Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako proveriti da li telefon podržava bežično punjenje?

Kako proveriti da li telefon podržava bežično punjenje?

Imate dilemu dali vaš telefon podržava bežično punjenje? Evo kako da utvrdite to, a ako ne podržava mi smo pripremili neke alternative za vas koje će vašem telefonu svakako omogućiti bežično punjenje.

Tehnologija bežičnog punjenja telefona iz dana u dan punom parom osvaja tržišta širom planete. Najbitnije je to što modul i ploča koja emituje električnu energiju nisu sada skupi.

 



Primera radi, na sajtu dx.com možete naći komplet bežični punjač za svega 14 dolara. Naravno, ponuda je ogromna pa sami možete izabrati modul i bežični punjač po vašem ukusu.

>> dx.com <<

Ukoliko se pitate zašto uopšte puniti bežično telefon na priloženom linku možete pročitati nešto više o tome, kao i to kako funkcioniše ta tehnologija:

>> Evo zašto bi trebalo da se odlučite za bežično punjenje telefona? <<

Međutim kako utvrditi da li vaš telefon podržava bežično punjenje? Mnogi proizvođači telefona nisu naglasili da li njihovi modeli podržavaju tehnologiju bežičnog punjenja. No, to ne znači da ne postoji način da se utvrdi da li baš vaš telefon podržava bežično punjenje.



Pre svega, da razjasnimo jednu stvar. Neki telefoni kao što su Galaxy S4 podržavaju tehnologiju bežičnog punjanje ali je potrebno da se ugradi modul na zadnjoj masci telefona. Sa druge strane, pojedini telefoni već imaju implementiran taj modul pa im je samo potrebna ploča, odnosno bežični punjač

Na priloženom linku možete pronaći sajt na kom se može pročitati koji sve telefoni podržavaju Qi punjenje, a takođe piše i to da li je integrisan modul ili je potreno sami da ga dodate.

>> qinside.biz <<



Ukoliko ne nađete svoj telefon na ovoj listi, pogotovu ako se radi o iPhone uređaju, nemojte očajavati jer postoje alternative. Što se iPhone uređaja tiče posetite priloženi link kako bi pogledali kako da omogućite bežično punjenje na kod Apple uređaja:

>> Evo šta da uradite da bi ste imali iPhone koji se puni bežično! <<

Što se tiče ostalih Android uređaja koji se nisu našli na Qi listi i za njih postoji alternativa, tačnije više njih. Jedna koja se nama dopala je “Duracel Ring Wireless Charger”. Nešto više o tome imate na priloženom linku:



>> Evo kako da bežično napunite bilo koji telefon koji ima microUSB konektor! <<

Obrni, okreni, ispade da gotovo svaki telefon može da se bežično napuni samo je pitanje kako ćete mu to omogućiti. Mi smo dali svoje predloge, imate li vi neki svoj?