Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako se vratiti sa Windows 10 TP za telefone na Windows Phone 8.1?

Kako se vratiti sa Windows 10 TP za telefone na Windows Phone 8.1?

Juče ste videli da je izašao novi Windows 10  Technical Preview za vaš telefon i odmah ste ga instalirali? U toku jučerašnjeg i današnjeg korišćenja ste primetili da mnogo koči (eng. bugging)? Evo kako da se vratite na staro! 

Nakon dugog iščekivanja, Microsoft je juče svima predstavio Windows 10 Technical Preview u video klipu gde je Joe Belfiore demonstrirao nove funkcije i opcije, nešto više o svemu tome pogledajte OVDE. Na iznenađenje mnogih korisnika Windows Phone uređaja, Windows 10 TP za telefone se može instalirati samo na nekolicinu Lumia uređaje. Ali opet šta je tu je, za sada barem, oni koji imaju tu mogućnost da probaju Windows 10 na svojim telefonima su ga sigurno instalirali i već počeli da koriste. Prema informacijama koje imamo mnogo tih korisnika koji su svoj telefon ažurirali na Windows 10 TP doživljavaju razne neprijatnosti pri korišćenju telefona. Windows 10 TP ima dosta grešaka i nepravilnosti koje umeju baš da iziritiraju korisnike zato nije ni čudo što mnogi žele da se vrate na Windows Phone 8.1, barem dok se ne pojavi stabilna verzija Windows 10 za telefone.

Ako ste među tim nezadovoljnim korisnicima Windows 10 TP, onda imate sreće jer ćemo vam mi pokazati kako da vratite Windows Phone 8.1 na svoj telefon odnosno da uradite “downgrade”. Microsoft je lansirao aplikaciju za brz “downgrade” sa Windows 10 TP na Windows 8.1.



1. Povežite vaš Windows telefon sa računarom koristeći USB kabel.

2. Proverite da li je računar automatski povukao sve neophodne drajvere.

3. Preuzmite  “Windows Phone Recovery Tool” program sa ovog LINKA

4. Startujte program i ispratite jednostavan proces vraćanja na Windows Phone 8.1


Nemojte se mnogo brinuti jer “WPRT” je intuitivan program koji automatski detektuje telefon i navodi vas kroz proces downgrade-a. I ako se ne razumete mnogo u pametne telefone sigurno ćete uspeti da odradite ovo bez pomuka.