Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako uokviriti screenshot fotografiju nekim ramom telefona?

Kako uokviriti screenshot fotografiju nekim ramom telefona?

Evo kako da spojite screenshot fotografiju sa 3D digitalnom maketom telefona i tako napravite novu fotografiju koja će u celini sadržati telefon koji predstavlja vaš screenshot.

Uh, baš je teško u samom naslovu nagovestiti šta želimo da vam danas pokažemo. Teško je jer ne postoji baš najbolji prevod za “Screener”. Da li ste se nekada zapitali kako programeri ili novinari predstavljaju neke svoje aplikacije tj. radove unutar raznih modela telefona?

 



Pa, ili koriste Adobe Photoshop, ukoliko imaju vremena da se bave time, ili jednostavno korista alternativna rešenja. Generalno, ta alternativna rešenja su uglavnom web alatke ili aplikacije za pametne telefone. Mnogo je lakše koristiti aplikaciju “Screener” nego Adobe Photoshop, te se i dobri poznavaoci Photoshop programa radije okreću alternativama.

Android

Screener je Android aplikacija koja omogućava korisnicima da svoju screenshot uokvire nekim modelom telefona sa liste. Ta lista sadrži preko 20 različitih uređaja, uključujući one popularne modele kao što su Nexus 5X, Nexus 6P. Galaxy S6 i slilčno. Ono što je super je da Screener aplikacija ima i ramove popularnih pametnih satova kao što su Motorola Moto 360, LG G Watch Urbane, Samsung Gear Live, itd.

Ono što Screener apliakciju izdvaja od ostalih je to da su pojedini ramovi 3D tako da se mogu okretati u 3D okruženju kako bi se postigao željena pozicija telefona. Veoma je lako implementirati screenshot, tj. uokviriti ga ramom jer se to obavlja jednostavnim dodavanjem fotografije. Inače, Screener je baziran na “Material Design” izgledu te i funkcije koje ima su u tom tonu.

>> Screener <<

iOS

Što se tiče iOS uređaja, postoji par aplikacija koje mogu da obave sličan posao. Tačnije, one su tu kako bi napravile screenshot fotografiju i odmah ih uokvirile nekim od dostupnih ramova. Aplikacije koje su se nama dopale su: Screenshot - Frame Maker i DS Screenshot.



>> Screenshot - Frame Maker <<

>> DS Screenshot <<

Web

Kada je reč o web alatki ovog karaktera, mi koristimo AppDemoStore i PlaceIt. Prvo navedenu alatku koristimo kada želimo da brzo uokvirimo neki screenshot, bilo u vertikali ili u horizontali. Takođe, super je to što ova alatka ima veliki izbor Android, Windows Phone i iOS uređaja.



>> AppDemoStore <<

PlaceIt alatka je sa druge strane znatno naprednija i kreativnija. Postoje čak i video snimci koji se mogu iskoristiti kako bi se predstavila neka aplikacija. Za one koji imaju više vremena i koji su raspoloženi da izdvoje određenu sumu novca za pretplatu, PlaceIt je svakako kvalitetnije rešenje!

>> PlaceIt <<



Kako koristiti Screener

1. Pokrenite Screener aplikaciju i dodirnite na taster za dodatne opcije koji se nalazi u gornjem levom uglu ekrana.

2. Izaberite tip rama koji želite da koristite. Izbor je sledeći: “flat, minimal i 3D”

3. Nakon odabira tipa rapa, odlučite sei izaberite model telefona koji će uokviriti screenshot.

4. Ne zaboravite, to može biti telefon, tablet ili sat.

5. Zatim dodirnite na “+” ikonicu koja se nalazi na sredini rama koji treba da uokviri screenshot.

6. Na dnu ekrana vašeg telefona imate opcije koje mogu dodati senku i slično.

7. Kako bi uredili pozadinu uređaja koji je uokvirio screenshot, dodirnite na taster koji se nalazi u dnu ekrana vašeg telefona. Imate mogućnost da izaberete fotografiju iz galerije ili da odredite koja će se boja prikazivati kao pozadina.

8. Na kraju, kako bi sačuvali ceo vaš rad, dodirnite na taster koji se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana.

Ova aplikacija je izuzetno korisna za IT novinare, za programere i sve izdavače koji objavljuju neku aplikaciju na Google Play prodavnici.