Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako pretraživati tvitove od određenog datuma?

Kako pretraživati tvitove od određenog datuma?

Twitter se često čini kao vatrogasno crevo informacija koja prolazi brže nego što možemo da shvatimo. Srećom, moguće je samo popiti gutljaj tražeći tvitove od određenog datuma ili vremenskog perioda.

Twitter nudi stranicu za napredno pretraživanje za mobilne uređaje i za računare koji vam omogućava da pretražujete tvitove objavljene u određenom vremenskom rasponu. 

 Ako ste na mobilnom uređaju, otvorite internet pregledač i posetite:

https://mobile.twitter.com/search-advanced.

Ako koristite internet pregledač za računare, idite sledeći link:

https://twitter.com/search-advanced?lang=en.

  1. Na stranici Advanced Search pomerite se sve do dna dok ne vidite odeljak „Dates“. Tamo ćete pronaći dva parametra: „From“(srp. Od) i „To“(srp. Do).

Locate the

  1. Izaberite željeni mesec, dan i godinu za svaki parametar. Evo šta oni rade:  • From: Postavite ovo da biste pronašli tvitove objavljene nakon ponoći (00:00) na ovaj datum.

  • To: Postavite ovo da biste pronašli tvitove objavljene do ponoći (00:00) na ovaj datum.

Iako ovo zvuči jednostavno, upotreba parametara može biti zbunjujuća. Na primer, ako želite da pronađete tvitove samo od 1. maja 2014., postavili biste „From“ na „1. maj 2014.“ i „To“ na „2. maj 2014.“. Dobićete tvitove između ponoći 1. maja i ponoći 2. maja. Nemojte da postavite oba polja na isti datum.

Slično tome, ako ste želeli da pronađete samo tvitove od maja 2014. godine, postavili biste „From“ na „1. maj 2014.“ i „To“ na „1. jun 2014.“ Na taj način vaša pretraga će obuhvatiti sve dane u maju 2014.Enter the date range in Twitter Advanced Search.

  1. Zatim pomerite se nagore i unesite drugi parametar, kao što je termin za pretragu u odeljku „Words“ ili naziv naloga u odeljku „Accounts“. 

  2. Kliknite „Search“ kada završite.Enter a Twitter user account name and click

5. Kada vidite rezultate, možete ih dalje sortirati po različitim kriterijumima pomoću kartica smeštenih odmah ispod trake za pretragu. 

  • „Top“ prikazuje tvitove sa najviše angažmana.

  • „Recent“ prikazuje sve tvitove u obrnutom hronološkom redosledu.

You can sort the Twitter search results by

6. Isto tako, klikom na druge kartice možete pronaći rezultate koji se podudaraju sa ljudima, fotografijama ili video zapisima.

Ako trebate da izvršite još jednu pretragu, samo posetite ponovo stranicu za naprednu pretragu i pretražite ponovo. Uključuje mnoge moćne parametre koji vam omogućavaju da fino suzite tvitove određenog datuma određenih ljudi iz određenih geografskih područja i još mnogo toga.

Pretražujte tvitove iz raspona datuma pomoću ugrađenih parametara

Ako link za napredno pretraživanje na Twitteru nije koristan, možete da pretražite tvitove od određenog datuma pomoću ugrađenih parametara za pretragu koje ukucate direktno u okvir za pretragu u Twitter mobilnoj aplikaciji ili na internet adresi Twitter-a.

Evo tri parametra koja će vam dobro doći:

From: Pronađite tvitove objavljene samo na ovom Twitter nalogu (primer: from:PametniTelefon).

Since: Pronađite tvitove objavljene od 00:00 na ovaj datum. Format datuma je GGGG-MM-DD (Primer: since:2021-05-01).

Until: Pronađite tvitove objavljene do 00:00 na ovaj datum. Format datuma je GGGG-MM-DD (Primer: until:2021-06-01).

Na primer, ako želite da vidite sve tvitove objavljene na Twitter nalogu „PametniTelefon“ između 1. maja 2020. i 1. juna 2020., otkucajte ovo u polje za pretragu Twitter-a:

from:PametniTelefon until:2020-06-01 since:2020-05-01

Ako želite da pronađete sve postove o „Huawei“ autora „PametniTelefon“ objavljene 5. marta 2015, ukucajte:

huawei from:PametniTelefon since:2015-03-05 until:2015-03-07

I tako dalje. Ovakva brza redovna pretraga može biti prilično moćna kada se snađete oko formata datuma.