Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako preuzeti video sa Facebook, YouTube ili Vimeo sajtova na telefon? (VIDEO)

Kako preuzeti video sa Facebook, YouTube ili Vimeo sajtova na telefon? (VIDEO)

Evo kako da preuzmete video sa najpopularnijih sajtova, kao što su Facebook, YouTube i Viemo, uz pomoć Xposed moda.

Preuzimanje sadržaja sa YouTube-a ili Facebook-a u suštini nije težak posao. Danas imamo gomilu načina da to uradimo. Možemo da preuzimamo sadržaj sa pomenutih sajtova putem online alatki, putem raznih aplikacija ali i putem Xposed moda. Generalno, sve je stvar preferencija.

 



Ako neko želi da brzo preuzme video, bez mogućnosti prilogođavanja njegovog formata ili kvaliteta, sigurno će se odlučiti za web alatku. OVDE možete pogledati o kojoj je web alatki reč.

Sa druge strane, korisnici koji žele da imaju veći broj mogućnosti i opcija na raspolaganju, aplikacija je uvek najbolje rešenje. Ne samo da olakšava način preuzimanja i reprodukcije sadržaja, već pruža brojne mogućnosti kao što su konvertovanje sadržaja, odabir formata, kvaliteta i slično. OVDE možete pogledati o kojoj aplikaciji je reč. 

Međutim, postoji i treća kategorija korisniku u koju mi nekako često zapadnemo. Mnogo puta nam se dešavalo da želimo brzo, jednostavno i efikasno da preuzmemo neki video sadržaj. Ok, dva upravo navedena načina će svakako poslužiti. Međutim, ni web alatka, ni aplikacija, nisu toliko praktični kao Xposed modul o kom ćemo vam danas pisati. Zašto? Prvi i najosnovniji razlog je to što u svega dva dodira video može biti preuzet. Drugi, podjednako bitan razlog je to što se na isti način može preuzeti video sadržaj sa tri različita i najpopularnija sajta: Facebook, YouTube i Vimeo.

Zamislite koliko je zgodno preuzeti video baš tada kada shvatite da vam se on dopao i da želite da ga preuzmete! Dakle, gledate video, u jednom momentu donosite zaključak da ga želite na memoriji svog telefona kako biste ga kasnije pokazali svojim prijateljima dok niste na mreži,  jednostavno spuštate notifikacioni panel (što je u suštini jedan dodir) i dodirujete na “Xposed One Tap” ikonicu (to je drugi dodir). Boom! Toliko je jednostavno!

Ne verujemo da biste se tako često odlučivali za preuzimanje videa da morate da pokrenete neku drugu aplikaciju, pa da ponovo pronađete video, pa da odredite kvalitet, pa format itd. To je nekada u toj meri naporno da se često dešava da korisnik odustane od preuzimanja. Da ne pominjemo da je ogromna pogodnost i prednost Xposed One Tap moda, u odnosu na aplikaciju i web alatku, to što ga možete iskoristiti za preuzimanje video sadržaja sa tri različita sajta putem njihovih aplikacija.

Recimo, u našem slučaju, ovo je spas! Novinari jednostavno po definiciji nemaju vremena. Tj. imaju ga ali se uvek trude da ga što pametnije i efikasnije iskoriste. Tada, Xposed One Tap dođe kao šlag na tortu jer nam omogućava, nama novinarima, da preuzmemo video radi kasnijeg deljenja ili uređivanja u svega par sekundi.



OK, nije sve baš najsjajnije kod ovog moda, postoje i neki nedostaci koji bi mogli da se spomenu. Prvi i možda najznačajniji nedostatak za prosečne korisnike Android uređaja je to što zahteva malo više vremena i pažnje pri samom instaliranju moda. Da bi on mogao da se koristi potrebno je:

  • Da Android uređaj bude root-ovan.
  • Da Android uređaj ima instaliran Xposed Installer.
  • Da tri Xposed One Tap video download moda budu preuzeta i instalirana.

Ako to zanemarimo, sledeći nedostatak, uslovno rečeno, je to što nema dodatnih opcija. Mi konkretno bismo voleli da vidimo opciju za preuzimanje sadržaja u MP3 formatu. Eto, samo to! To bi nam omogućilo da koristimo ovaj modul i za zabavu, a ne samo za posao. Naravno, još dodatnih opcija bi uvek dobrodošlo svima. Međutim, u tom slučaju bi se narušila glavna namena “Xposed One Tap” moda, a to je jednostavnost.

Kako instalirati i koristiti Xposed One Tap Video Download modul i aplikaciju

Ukoliko vam se dopada ovaj modul, evo šta treba da uradite kako biste ga instalirali, podesili za rad i kasnije koristili:

1. Ako vaš Android uređaj nije root-ovan, ne brinite jer to nije težak i opasan posao. Zahvaljujući aplikaciji koja to radi potpuno automatizovano, u svega par koraka možete root-ovati svoj Android uređaj. OVDE pogledajte detaljno uputstvo.



2. Zatim, kada root-ujete svoj Android uređaj, instalirajte Xposed Installer. Uputstvo za instaliranje Xposed Installer-a zavisi od verzije Android-a koji pokreće vaš uređaj. Mi smo napravili detaljno uputstvo za Android KitKat, LolliPop i Marshmallow verzije. Na priloženim linkovima se detaljnije informišite:

>> Kako instalirati Xposed Installer na Android 4.0 i iznad! <<

>> Kako instalirati Xposed Framework na Android 5 LolliPop-u? <<



>> Kako instalirati Xposed Installer na Android 6 Marshmallow uređajima!? (Android 5.1+, Samsung TouchWiz ROM) <<

3. Sada kada imate root-ovan uređaj sa instaliranim Xposed Installer-om, spremni ste za preuzimanje i postavljanje Xposed One Tam moda. Za početak sa Google Play prodavnice ili priloženog linka preuzmite i instalirajte aplikaciju “Xposed One Tap Video Download”:

>> Xposed One Tap Video Download <<

4. Pokrenite upravo instaliranu aplikaciju i dodelite joj pristup root-u.

5. Zatim pokrenite Xposed Installer, pristupite “Preuzimanje” (eng. download) isečku, dodirnite na lupicu i pretražite “Xposed One Tap”.

6. Kada vam se pojave tri moda koji su nazvani sa “Xposed One Tap”, jednostavno ih preuzmite i instalirajte. Ta tri moda su za YouTube, Facebook i Viemo. U sluičaju da ne koristite neke od pomenutih sajtova, onda ne morate preuzimati sva tri moda.

7. Vratite se na početnu stranicu Xposed Installer aplikacije i pristupite isečku “Moduli” (eng. modules) kako bi aktivirali preuzete module. Dakle, štiklirajte sva tri Xposed One Tap moda zajedno sa “Xposed One Tap Video Download” modulom/aplikacijom koji ste prethodno preuzeli sa Google Play prodavnice.

8. Kada aktivirate module tj. kada ih štiklirate, obavezno restartujte uređaj.

9. Čim se Android uređaj uključi, modovi su spremni za korišćenje. Sve što treba da uradite je da pokrenete Facebook, YouTube ili Vimeo aplikaciju, da pronađete i pustite video koji želite da preuzmete, da spustite notifikacioni panel dok video teče i da dodirnete na One Tap ikonicu u čijem produžetku je ispisan naziv videa sa servera.

10. Po dodiru na One Tap ikonicu, koja se tokom reprodukcije nekog videa uvek pojavljuje u notifikacionom panelu, pokrenuće se “Xposed One Tap Video Download” aplikacija koju ste preuzeli sa Google Play prodavnice. Tada ćete biti upitani gde želite da se video sačuva i kada. Možete odabrati lokaciju koja vama odgovara i to da li će se video odmah preuzeti ili kasnije.

To je to. Nadamo se da vam ovo nije previše komplikovano. Ako jeste, evo video uputstva koje vam dodatno može pomoći i olakšati pri instaliranju i postavljanju Xposed One Tap Video Download aplikacije.