Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako pretraživati YouTube po hešteg-ovima?

Kako pretraživati YouTube po hešteg-ovima?

Postoji mnogo različitih načina da pronađete nešto na YouTube-u. Možete da tražite naslove, suzite ih po kanalu ili čak filtrirate stvari prema dužini i datumu video zapisa. Ali da li ste znali da možete da pretražujete YouTube video zapise po heštegu?

Heštegovi nisu toliko istaknuti na YouTube-u kao na platformama poput Twitter-a i Instagrama. Video snimci koji sadrže heštegove prikazuju ih iznad naslova video snimka. Ovi heštegovi su vidljivi na YouTube-u i na računaru i u mobilnim aplikacijama.

 

Kako pronaći video zapis po hešteg-u

Postoji nekoliko različitih načina na koje možete pronaći video zapise pomoću heštega. Najčešći metod je jednostavnim odabirom heštega iz video snimka koji gledate. Samo dodirnite ili kliknite na hešteg iznad naslova.



tap the hashtag

Bićete odvedeni na namensku odredišnu stranicu za taj hešteg. Stranica će prikazati koliko video snimaka sadrži hešteg i koliko kanala ga koristi.

hashtag landing page

Moguće je i jednostavno uneti hešteg u polje za pretragu. Ovo nije najbolji način jer ćete dobiti rezultate povezane sa heštegom, a ne samo video snimke koji koriste hešteg.

search by hashtag

Ako želite da dobijete zaista određene, možete da spojite URL adresu www.youtube.com/hashtag/  bilo kojim heštegom koji želite da pogledate. Ovo funkcioniše samo ako YouTube gledate u veb pregledaču, a ne u mobilnoj aplikaciji za Android, iPhone ili iPad.



append the url

Ovo će vas odvesti direktno na odredišnu stranicu heštega (poput ove).

hashtag landing page

Odredišne stranice heštega nisu sortirane hronološkim redosledom. YouTube automatski drži „najbolje“ video zapise na vrhu. To je u suštini to. Heštagovi nisu najbolji način za pronalaženje video snimaka na YouTube-u, ali su tu u slučaju da želite da ih koristite.