Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako promeniti pozadinu na iPhone-u?

Kako promeniti pozadinu na iPhone-u?

Pogledajte kako da promenite pozadinu na iPhone-u na nekoliko različitih načina.

Ako ste dobili potpuno novi iPhone i nedavno ste prešli sa Androida, možda će vam biti teško da se krećete kroz osnovna podešavanja u iOS-u. Mnogo toga nije tako jednostavno kao na Androidu, pa čak i jednostavna podešavanja poput promene pozadine ili drugih elemenata početnog ekrana nalaze se u aplikaciji Settings.

 Spremili smo vam kratko uputstvo za promenu pozadine za iPhone-u na nekoliko različitih načina.

Promena pozadine iz podrazumevanih opcija na iOS-u

Kao i svaki drugi telefon, svaki iPhone dolazi sa setom podrazumevanih pozadina koje možete izabrati. Mnogo podrazumevanih pozadina na iPhone-u ima različite varijacije u zavisnosti od teme koju ste postavili na iPhone-u. Ako se bavite svetlom temom, pozadine imaju svetlije boje, a ako ste u tamnom režimu, pozadine imaju i malo tamniji ton koji odgovara celokupnoj estetici. Imate čak i opciju da izaberete žive pozadine ako želite da povremeno vidite promene na početnom ekranu.

Evo kako možete pristupiti svim podrazumevanim pozadinama na iOS-u i promeniti izgled početnog ekrana i zaključanog ekrana:

 1. Otvorite aplikaciju “Settings” na iPhone-u i pomerite se nadole da biste pronašli opciju “Wallpaper”.

 1. Uđite u opciju “Wallpaper”, a zatim odaberite “Choose a New Wallpaper”. 1. Sada ćete na vrhu videti tri opcije - Dinamic, Stills i Live. Možete da prođete kroz sve pozadine u okviru ove tri opcije da biste videli koja vam se sviđa.

  Change Wallpapers to Dynamic, Stills, and Live

 1. Kada pronađete pozadinu koju želite da primenite, dodirnite je i izaberite opciju “Set” u donjem desnom uglu ekrana.

 1. Izaberite da li želite da primenite pozadinu na početni ekran, zaključani ekran ili oboje, i pozadina će se promeniti.

 Promena pozadine iz aplikacije Photos

Ako imate sliku sačuvanu na iPhone-u koju želite da koristite kao pozadinu, postupak je prilično jednostavan:

 1. Otvorite aplikaciju “Photos” na iPhone-u i idite do albuma u ​​kojem je sačuvana fotografija koju želite da koristite.

 2. Dodirnite fotografiju da biste je otvorili, a zatim izaberite dugme “Share” u donjem levom uglu ekrana. 1. Ovo će otvoriti iOS Share Sheet gde, ako se pomerite nadole, možete videti opciju “Use as Wallpaper”.

 1. Dodirnite je i videćete pregled gde treba da dodirnete “Set” i odaberete da li želite da primenite pozadinu na početni ekran, zaključani ekran ili oboje. Kada odaberete odgovarajuću opciju, pozadine će se promeniti.

Korišćenje nezavisnih aplikacija za postavljanje pozadine

Ako vam se ne sviđaju ugrađene pozadine koje iOS ima, a nijedna slika koju imate ne može da se postavi kao pozadina, postoji nekoliko nezavisnih aplikacija koje možete da preuzmete iz App Store-a koje nude mnoštvo opcija za pozadine. Backdrops je aplikacija koju toplo preporučujemo za pozadine sjajnog kvaliteta.

 1. Preuzmite aplikaciju i krećite se kroz različite opcije da biste izabrali koju pozadinu želite.

 2. Kada ste pronašli pozadinu koja vam se sviđa, preuztemi je ili sačuvajte na iPhone-u.

 1. Otvorite aplikaciju “Photos” na iPhone-u i idite do albuma u ​​kojem je sačuvana fotografija koju želite da koristite.

 2. Dodirnite fotografiju da biste je otvorili, a zatim izaberite dugme “Share” u donjem levom uglu ekrana.

 1. Ovo će otvoriti iOS Share Sheet gde, ako se pomerite nadole, možete videti opciju “Use as Wallpaper”.

 1. Dodirnite je i videćete pregled gde treba da dodirnete “Set” i odaberete da li želite da primenite pozadinu na početni ekran, zaključani ekran ili oboje. Kada odaberete odgovarajuću opciju, pozadine će se promeniti.

Koristeći bilo koji od ovih metoda, lako možete da promenite pozadinu na iPhone-u i prilagodite izgled po svom ukusu.