Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako snimiti ekran telefona!? (VIDEO)

Kako snimiti ekran telefona!? (VIDEO)

Evo kako da snimite sve što radite na svom telefonu. Brzo, jednostavno i lako!

Google je u okviru svog operativnog sistema za mobilne telefone uključio jednu jako korisnu opciju. Pomoću nje, kombinacijom određenih tastera, možete uslikati ekran tj. napraviti “screenshot”. Verujemo da vam je poznato o čemu govorimo jer je to veoma popularna funkcija i na Windows računarima koja se drugačije zove “printscreen”. Android screenshot opciju ima već dugo, međutim snimanje ekrana i ne baš.

 



Tačnije, sve do Android 5 LolliPop operativnog sistema, snimanje ekrana nije bilo moguće ukoliko uređaj prethodno nije root-ovan. Danas, od kako je LolliPop verzija već zaposela veliki broj naših uređaja, snimanje ekrana je znatno uprošćeno i omogućeno široj masi korisnika. U mnogim slučajevima je snimanje ekrana veoma bitna stavka. Nekima zbog strimovanja igrica, nekima zarad objašnjavanja svog problema sa kojim se suočavaju, a nekima kako bi pokazali kako se neke stvari rešavaju tj. kako bi pravili uputstva (eng. tutorial). Mi ćemo vam danas pomoći i pokazati kako da osposobite svoj telefon za snimanje ekrana i ujedno vam predložiti par najboljih aplikacija.

>> Kako slikati ekran na telefonu? (Video) <<

Dakle, ukoliko imate Android 4.4 uređaj ili ispod, prvo je potrebno da ga root-ujete. Ne morate da brinete kako ćete to uraditi jer nije previše komplikovano. Zapravo postoji nekoliko različitih načina i par automatizovanih. Pre nego što se upustite u avanturu root-ovanja pročitajte šta je zapravo root i zašto svoj Android uređaj treba root-ovati:

>> Šta je ROOT, Recovery i Custom ROM? <<

>> Zašto rutovati telefon? <<

Evo dva različita uputstva koja će vam pomoći da očas posla root-ujete svoj Android uređaj:



>> Kako “rutovati” telefon? <<

>> Kako root-ovati Android uređaj pomoću aplikacije! (VIDEO) <<

U slučaju da brinete da li ćete narušiti garanciju, nemojte jer i za to postoji rešenje. Evo kako da root-ujete svoj telefone a da pritom ne narušite garanciju:

>> Kako root-ovati telefon ili tablet bez narušavanja garancije! <<



U slučaju da koristite Android 5 LolliPop, zaboravite na root-ovanje jer sve aplikacije koje ćemo u daljem tekstu pominjati na ovoj verziji Android-a rade bez pristupa root-u.

Razlog zbog čega ćemo navesti par različitih aplikacija je namena snimanja ekrana. Obzirom da postoji mnoštvo različitih razloga zbog kojih se neko odlučuje za snimanje ekrana, na Google Play prodavnici se mogu naći aplikacije prilagođene potrebama korisnika.

Shodno navedenom, predstavljamo vam aplikaciju “Shou.TV mobile game streaming”. Radi se servisu koji vam pruža mogućnost snimanja ekrana, strimovanja, razmenjaivanaj poruka sa ostalim članovima i još mnogo toga. Dakle ako ste gejmer onda je ova aplikacija idealna za direktan striming gameplay-a sa vašeg Android uređaja.



Shou.TV mobile game streaming aplikaciju preuzmite sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> Shou.TV mobile game streaming <<

Sledeća aplikacija koju želimo da vam predstavimo je svetski poznata i najviše se koristi kako bi se “sirovo” snimio ekran telefona. Naravno taj video materijal se kasnije lako može urediti putem telefona uz odgovarajuće aplikacije ili preko računara. Jesmo li vam rekli koja je aplikacija u pitanju? Ne? Pa radi se o “SCR Screen Recorder Free”, kao da nikada niste čuli za nju!? Trenutno je nema na Google Play prodavnici ali se zato može preuzeti sa priloženog linka potpuno besplatno.

>> SCR Screen Recorder Pro <<

Kako biste mogli da instalirate aplikaciju sa interne memorije potrebno je da štiklirate opciju “Nepoznati izvori”. Na priloženom linku imate detaljno uputstvo koje pokazuje kako se instalira APK sa memorije telefona:

>> Kako instalirati APK datoteku na Android uređaju? <<

Ova fenomenalna aplikacija radi odlično i ima minimalni korisnički izgled što je po nama ogroman plus. Tu su samo tri tastera: snimi, podesi i sakrij. U podešavanju SCR-a imate mogućnost da izaberete rezoluciju snimanjana, enkoder, bitrate, framerate i slično.

Kada u podešavanjima SCR-a izaberete sve po vašoj želji, sve što treba da uradite kako biste snimili ekran vašeg telefona je da dodirntete plutajući crveni taster za snimanje. Kraj snimanja se dešava nakon zaključavanja telefona i gašenja ekrana na dve sekunde.

Nadamo se vam je ovo uputstvo pomoglo i da ste uspeli da obavite posao koji ste naumili. Pratite nas jer radimo na TOP 5 listi najboljih aplikacija za snimanje ekrana telefona. Ukoliko imate iOS uređaj na priloženom linku pogledajte kako da snimite ekran na njemu: