Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako sakriti WhatsApp fotografije iz galerije?

Kako sakriti WhatsApp fotografije iz galerije?

Imate radoznale prijatelje? Brljaju vam po galeriji? Evo kako da sakrijete WhatsApp fotografije iz galerije! 

Preko WhatsApp-a korisnici često razmenjuju fotografije koje možda nisu za oči bilo koga. Jednostavno ne želite da ostali znaju sa skim ste razmenjivali fotografije. Generalno, niko te fotografije neće ni videti ukoliko ih sakrijete kako se nebi našle u galeriji. Dakle, ne morate ih brisati samo ih jednostavno sakrijte od galerije. Mi ćemo vam pokazati kako da to učinite, procedura je jednostavna sve dok se držite uputstva.

 Da bi ste mogli da započnete proces skrivanja WhatsApp fotografija potreban vam je menadžer datoteka. Ukoliko nemate ni jedan preuzmite ga sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA. Ako se pitate da li je neophodno da root-ujete svoj telefon, odgovor je ne.

Kako sakriti WhatsApp fotografije

1. Startujte menadžer dadoteka koji ste preuzeli, za ovo uputstvo mi ćemo koristiti ES File Explorer.

2. Pronađite “WhatsApp” folder. Obično se on nalazi na microSD kartici, kao što se može primetiti na slici. Zatim u okviru tog foldera pronađite folder “media”.

3. Sledeće što treba da uradite je da pristupite folderu “WhatsApp Images” i da dodirnete na plus (+) ikonicu u donjem levom uglu ekrana. To će vam otvoriti mali prozorčić sa opcijama “file” i “folder”, gde vi trebate da dodirnete na “file”.4. Kreirajte datoteku (eng. file) koja će nositi naziv “.nomedia” i dodirnite na “OK”.

Sada se vratite na početni ekran i startujte aplikaciju galerija. Primetićete da se u galeriji ne mogu naći fotografije sa WhatsApp-a. Ukoliko se slučajno desi da i dalje možete da vidite fotografije sa WhatsApp-a onda morate da obrišete keš memoriju (eng. cache) kako bi galerija registrovala promene. Ukoliko ne znate kako da to obavite OVDE imate detaljno uputstvo.

Kako vratiti sve na staro?

Ukoliko ste se predomislili i želite da vam se fotografije sa WhatsApp-a ponovo prikazuju u galeriji onda morate da se vratite u folder “WhatsApp Images” gde ste kreirali datoteku “.nomedia”. Brisanjem te datoteke vraćate sve na staro. Međutim datoteka neće biti vidljiva zato je neophodno da u ES File Explorer-u aktivirate opciju “Show Hiden Files”. To ćete obaviti dodirom na malu plavu ikonicu u gornjem levom uglu i u klizećem meniju prebacite “Show Hiden Files” prekidač na “ON”.Sada kada je “.nomedia” datoteka vidljiva vratite se u folder “WhatsApp Images” i obrišite pomenutu datoteku “.nomedia”. Ukoliko se u galeriji ne pojave WhatsApp fotografije onda trebate da ponovite brisanje keš memorije.

Pročitajte koje su to pet najboljih aplikacija za dopisivanje, takođe pogledajte kako da na iPhone uređajima dodate WhatsApp kontakt skraćenicu u notifikacionom centru. Ako do sada niste instalirali WhatsApp jer istražujete kakva aplikacija u pitanju onda vam savetujemo da pogledate uputstvo kako da je instalirate>> Najboljih 5 aplikacija za dopisivanje  <<

>> Kako dodati WhatsApp kontakt u notifikacioni centar na iPhone-u?! <<

>> Kako instalirati WhatsApp na telefonu? <<