Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako videti vreme provedeno na telefonu?

Kako videti vreme provedeno na telefonu?

Koliko vremena mislite da provodite na telefonu u toku dana? Možda ćete se iznenaditi kada saznate koliko. Evo kako da proverite vreme upotrebe na Android uređajima. 

 

Naši telefoni su priključeni za nas u gotovo svakom trenutku svakog dana. Čudno se osećate kad ne znate gde vam je telefon, zar ne? Oni telefoni sadrže mnoštvo ličnih podataka i oni su toliko važni uređaji iz mnogo različitih razloga.

 



Svakodnevno koristimo svoje telefone kako bismo ostali u komunikaciji s ljudima putem teksta, telefonskog poziva, e-pošte - kako god vi želeli. Ali takođe smo krivi što gubimo vreme na svojim telefonima. Potražimo nešto na Internetu i onda smo odjednom otvorili pet članaka koje želimo da čitamo ili video snimke koje želimo da gledamo. Nameravamo samo da proverimo to jedno obaveštenje koje smo dobili, a zatim na kraju slepo skrolujemo po društvenim mrežama.

Kako proveriti vreme upotrebe na Android-u

Najlakši način da proverite vreme upotrebe na Android uređajima je već ugrađen u vaš uređaj. Otvorite Android podešavanja i pronađite “Digitalno blagostanje i roditeljski nadzor”.

Ovde možete videti gde provodite vreme, koliko puta otključate telefon i još mnogo toga. Pogledajmo malo dublje šta je digitalno blagostanje i kako vam može pomoći.

Šta je “Digitalno blagostanje”?

Digitalno blagostanje je ugrađeni način za proveru i nadgledanje vremena provedenog na ekranu vašeg ili Android uređaja vašeg deteta. Osim što samo proveravate koliko vremena provodite u svakoj od svojih aplikacija, sami sebi možete postaviti ciljeve i tajmere kako biste smanjili vreme ispred ekrana.

Nije tajna da su naši telefoni važni i neophodni, ali da li im je potrebno da oliko vremena oduzmu u toku dana? Google je stvorio “Digitalno blagostanje” kako bi pomogao ljudima da se lako isključe tokom dana i na kraju dana.

Kako se koristi “Digitalno blagostanje” na Android-u

Korišćenje “digitalnog blagostanja” na Androidu je veoma jednostavno. Dolazi unapred instaliran na vašem uređaju i ne morate se prijaviti ni na šta da biste pristupili informacijama o vremenu korišćenja ekrana.



  1. Otvorite Podešavanja. 

  2. Zatim dodirnite ili potražite “Digitalno blagostanje i roditeljski nadzor”. 

  3. Videćete celokupno nedavno vreme korišćenja ekrana za sve svoje aplikacije. 

  4. Ako dodirnete ime određene aplikacije, možete videti raščlanjenje vremena provedenog u toj aplikaciji.



U “Digitalnom blagostanju” postoji nekoliko različitih funkcija koje možete prilagoditi svojim potrebama. Za kratak pregled, nastavite da čitate.

Tajmeri ​​aplikacija za “Digitalno blagostanje”

Ako postoji određena aplikacija za koju jednostavno ne možete da se naterate da prestanete da je koristite ili smanjite njenu upotrebu, ova funkcija je sjajna. Možete sebi dozvoliti određeno vreme koje svaki dan možete potrošiti na razne aplikacije. Postoje unapred podešene opcije od 15 minuta, 30 minuta, 1 sat, ili možete napraviti svoj prilagođeni tajmer.



Jednom kada dostignete ograničenje vremena na ekranu za taj dan, ne možete da koristite tu aplikaciju dok se tajmer ne resetuje u ponoć.

Režim spavanja za “Digitalno blagostanje”

Režim za spavanje ili Wind Down menja ekran u sivim tonovima u nastojanju da brže spustite telefon. Takođe je manje stresno za vaše oči noću.

Režim za spavanje takođe će utišati pozive, obaveštenja i ostale ometače, tako da vas ništa neće ometati dok pokušavate da se dobro naspavate. Možete da podesite vreme i dane u kojima želite da koristite režim spavanja i on će se automatski uključiti i isključiti, tako da čak i ne morate da brinete da li ćete ga pamtiti.

Režim fokusiranja za “Digitalno blagostanje”

Režim fokusa jedna je od najboljih stvari koje “Digitalno blagostanje” može da ponudi. Kada ste u režimu fokusiranja, gotovo sve aplikacije su onemogućene, što vas primorava da prestanete da koristite telefon i obavljate ostale stvari. Možete da odaberete koje su aplikacije dozvoljene, a koje nisu.

Podrazumevano, režim fokusiranja dolazi sa Radnim vremenom i Vremenom za sebe. Obe su podešene da dozvoljavaju samo četiri aplikacije: Sat, Telefon, Google Play prodavnicu i Podešavanja. Međutim, možete da dodate dodatne aplikacije, poput Spotify-a ili drugog muzičkog plejera, ako želite da vam budu dostupne u režimu fokusiranja. Takođe možete da kreirate prilagođene režime fokusiranja ako ste želeli nešto dodatno uz radno vreme ili vreme za sebe. Na primer, vreme vežbanja može biti još jedan dobar način za upotrebu režima za fokusiranje.

Naravno, možete isključiti i uključiti režim fokusiranja kad god želite. Dakle, na vama će biti da iskažete snagu volje i ne isključite režim fokusiranja dok ne završite sa zadatkom. Kada su sve vaše aplikacije sive, služi kao podsetnik da trebate i želite da se fokusirate. Nadam se da će vas to motivisati da ostanete produktivni!

Preuzmite kontrolu nad ekranom

Znanje koliko vremena provodite na telefonu važno je za samosvest. Čak i ako trenutno ne želite da smanjite vreme na ekranu, i dalje je korisno znati. U budućnosti ćete možda želeti da smanjite vreme na ekranu i umesto toga potrošite vreme na korisnije projekte.

Recimo da ne možete da završite projekat na vreme. Ili, možda nemate dovoljno vremena za vežbanje. Provera vremena na ekranu može vam dati dragoceni uvid koji vam može pomoći da bolje upravljate vašim vremenom.