Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako skenirati okolinu na bakterije i prljavštinu pomoću pametnog telefona? (VIDEO)

Kako skenirati okolinu na bakterije i prljavštinu pomoću pametnog telefona? (VIDEO)

Evo kako da proverite da li je vaša sredina efikasno dezinfikovana i potpuno čista. Ovo je idalan način da proverite da li je vaš računar, tablet ili telefon dovoljno čist.

Postoji jedan veoma jednostavan trik koji svim vlasnicima pametnih telefona može da pomogne oko higijene. Naime, ako radite u kancelariji, u prodavnici, u apoteci ili na bilo kom drugom mestu gde sami ili zajedno sa kolegama održavate higijenu, potrebno je efikasno uklanjati prljavštinu! Ali kako znati da li je efikasno uklonjena prljavština ili čak šta više, kako znati da li kolega ne zabušava u tom delu posla?

 



Primera radi, svi mi koji radimo za računarom moramo da ga delimo sa kolegom is suprotne smene. Zar ne? Međutim da li to radite savesno? Veoma je bitno da se tastatura i miš dezinfikuju nakon svakog korišćenja. Ne treba da vas podsećamo da su ruke kod čoveka najprljaviji deo tela. Evo šta treba da uradite da biste 100%  znali da je tastatura, miš ili bilo šta drugo, dezinfikovano.

1. Prvo se opremite sa providnim selotepom, crvenim i plavim markerom.

2. Zatim preko LED blica na telefonu prelepite jedan sloj selotepa i plavim markerom ga prefarbajte.

3. Zatim ponovo preko LED blica tj. plavo ofarbanog selotepa prelepite još jedan sloj selotepa. Novi sloj selotepa prefarbajte crvenim markerom i ostavite ga da se osuši.

4. Sada kada ste svoj telefon pretvorili i mini skener na prljavštinu, ugasite svetlo i zamračite prostoriju, aktivirajte blic prilikom fotografisanja i fotkajte sumnjivo mesto.



Nadamo se da vam je ovo pomoglo, no vi ne uzimajte previše ozbiljno ovaj trik već pokušajte malo da se zabavite! Najlakša meta za zabavu su upravo oni “čustunci” koji vole da im sve bude cakum pakum…