Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako ukloniti bloatware na Galaxy Note 20 i poboljšati performanse [Bez ROOT-a]

Kako ukloniti bloatware na Galaxy Note 20 i poboljšati performanse [Bez ROOT-a]

Evo kako da ubrzate svoj Galaxy Note 20 telefon jednostavnim brisanjem nepotrebnih aplikacija!

Ako vaš Samsung Galaxy Note 20 postaje spor ili se ponaša čudno, postoji mnoštvo rešenja za ovaj problem. Možete resetovati telefon na fabrička podešavanja i vratiti ga u prvobitno stanje ili možete učiniti nešto što se zove „debloating“ (brisanje), čime se brišu brojne unapred instalirane aplikacije.

 



Samsung Galaxy Note 20 linija objavljena je u avgustu 2020. godine i predstavlja jedne od najskupljih telefona koje možete kupiti (Galaxy Note 20 košta oko 116.000 RSD a Note 20 Ultra oko 147.000 RSD).

Našu recenziju Galaxy Note 20 telefona možete pročitait na sledećem linku:

>> Samsung Galaxy Note 20 - Telefon koji je privukao mnogo pažnje! [RECENZIJA] <<

Ukoliko ste kupili jedan od ovih uređaja za sebe, možete primetiti da na telefonu postoji puno unapred instaliranih aplikacije (eng. bloatware). Čak i ako je telefon potpuno nov i prvi put se uključuje, otkrićete puno aplikacija na telefonu. Samsung preferira da uz svoje telefone isporučuje niz vlastitih aplikacija koje korisniku možda neće nužno trebati. Povrh svega, Samsung se udružuje sa drugim kompanijama i unaped instalira njihove aplikacije, na primer Microsoft-ove Office aplikacije.

Nema ništa loše u tome što imate ove aplikacije. Većina njih je korisna i puno korisnika ih koristi. Međutim, postoji nekoliko nedostataka. Ovoliko aplikacija zauzima puno interne memorije. U početku možda neće izgledati puno, ali nakon što budete koristili telefon neko vreme i unutrašnju memoriju napunite fotografijama i drugim podacima, taj prostor koji zauzimaju te aplikacije postaće veoma važan. Takođe, poznato je da Android sistem nakon nekog vremena usporava, a jedan od razloga je ogroman broj aplikacija.

Kako ukloniti bloatware na Samsung Galaxy Note 20 i poboljšati njegove performanse

Dve stvari koje možete učiniti sa svojim Galaxy Note 20. Prva je da ga koristite kakav jeste i kasnije se pozabavite bloatware-om. Druga je mogućnost je da odmah uklonite sve aplikacije koje ne želite, tako da ne morate kasnije imati posla sa njima.



Ako želite ukloniti bloatware sa svog Galaxy Note 20, sledite naše upustvo ispod. Dobra strana ovog uputstva je što ne morate da ROOT-ujete vaš uređaj. Sve što trebate je omogućiti opcije za programere, USB ispravljanje grešaka i izvršiti odgovarajuće naredbe.

Priprema telefona

  1. Omogućite opcije za programere. Da biste to učinili, idite na Podešavanja > O telefonu > Informacije o softveru i brzo dodirnite 7 puta na broj podverzije.

  2. Omogućite USB ispravljanje grešaka. Da biste to učinili, idite na Opcije za programere, idite dole i dodirnite USB otklanjanje grešaka da biste ga omogućili.



  3. Instalirajte Android SDK na svoj računar. To će vam omogućiti da izvršavate naredbe na telefonu direktno sa računara.

Korisni linkovi:

>> Kako instalirati i koristiti ADB na Windows 10 računaru? <<



>> USB drajveri za sve Android uređaje! [Samsung/Sony/LG/HTC/Asus/Huawei] <<

otklanjanje grešaka na Androidu

Kako ukloniti bloatware na Galaxy Notw 20 telefonu?

  1. Nakon što ste instalirali ADB na vašem računaru pokrenite command prompt iz platform_tools foldera.

  2. Povežite svoj Galaxy Note 20 sa računarom pomoću USB kabla. Obavezno odobrite računaru odgovarajući pristup telefonu.

  3. U command prompt-u unesite „adb devices“. Ako ste uspešno povezali telefon sa računarom, naziv telefona bi trebao biti prikazan na ekranu računara.

  4. Na telefonu će se pojaviti upit u kojem se traži da prihvatite USB ispravljanje grešaka. Dodirnite Dozvoli.

  5. Sada kada je sve povezano unesite sledeću naredbu: “adb shell”.

  6. Sada je vaš telefon postavljen i spreman da prihvati naredbe za uklanjanje bloatware-a.

  7. Otvorite spisak komandi za deinstalaciju većine bloatware aplikacija koji se nalazi nalinku ispod. Kopirajte, zalepite i izvršite naredbe koristeći command prompt.

>> Spisak naredbi za uklanjanje bloatware-a za OneUI 2.5 <<

Jednom kada izvršite naredbe, telefon će ukloniti sve odabrane aplikacije. To je sve što morate da učinite kako biste uklonili bloatware sa Galaxy Note 20. Ovo će osloboditi važan prostor na vašoj memoriji, a možda će čak i poboljšati performanse sistema.