To radite klikom na link u pošti koja će vam po prijavljivanju biti automatski poslata na vašu email adresu.

8. Nakon uspešnog prijavljivanja na računaru, kao i na telefonu, konekcija bi trebalo da bude ispešna. Imajte na umu, da telefon mora biti povezan na internet, kao i to da nekada “TeamViewer Host” aplikacija mora biti pokrenuta.

9.  Kako bi uspostavili konekciju sa telefonom preko računara, u okviru TeamViewer aplikacije se prebaciti na “Uređaji” kategoriju i u produžetku prethodno registrovanog telefona kliknite na taster za povezivanje (dve horizontalne strelice).

10. Jednom kada se računar poveže sa telefonom, daljinska kontrola će biti uspostavljan i vi ćete videti ono što je trenutno na samom ekranu. Već tu imate potpunu kontrolu nad telefonom.

Nadamo da vam je ovo uputstvo bilo od pomoći! Treba da znate i to da postoji i drugih načina da se daljinski pristupi telefonu sa računara i tako ga kontrolisati. Mi smo ranije pisali o Vysor Chrome dodatku koji omogućava upravo to. Pogledajte tekst, verovatno će vam se dopasti ovo rešenje:

>> Kako daljinski kontrolisati telefon putem računara, iz internet pregledača? <<

A ako iz nekog razloga ipak želite da pristupite jednom telefonu sa drugog telefona, i tako ga kontrolisati, onda predlažemo da pročitate tekst koji smo napravili na tu temu:

>> Kako daljinski kontrolisati jedan telefon pomoću nekog drugog? <<