Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako trajno ukloniti Google chromecast obaveštenje?

Kako trajno ukloniti Google chromecast obaveštenje?

Evo kako da se otarasite dosadnog chromecast obaveštenja koje se pojavljuje čim telefon detektuje da su u blizini uređaji na kojim se može podeliti multimedijalni sadržaj.

Ukoliko nikada do sada niste koristili Google chromecast, onda će vas to obaveštenje verovatno mnogo nervirati. Ono se pojavljuje jer telefon detektuje da postoje uređaji u okolini na kojim se može podeliti video, audio, slika ili ekran uređaja…

 



Ranije nije bilo moguće rešiti se tog obaveštenja, ali od skorije jeste jer je Google to omogućio jednom od nedavnih zakrpa. Evo šta treba da uradite:

1. Pokrenite Google Home aplikaciju.

2. Dodirnite taster koji se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana, a koji je namenjen za pregled svih povezanih uređaja.

3. Pronađite uređaj sa kojim se vaš telefon povezuje i dodirnite na “tri tačkice” taster koji se nalazi u samom gornjem desnom ćošku isečka.



4. Po dodiru na “tri tačkice taster” pojaviće se padajući panel sa opcijom “podešavanje” (eng. settings) na koju treba da dodirnete.

5. Kada pristupite podešavanjima uređaja, jednostavno dodirnite na prekidač “Dozvolite ostalima da kontrolišu vaše uređaje” (eng. let others control your casted media).

To je to! Kao što vidite, vrlo jednostavno i brzo! Inače, ako već imate pametne uređaje na kojima možete podeliti multimedijalni sadržaj, onda se pozabavite malo Google Home aplikacijom jer tu možete pronaći vrlo zanimljive opcije i tako iskoristiti pun potencijal pametnih uređaja.