Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako pretvoriti bilo koji pametni telefon u 3D hologramski projektor!? (VIDEO)

Kako pretvoriti bilo koji pametni telefon u 3D hologramski projektor!? (VIDEO)

Da li ste znali da uz pomoć pametnog telefona i par stvarčica koja gotovo svako domaćinstvo poseduje, možete da napravite hologram!? Evo kako se to radi.

Britanski YouTube korisnik i nezavisni tester raznoraznih gedžeta i uređaja Mrwhosetheboss je nedavno objavio video koji detaljno pokazuje kako se pametan telefon pretvara u 3D hologram projektor. Sve to koristeći ništa komplikovanije alatke od skalpera, lenjira, olovke, CD futrole i malo lepljive trake.

 



Hologram koji je on izumeo je praktično jeftinija varijanta prenosnog holograma “Holho” koji su kreirali Cospe Sas i Imagination Farm. Evo kako da u 7 koraka i sami napravite ovu jako zanimljivu hologram platformu za pametne telefone:

1. Nazrtajte na nekom papiru oblik  koji će vam kasnije služiti u svojstvu šablona po kom ćete seći plastičnu CD futrolu.

2. Pronađite neku CD futrolu i odstarnite ivice.

3. Iskoristite šablone i marker kako bi ste obeležili gde treba seću plastičnu CD futrolu.

4. Pažljivo, pomoću skalpera, isecite plastiku tamo gde ste je prethodno obeležili. Ne zaboravite da su vam potrebne četri takva oblika.

5. Zalepite te šablosnki izrezane oblike pomoću lepljive trake ili uz pomoć nekog moćnog lepka.



6. Nabacite projektor koji ste upravo napravili preko ekrana telefona i pokrenite specijalni video. Te video klipove možete naći na YouTube-u odnosno na priloženom linku:

>> Hologram Technology - HOLHO 4 Faces Pyramid demo <<

7. Isključite svetla, udobno se smestite i uživajte!