Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako uključiti brzu promenu aplikacija na Galaxy Watch 4?

Kako uključiti brzu promenu aplikacija na Galaxy Watch 4?

Evo kako da podesite Galaxy Watch 4 tako da možete brzo da se prebacite sa jedne aplikacije u drugu.

Kod ranijih Galaxy Watch pametnih satova je postojala mogućnost da se brzo prebaci sa jedne u drugu aplikaciju brzim duplim pritiskom na taster za pregled svih prethodno korišćenih aplikacija. Ova gestura vam omogućava brzo prebacivanje sa aplikacije koju trenutno koristite na aplikaciju koju ste koristili pre nje.

 



Obzirom da je Samsung prešao sa svog Tizen operativnog sistema na Wear OS 2, mnogi se pitaju šta je sa tom gesturom i zašto ona više nije dostupna. Ako ste se i vi pitali šta se dešava sa tom gesturom, onda ćemo vas rado obavestiti da je ona i dalje dostupna, samo nije podrazumevano uključena.

Dakle, kada kupite Samsung Galaxy Watch 4 ili Galaxy Watch 4 Classic i postavite ga po prvi put, brzim duplim dodirom na taster za vraćanje na početni ekran (eng. home button) se ne obavlja ništa. Kako biste to promenili i uključili brzu promenu aplikacija, ispratite naše “korak po korak” uputstvo.

1. Pristupite podešavanju vašeg Galaxy Watch 4 sata. To možete učiniti spuštanjem panela sa brzim opcijama i dodirom na taster u obliku mehaničkog točkića.

2. Spustite se niz listu kategorija i opcija i dodirnite na “Napredne funkcije” (eng. advanced features).

3. Zatim pronađite i dodirnite na opciju “Prilagodite tastere” (eng. customize keys). 

4. U okviru sekcije “Taster za početni ekran” (eng. home key), dodirnite na opciju “Dupli dodir” (eng. double press).



5. Izaberite opciju “Idi na poslednje korišćenu aplikaciju” (eng. go to most recent app).

Bitno je da znate da je ova gestura brzog duplog pritiska na taster za početni ekran potpuno prilagodiva. Umesto prelaska na poslednje korišćenu aplikaciju, obavljanjem ove gesture možete pokrenuti i neku aplikaciju.