Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako transformisati Nexus 5 u Nexus 6 telefon!?

Kako transformisati Nexus 5 u Nexus 6 telefon!?

Evo kako da transformišete svoj Nexus 5 u Nexus 6 telefon! 

Nexus 5 je nekako propustio one zanimljive sistemske zvuke kada mu je stigla nadogradnja na Android 5 LolliPop. Dok recimo Nexus 6 već iz kutije dolazi sa gomilom LilliPop zanimljivih zvukova gde su naravno uključeni i novi zvukovi za obaveštenja i melodije za zvono. Ako ste malo zavidni ili ako ste korisnik Nexus 5 telefona koji samo čeka priliku da ugrabi novi Nexus 6, onda mi možda možemo da vam pomognemo. Naravno, nećemo vam pomoći da ubijete sve korisnike Nexus 6 telefona ili da ukradete isti, ali eto mi smo tu da vam pomognemo da malo transformišete svoj Nexus 5 u Nexus 6. Imamo u planu da vam pokažemo kako da ubacite na Nexus 5 telefonu sve Nexus 6 tonove i “Ambient Display” sistem obaveštenja.

Ako se pitate šta je “Ambient Display” ukratko ćemo vam objasniti. To je sistem obaveštenja koji na pristojan u uglađen način obaveštava korisnika o nadolazećim obaveštenjima. To čini tako što aktivira ekran samo tamo gde je pozicioniran notifikacioni baner, pritom baner bude u crno belom izdanju. Ovaj način ne samo da je inovativan već i štedi bateriju telefona. Uskoro ćemo raditi video recenziju CyanogenMOD-a za Galaxy S4 gde ćete moći da vidite kako funkcioniše “Ambient Display”.Način na koji ćemo ubaciti “Ambient Display” i sve tonove sa Nexus 6 telefona nije ni malo lak ukoliko nemate već pripremljen telefon. To znači da treba da imate root-ovan Nexus 5 i instaliran custom recovery. Nije kraj sveta ako to do sada nise uradili jer mi već imamo uradjena uputstva koja će vam pomoći da to uradite. Priloženi link vas vodi ka uputstvu:

Kako root-ovati i instalirati custom recovery na Nexus 5  kojeg pokreće Android 5 LolliPop?

Ako želite samo da probate ove zvukove onda vam savetujemo da odradite “nandroid backup” jer kasnije nećete moći da flešujete (eng. flash) stare tonove. Jedini način da ih povratite i vratite se na staro je da pokrenete oporavljenje pomoću sačuvane backup slike.

Kako instalirati Nexus 6 tonove na Nexus 5 telefon

1. Sve što treba da obavite je da se uputite na ovaj LINK i preuzmete “Android_L_Sounds.zip” datoteku.

2. Prebacite datoteku na telefon tamo gde je kasnije iz recovery-a lako možete naći.

3. Sada se prebacite u recovery stanje. Pritisnite i zadržite tastere za uključivanje telefona i utišavanje tona telefona sve dok se ne pojavi “fastboot” ekran. Primetićete veliki zeleni natpis “Start”, to je znak da ste u fastboot-u.4. Korišćenjem tastera za manipulaciju jačine tona krećite se kroz opcije fastboot-a. Kada se umesto “Start” natpisa pojavi “Recovery” tada potvrdite pristup recovery-u na taster za uključivanje telefona.

5. Kada pristupite custom recovery-u selektujte ''Install zip'' i potrvrdite ulazak u tu kategoriju na taster za uključivanje telefona. Kretanje po recovery-u se takođe vrši tasterima za manipulaciju jačine tona.6. Zatim pronađite i pristupite kategoriji ''Choose zip from last install folder''. Ako prethodno niste instalirali niša preko recovery-a onda idite na kategoriju "Choose zip from /sdcard".

7. Sada na listi koja će vam biti prikazana pronađite prethodno preuzetu datoteku “Android_L_Sounds.zip”, selektujte je, započnite i potvrdite instalaciju pritiskom na taster za uključivanje telefona.8. Restartujte vaš Nexus 5 telefon.

To je to, upravo ste flešovali nove tonove koji su identični onim na Nexus 6 telefonu. Uživajte!

Kako instalirati Nexus 6 “Ambient Display” notifikacije na Nexus 5 telefonu

Na početku smo malo govorili o tome šta je “Ambient Display”, zato sada nećemo mnogo odugovlačiti. Opet, moramo da spomenemo da se ovaj sistem obaveštenja prvo pojavio na Motorola Moto X telefonu. Tako da ako ste čitali naš tekst gde smo pisali o tome kako je Moto X prošao na našem testu onda vam je sve potpuno jasno šta je to “Ambient Display”. Moramao samo nagovestiti da ovaj sistem čuva bateriju samo na AMOLED ekranima, dok na LCD ekranima koji Nexus 5 ima to nije slučaj. Znači, sve će raditi potpuno normalno samo što neće čuvati bateriju, što i nije strašno. Bitno je da vi možete sebi aktivirati ovaj sistem obaveštavanja, a evo kako:

*Napomena

I za ovaj proces je naravno potrebno da Nexus 5 bude root-ovan i da ima custom recovery. Takođe je bitno da telefon pokređe zvanični Android 5.0.1 LolliPop kako bi ovo funkcionisalo.

 

1. Prvo preuzmite “5.0.1Ambient.zip” datoteku sa ovog LINKA.

2. Prebacite preuzetu datoteku na svoj telefon tamo gde je kasnije iz recovery-a možete lako pronaći.

3. Sada se prebacite u recovery stanje. Pritisnite i zadržite tastere za uključivanje telefona i utišavanje tona telefona sve dok se ne pojavi “fastboot” ekran. Primetićete veliki zeleni natpis “Start”, to je znak da ste u fastboot-u.

4. Korišćenjem tastera za manipulaciju jačine tona, krećite se kroz opcije fastboot-a. Kada se umesto “Start” natpisa pojavi “Recovery” tada potvrdite pristup recovery-u na taster za uključivanje telefona.

5. Kada pristupite custom recovery-u selektujte ''Install zip'' i potrvrdite ulazak u tu kategoriju na taster za uključivanje telefona. Kretanje po recovery-u se takođe vrši tasterima za manipulaciju jačine tona.

6. Zatim pronađite i pristupite kategoriji ''Choose zip from last install folder''. Ako prethodno niste instalirali niša preko recovery-a onda idite na kategoriju "Choose zip from /sdcard".

7. Sada na listi koja će vam biti prikazana pronađite prethodno preuzetu datoteku “5.0.1Ambient.zip”, selektujte je, započnite i potvrdite instalaciju pritiskom na taster za uključivanje telefona.

8. Restartujte vaš Nexus 5 telefon.

9. Nakon restartovanja uputite se ka podešavanju vašeg Nexus 5 telefona i na listi pronašite kategoriju "Prikaz" (eng. display). U okviru nje imate opciju “Ambient Display” koju treba da aktivirate dodirom na nju.

Kako bi ste u potpunosti kompletirati "Ambijentalni Ekran" (eng. ambient display) sistem sa Nexus 6 telefona neophodno je da preuzmete aplikaciju “Gravity Screen - On/Off”. To će vam pružiti mogućnost da svoj telefon probudite gesturom koja podrazumeva naginjanje telefona ka sebi. Aplikacija je potpuno besplatna i možete je preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa priloženog LINKA: