Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako pronaći izgubljeni Windows telefon?

Kako pronaći izgubljeni Windows telefon?

Evo šta treba da uradite da biste uvek znali gde je vaš telefon ukoliko ga izgubite ili ako vam ga ukradu! 

Ne osećate se ugodno kada ne možete pronaći telefon. Bez obzira je li zaista izgubljen, ili je zagubljen među jastucima kauča, uz opciju “Pronađi moj telefon” možete se opustiti.

 Ovaj besplatni servis na stranici “account.microsoft.com/devices” može nazvati, izbrisati ili pokazati vaš Windows Phone na mapi.

Karta prikazuje lokaciju telefona Windows Phone

Prva prijava na servis Pronađi moj telefon

Kada prvi put koristite servis “Pronađi moj telefon”, proverite jeste li već prijavljeni na telefon pomoću Microsoftova naloga.

 1. Idite na account.microsoft.com/devices. Ako se to zatraži od vas, prijavite se sa istim Microsoft-ovim nalogom koji ste koristili za prijavu na telefon.

 2. Odaberite telefon koji želite pronaći pa kliknite "Pronađi moj telefon".

Pronalazak telefona

 1. Idite na account.microsoft.com/devices. Ako se to zatraži od vas, prijavite se sa istim Microsoft-ovim nalogom koji ste koristili za prijavu na telefon. 2. Odaberite telefon koji želite pronaći pa kliknite "Pronađi moj telefon".

 3. Prikazaće se mapa sa lokacijom telefona. Možete povećati prikaz ili smanjiti ga za bolju preglednost.

 4. Ako najnovija lokacija nije vidljiva? Kliknite na taster "Osveži".

Pozivanje ili zaključavanje telefona

 1. Idite na account.microsoft.com/devices. Ako se to zatraži od vas, prijavite se sa istim Microsoft-ovim nalogom koji ste koristili za prijavu na telefon. 2. Odaberite telefon koji želite nazvati ili zaključati pa kliknite "Pronađi moj telefon".

 3. Učinite nešto od sledećeg:

 • Da bi telefon zazvonio kliknite "Nazovi", a zatim sledite upute. Zvoniće čak i ako je zvuk isključen ili ako je telefon podešen samo da vibrira
 • Za zaključavanje telefona i prikaz poruke na zaključanom ekranu kliknite "Zaključaj", a zatim sledite upute. Ukoliko na telefonu još nemate postavljenu lozinku, treba da je unesete. Koristiće vam za otključavanje telefona ako ga pronađete.

Brisanje podataka sa telefona

Ako ste sigurni da svoj telefon nećete dobiti natrag ili na njemu imate osjetljive podatke koje biste želeli zaštititi sve dok ga ne pronađete, možete izbrisati njegove podatke daljinski. 1. Idite na account.microsoft.com/devices. Ako se to zatraži od vas, prijavite se sa istim Microsoft-ovim nalogom koji ste koristili za prijavu na telefon.

 2. Odaberite telefon koji želite izbrisati pa kliknite "Pronađi moj telefon".

 3. Kliknite na "Izbriši".

 4. Ako ste apsolutno sigurni i nemate nikakve sumnje, potvrdite to u novo otvorenom prozoru "Spreman sam za brisanje svog telefona" klikom na taster "Izbriši".

*Napomena

Bilo bi dobro obavestiti mobilnog operatera o gubitku telefona. Ako na izgubljenom telefonu imate podatke o kreditnim karticama, obratite se svojoj banci i prijavite ih kao izgubljene.

Ako imate Android telefon, a ne Windows Phone, ne očajavajte jer OVDE imate uputstvo koje će vam pomoći da ga pronađete.

>> Kako pronaći izgubljeni Android telefon? <<

Izvor: windowsphone.com