Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako preuzeti fotografije sa Samsung Cloud-a i sprečite njihovo brisanje?

Kako preuzeti fotografije sa Samsung Cloud-a i sprečite njihovo brisanje?

Evo kako da preuzmete sve svoje fotografije i video zapise sa Samsung-ovog cloud servisa i tako ih prebacite na neki drugi kao što je OneDrive ili Dropbox. Na ovaj način ćete sprečiti trajno brisanje svojih podataka koje će se dogoditi kroz par meseci usled gašenja Samsung Cloud servisa. 

Samsung gasi svoj oblak koji su ranije vlasnici njihovih telefona mogli da koriste za čuvanje fotografija i video zapisa. Samim tim, ozbiljna je pometnja gde i kako prebaciti te silne fotografije i video zapise! U današnjem tekstu ćemo vam objasniti kako da to rešite.


Naš predlog je da prvo preuzmete sve svoje podatke sa Samsung Cloud-a na memoriju računara. Na taj način ćete lakše moći da te podatke posle sačuvate na bilo koji drugi cloud servis mnogo lakše.



Kako preuzeti fotografije sa Samsung Cloud na računar?

1. Pomoću internet pregledača na računaru posetite zvanični sajt Samsung Cloud servisa i prijavite se pomoću svog Samsung naloga.

>> Samsung Cloud <<

2. Kliknite na “Gallery” opciju.

3. Štiklirajte sve što datoteke i kliknite na taster “Download”.



4. Samsung Cloud servis bi trebalo po kliku na “Download” taster da započne pripremanje svih datoteka za preuzimanje. Jednom kada se te datoteke pripreme, bićete upitani da definišete lokaciju čuvanja na vašem računaru. Odaberite u koju faciklu želite da se sačuva datoteka i preuzimanje će automatski biti započeto.

A ako ipak želite da sve svoje podatke sa Samsung Cloud-a sačuvate na telefon, onda ne budite zabrinuti jer je procedura za to takođe vrlo jednostavna.

Kako preuzeti fotografije sa Samsung Cloud na telefon?

1. Prvo pristupite podešavanjima vašeg Samsung telefona.



2. Zatim ili pretražite kategoriju “Samsung Cloud” ili pristupite kategoriji “Nalozi i bekapovanje”. 

3. Na dnu kategorije “Nalozi i bekapovanje” imate u okviru sekcije “Tražite nešto drugo” opciju “Samsung Cloud” na koju treba da dodirnete.



4. Kada se učita “Samsung Cloud” i prikažu vam se opcije, dodirnite na opciju “Preuzmi moje podatke”. 

5. Zatim dodirnite “Galerija” kako bi pregledali sadržaj koji posedujete. Nakon što napravite uvid, na dnu ekrana ćete imati taster “Preuzmi”. Dodirom na taj taster će preuzimanje biti započeto.