Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako resetovati ID oglašavanja na iPhone-u?

Kako resetovati ID oglašavanja na iPhone-u?

ID kompanije za oglašavanje koriste za slanje ciljanih oglasa na osnovu vaše aktivnosti. Svaki iPhone ima svoj jedinstveni ID za oglašavanje - bar su nekada imali. Pokazaćemo vam kako da ga resetujete.

Ideja koja stoji iza reklamnog ID-a slična je onoj iza kolačića veb pregledača. Kompanije koriste stvari poput vaše lokacije, kupovnih navika i korišćenja aplikacija da bi vam prikazali oglase za koje je veća verovatnoća da ćete ostvariti interakciju. Ako vam je stalo do privatnosti, treba razmisliti o tome.

 



Postoje dobre vesti za korisnike iPhone-a. Počevši od iOS-a 14, aplikacije su prisiljene da pitaju pre nego što mogu da prate vašu aktivnost. Više ne morate da brinete o tome da li ćete „resetovati“ svoj ID za oglašavanje. U stvari, čak možete i da sprečite sve aplikacije da zahtevaju da vas prate .

>> Kako zaustaviti iPhone aplikacije da traže da prate vaše aktivnosti? <<

Ipak, još uvek možete da isključite samo personalizovane oglase. Ovo će ograničiti broj ciljanih oglasa koje vidite, ali ne i ukupan broj oglasa.

  1. Prvo otvorite aplikaciju „Settings“ sa početnog ekrana iPhone-a ili iPad-a.

    Open the

  1. Izaberite „Privacy“.

    Select

  1. Dodirnite „Apple Advertising“ na dnu.

    Now tap



  1. Jednostavno isključite prekidač za „Personalized Ads” (srp. prilagođeni oglasi).

To je sve! Apple je učinio mnogo na ograničavanju načina na koji vas aplikacije mogu pratiti, što čini stvari poput oglašavanja ID-a manje zastrašujućim na iPhone uređajima.