Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako pretvoriti Samsung Galaxy S7 Edge u Google Pixel telefon? [CustomROM]

Kako pretvoriti Samsung Galaxy S7 Edge u Google Pixel telefon? [CustomROM]

Evo kako instalirati CustomROM na Galaxy S7 Edge koji ga pretvara u Google Pixel telefon? U pitanju je "Note 7 Google Pixel" CustomROM. 

Da li je nekada neko pomislio kako bi bilo super spojiti moćan uređaj i veoma zanimljiv softver? Zahvaljujući programeru “angelo27093,” mi danas možemo da probamo sjajni Google Pixel CustomROM na još sjajnijem Galaxy S7 Edge telefonu.

 



U pitanju je CustomROM baziran na Android verziji 7.1 Nougat, a pun naziv mu je “Note 7 Google Pixel.” Možemo reći da se ne radi o “teškom” CustomROM-u budući da je njegova veličina 1.4 GB. Takođe, ovaj CustomROM ima odrađen “Debloat, Deodex, kao i DeKNOX.”

Mnogi će kod Note 7 Google Pixel CustomROM-a obožavati to što se postoji mogućnost brzog OTA ažuriranja. Isto tako, ocaj CustomROM dolazi već root-ovan tako da je SuperSU aplikacija na raspolaganju od samog starta… Što se Pixel funkcija tiče, one su tu, a to podrazumeva Google Asistent, Pixel korisnički izgled, itd…

*Upozorenje

Ovo uputstvo je napravljeno za malo naprednije korisnike. Ukoliko ne poznajete dobro proces flešovanja CustomROM-ova ili ne znate šta je uopšte to, onda vas savetujemo da dobro istražite ono u šta ćete se upravo uplesti.

Shodno navedenom, prilažemo vam linkove koji vam mogu pomoći da ceo posao uspešno privedete kraju:



- Oni koji ne znaju šta je CustomROM, Recovery i Root treba da pročitaju OVO.

- Oni koji ne znaju kako se root-uje Samsung uređaji treba da pročitaju OVO ili OVO.

- Oni koji ne znaju kako se instalira Custom Recovery na Samsung uređajima treba da pročitaju OVO

Ukoliko nekim slučajem nešto krene naopako, svoj Samsung telefon uvek možete vratiti na staro instaliranjem zvaničnog Android operativnog sistema. OVDE možete pogledati kako se to radi.



*Odricanje odgovornosti

Imajte na umu da mi ne snosimo odgovornost ukoliko oborite sistem ili ukoliko pokvarite telefon na bilo koji drugi način. Sve radite na svoju odgovornost.

*Napomena



Za više detalja o CustomROM-u, njegovim greškama i slično, posetite ovaj LINK. Toplo vas savetujemo da pročitate sve sa ovog LINKA ukoliko nikada ranije niste flešovali CustomROM na svoj Galaxy S7 Edge telefon.

Kako instalirati Note 7 Google Pixel na Galaxy S7 Edge telefonu

1. Preuzmite bootloader i modem datoteke sa ovog LINKA pre instaliranja CustomROM-a i pomoću Odin alatke ih instalirajte (eng. flash).

2. Preuzmite poslednju verziju Note 7 Google Pixel ROM-a sa ovog LINKA.

3. Prebacite se u novi TWRP recovery koji ste prethodno uz bootlader i modem instalirali pomoću Odin alatke.

4. Zatim dodirnite na “Wipe” taster, pa na “Advanced Wipe.”

5. Štiklirajte sve sem “Internal memory” i “SD-Card.” i potvrdite čićenje prevlačenjem strelice na desno.

6. Vratite se na početni ekran TWRP recovery-a i dodirnite na “Install” taster. Potom pronađite CustomROM, selektujte ga i potvrdite flešovanje.

7. Po završetku flešovanja restartujte telefon iz TWRP-a i sačekajte da se on uključi.

Imajte u vidu da prvo podizanje sistema može potrajati oko 10 minuta. Obočno kaćemo “to je to”, ali ovaj put to nećemo reći zato što prvo treba aktivirati Google AI. Srećom to nije težak posao jer Note 7 Google Pixel CustumROM dolazi sa preinstaliranim Xposed Framework aplikacjiom. Evo šta treba da uradite:

1. Pokrenite Xposed Installer aplikaciju.

2. Potražite “Google Assistant Enabler” modifikaciju i aktivirajte je.

3. Ponovo pokrenite telefon.

4. Kada se telefon iznova uključu pritisnite i zadržite taster za početni ekran.

5. Kada se pojavi Google AI, jednostavno ga aktivirajte.

E sada je to, to! Nadamo se vam se dopada ovaj CustomROM. Ukoliko budete imali nekih dilema molimo vas da nam pišete u komentarima ovog posta, a mi ćemo vam prvom prilikom odgovoriti.