Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako pronaći zanimljive melodije za telefon? [Zedge]

Kako pronaći zanimljive melodije za telefon? [Zedge]

Evo kako da pronađete i postavite zabavne i "cool" melodije za ton poruke ili za zvono telefona... Sve na jednom mestu, vrlo brzo, jednostavno, besplatno i efikasno! 

Za početak, kako ne bi dolazilo do zabune, objasnićemo vam nekoliko stvari vezano za melodije vašeg telefona. 

 



Prva stvar koju treba da znate je to da telefon ima tri različita tonska obaveštenja:

Ton obaveštenja

To je zvuk koji se reproduktuje kada vam stigne neko obaveštenje za aplikaciju, kada vam stigne poruka i slično. Oni su uglavnom kratki i ne ponavljaju se jer obaveštenja nisu toliko bitna da ih vi odmah morate pregledati.

Melodija zvona

To je naravno zvuk koji se su čuje kada vas neko poziva i on se konstanto, bez prekida, čuje sve dok ne preuzmete poziv.

Ton alarma

Radi se o zvuku koji treba biti prodoran i uvek najglasniji jer vas on mora probuditi u momentu kada alarm krene da se oglašava.

*Napomena

Ovo je univerzalno uputstvo koje obuhvata tri platforme: Windows Phone, Android i iOS. Može se desiti da će neke kategorije ili nazivi opcija biti drugačije nazvani na određenim paltformama, ali suština je ista. 



Podrazumevana tonska obaveštenja su uglavnom dosadna i kada kupite telefon promena istih je uvek dobrodošla. Međutim, obzirom da postoji tri tonska obaveštenja različitog karaktera, nije lako naći nešto što je zanimljivo i što odovara našim potrebama. Ako imate neku omiljenu pesmu, recimo, njen refren, koji je obično najzanimljiviji deo, nije odmah na početku te pesme što znači da ako je postavite je za melodiju zvona vi nećete pri dolaznom pozivu čuti onaj zanimljivi deo pesme. Nadamo se da ste nas razumeli?

Dakle, da bi ste postavili samo refren za melodiju zvona potrebno je da se bavite uređivanjem pesme što je malo komplikovaniji proces. Takođe, morate da se setite šta vam se zapravo dopada, pa onda da pronađete to i preuzmete ga sa interneta, zatim urediti to i na kraju postaviti za melodiju zvona, što nekad bude baš iscrpljujuć i dosadan posao.

Šta ako vam kažemo da postoji način gde možete u nekoliko dodira pronaći, preslušati, preuzeti i postaviti zanimljivu melodiju zvona, ton obaveštenja ili ton alarma!? Naš odgovor je jednostavan! Rešenje je “Zedge”!

Radi se o aplikaciji, tačnije o servisu koji objedinjuje nekoliko vrsti usluga sa naglaskom na jednostavnu pretragu i postavljanje zvukova za ton obaveštenja, ton alarma ili melodiju zvona. Zedge ima ogromnu bazu najuzbudljivijih melodija i tonova koji će vas oduševiti! U početku su tu bazu održavali administartori, a danas to rade registrovani korisnici Zedge servisa. To znači da svako ko želi može da nakači melodiju zvona koju je sam kreirao i koju će kasnije cela planeta preuzimati i koristiti. Neverovatno zar ne?



Bolja strana cele priče je to što je sve na jednom mestu. Odličan korisnički izgled, mogućnost preslušavanja tonova i melodija pre preuzimanja i brza postavka istih, ovaj servis čini nepobedivim. Takođe, Zedge u okviru svoje aplikacije nudi ogromnu bazu pozadina, kako običnih tako i animiranih.

Sve u svemu, nesumnjivo odlična aplikacija koja od velike koristi kada dođe vreme da se promeni ton obaveštenja ili melodija zvona. Sada kada smo razjasnili šta je šta i koju aplikaciju bi trebalo da koristimo, hajmo da pređemo na to kako se pronalazi i postavlja ton obaveštenja ili melodija zvona pomoću Zedge-a.

>> Kako pretvoriti pesmu u melodiju zvona, ton poruke, obaveštenja ili alarma? (VIDEO) <<



>> Kako podesiti pesmu za ton poruke ili nekog drugog obaveštenja? <<

Kako postaviti melodiju zvona ili ton obaveštenja na telefonu

1. Prva stvar koju treba da uradite je da preuzmete i instalirate Zedge aplikaciju sa priloženog linka:

Windows Phone

>> Zedge <<

Android

>> Zedge <<

iOS

>> Zedge <<

2. Kada to obavite startujte aplikaciju. Kao podrazumevana kategorija koja se pojavljuje kada startujete Zedge biće “Pozadine” (eng. wallpaper). Kako biste se prebacili u kategoriju za tonove i melodije potrebno je da dodirnete na ikonicu za dodatne opcije (tri crtice) koja se nalazi u gornjem levom uglu ekrana. Tada će se na levom delu ekrana pojaviti panel sa dodatnim opcijama i kategorijama. Dodirnite na “Melodije zvona” (eng. ringtones) ili “Tonovi obaveštenja” (eng. notifications), sve zavisi šta želite da promenite.

3. Kada dodirnete jednu od te dve kategorije, prikazaće vam se sadržaj koji vi možete preslušavati i tako pronaći idealni ton ili melodiju za vas. Taj sadržaj je prikazan u četri isečka:

  • Kategorije (eng. categories)
  • Istaknuto (eng. featured)
  • Nedavno korišćeno (eng. recent)
  • Popularno (eng. popular)

Pomoću njih možete brže pronaći ono što tražite.

4. Kada dodirnete na željenu melodiju ili ton, prikazaće vam se nova stranica sa mogućnošću preslušavanja sadržaja. Takođe na toj stranici imate isečak gde možete pregledati informacije sadržaju, o autoru sadržaja, i slično. Pri dnu ekrana imate taster “Preuzmi” (eng. download) gde dodirom na njega preuzimate sadržaj.

5. Taster “Preuzmi” se nakon preuzimanja sadržaja pretvara u taster “Postavi” (eng. set). Dodirom na njega pristupate iskakajućem prozoru koji nudi nekoliko opcija:

  • Melodija zvona (eng. standard ringtone)
  • Melodija kontakta (eng. contact ringtone)
  • Ton obaveštenja (eng. notification ringtone)
  • Ton alarma (eng. alarm sound)

6. Dodirnite na opciju koja vama odgovara i uživajte u novim melodijama i tonovima!