Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako snimiti poziv na pametnom telefonu? [Android, iOS]

Kako snimiti poziv na pametnom telefonu? [Android, iOS]

Pogledajte kako da snimite telefonski razgovor na pametnom telefonu!

Postoji mnogo razloga zbog kojih zaželite da snimite telefonski razgovor. Međutim malo je korisnih aplikacija koje to mogu da obave! Danas vam predstavljamo Automatic Call Recorder i Call Recorder Free aplikacije!

 



Automatic Call Recorder je potpuno besplatna aplikacija za snimanje razgovora sa svim opcijama koje vam mogu zatrebati. Automatic Call Recorder možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.

Kada startujete aplikaciju uputite se direktno u podešavanja, gde morate da podesite nekoliko opcija kako bi aplikacija radila kako treba. 

U podešavanjima pod naslovom “opšta podešavanja” nađite opciju “format snimaka”. Fabrički je tu podešeno 3GP, međutim nama treba da tu bude “WAV” format.

Zatim, takođe u podešavanjima pod naslovom “režim snimanja” odaberite opciju “Audio izvor”. Kao podrazumevano stoji “VOICE_CALL”. Ako nije “VOICE_CALL” onda vi podesite da tako bude. Nekada se dešava da neće aplikacija da snima glas onog koga pozivate, u tom slučaju se poigrajte sa “Audio izvor” opcijom.



Sada je sve spremno za akciju, izađite iz aplikacije i obavite razgovor sa nekim.

Po završetku razgovora aplikacija će automatski sačuvati snimak. Dodirnite na ACR u notifikacionom panelu kako bi došli do liste snimljenih razgovora.



Na listi snimljenih pojaviće se svi prethodno snimljeni pozivi, dodirnite na onaj koji želite da preslušate.



Kada dodirnete razgovor koji želite da preslušate pojaviće vam se lista sa opcijama koje možete koristiti. Prva je “pusti”, druga “dodaj belešku”, treća “pošalji”, četvrta “poziv”, peta “dodavanje na listu isključeni”, šesta “važni” i sedma “brisanje.

Od svih ovih opcija izdvojio bih “dodavanje na listu isključenih” koja omogućava aplikaciji da ne snima ni jedan razgovor načinjen sa tim kontaktom.

Što se tiče iPhone-a, aplikacije za snimanje razgovora Call Recorder Free je takođe prava stvar. Ona funkcioniše na isti princip kao i ACR za Android. Naime, ona spaja snimak dolaznog audio sadržaja i snimak koji u trenutku načinio mikrofon na iPhone-u. Sve u svemu, veoma je lakša za korišćenje od ACR-a, ali s´tim da nema mnogo dodatnih podešavanja dok ne platite 9.99$. Call Recorder Free možete preuzeti sa Apple Sotre-a ili direktno sa ovog LINKA.