Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako ubrzati Google Chrome na Android telefonu ili tablet računaru!?

Kako ubrzati Google Chrome na Android telefonu ili tablet računaru!?

Ubrzajte svoj Google Chrome internet pregledač pomoću ovih jednostavnih saveta. 

Mnogo je toga zbog čega ljudi vole da koriste Google Chrome internet pregledač na Android uređajima. Svim sačuvanim obelećivačima koji su načinjeni na računaru se mogu koristiti preko telefona bez problema. Takođe, i na telefonu se može koristiti inkognito mod i tako surfovati bez praćenja i špijuniranja…

 



No, sve funkcije koje sadrži vremenom uspore sam rad Chrome-a tako da iskustvo surfovanja postane malo iritantno. Ipak, to nije nerešiv problem jer postoje neki jednostavni koraci koje možete obaviti zarad poboljšavanja rada Chrome-a na Android-u.

>> Evo kako da brže i lakše koristite Chrome na Android uređajima! (VIDEO) <<

>> Kako sjediniti ili rastaviti sve Chrome prozore na Android-u!? <<

>> Kako smanjiti potrošnju interneta na Android telefonu? <<

Keš memorija

Ovo je savet koji funkcioniše sa svim tipovima scenarija i aplikacija, a Chrome ne odstupa od toga. Brisanjem keš memorije definitivno će se ubrzati rad Chrome aplikacije, ali ne drastično. U suštini, Google Chrome-u se na ovaj način da je slobodan prostor za dalji rad. Naravno, neke od tih privremenih datoteka će ponovo biti kreirane ali ne sve, što pozitivno utične nra rad Chrome-a.



Ako vas interesuje nešto više o keš memoriji, na priloženom linku imate detaljnije informacije:

>> Šta je keš memorija, čemu služi i da li je treba brisati? (VIDEO) <<

Da biste obrisali keš memoriju samo za Google Chrome aplikaciju potrebno je da pristupite podešavanjima telefona, pa zatim da dodirnete na Google Chrome apliakciju koja se nalazi na priloženoj listi. Kada se pojave opcije koje možete koristiti, jednostavno dodirnite na taster “Obriši Keš”.

Ukoliko želite da efekat bude značajniji savetuejmo da dodirnete i na taster “Obriši podatke”. Imajte na umu da brisanjem podataka može dovesti do toga da kasnije morate ponovo da se prijavljujete na pojedine sajtove.



Više memorije

Poptu Chrome verzije za desktop računare, verzija za Android uređaje takođe sadrži nekoliko dodatnih opcija kojima se pristupa unošenjem komande “chrome://flags” u adres baru. U ovom slučaju potrebno je da se unese komanda: “chrome://flags/#max-tiles-for-interest-area”.

Kada dodirnete na taster za učitavanje pojaviće vam se padajući panel sa nekoliko opcija. Ono što vi treba da uradite je da dodelite Chrome-u više RAM-a tako što ćete štiklirati “512” opciju umesto “Default”. To će znatno ubrzati rad Chrome-a i pružiti performanse koje će konačno zadovoljiti potrebe svakog korisnika.



Smanjite potrošnju paketnih podataka

Ako vam je sporo učitavanje stranica problem uz pomoć zgodne opcije koju Chrome za Android ima možete to rešiti. Ujedno ćete ubrzati učitavanje stranica i smanjiti potrošnju paketnih podataka. Uputite se ka podešavanjima Google Chrome internet pregledača i na listi pronađite i dodirnite na kategoriju “Ušteda podataka”. Kada pristupite toj kategoriji u gornjem desnom uglu ekrana imaćete prekidač koji treba da dodirnete kako bi ste uključili pomenutu opciju.

Isključite JavaScript

Kada pristupite podešavanjima Google Chrome internet pregledača primetićete mnoštvo opcija koje vam mogu biti od koristi. Ono koja će vam pomoći da ubrzate rad Chrome-a se nalazi u okviru kategorije “Podešavanje sajta”. Kada pristupite toj kategoriji imaćete naslov “JavaScript” koji treba da otštiklirate.

Time ćete isključiti podršku za JavaScript što znači da neki sajtovi koji intezivno koriste JavaScript neće biti u potpunosti prikazani. Dakle ako ste posetioc takvih sajtova onda vam ovo i neće baš koristiti, u suprotnom će uveliko ubrzati Google Chrome!