Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako probuditi telefon pomoću tastera za kontrolu tona?

Kako probuditi telefon pomoću tastera za kontrolu tona?

Evo kako da pritiskom na taster za utišavanje ili pojačavanje tona uključite ekran i probudite telefon kako bi ga otključali.

Svaki telefon poseduje posvećen taster za njegovo buđenje iz stanja sna koji ujedno služi za zaključavanje tj. vraćanje telefona u stanje sna. Međutim, šta ako taj taster prestane da funkcioniše? Ili ako se on nalazi na nezgodnom mestu te se ne može lako dosegnuti pri korišćenju telefona jednom rukom? 

 



Pa… Kao što je u naslovu ovog teksta nagovešteno, moguće je koristiti tastere za kontrolu tona telefona za buđenje uređaja iz stanja sna, odnosno aktiviranje ekrana. Sve što vam je porebno je aplikacija koja se naziva “Volume Unlock”.

*Komentar zadovoljnog korisnika na Google Play prodavnici

Aplikacija vam omogućava da podesite tastere za kontrolu tona da deluju kao taster za otključavanje telefon kada je telefon u stanju sna tj. isključen. Ali to nije. Pomoću ove aplikacije, na početnoj stranici telefona. možete postaviti i vidžet za isključivanje ekrana ili samog uređaja. To je svakako od dodatne koristi jer nije moguće isključiti telefon kada mu je posvećen za tu operaciju pokvaren.

Međutim, šta kada se telefon sa pokvarenim tasterom za uključivanje isključi. Pa, postoji nekoliko načina da se ti telefoni uključe i bez tastera. Više o tome možete pročitati u priloženom članku:



>> Kako uključiti telefon kad taster za uključivanje ne radi? <<