Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako zakazati uključivanje uživo preko Instagram aplikacije?

Kako zakazati uključivanje uživo preko Instagram aplikacije?

Svi oni koji se često uključuju uživo putem Instagram aplikacije će se obradovati kada saznaju da je sada moguće zakazati uključivanje uživo i tako unapred obavestiti pratioce o tome.

Postoji mnogo Instagram naloga koji se oslanjaju na mogućnost emitovanja sadržaja uživo. To je jedan od najbržih i najlakših načina komunikacije kreatora sa svojim pratiocima. Ono što kreatorima pravi problem kod uključivanja uživo je to što njihovi obožavatelji ne mogu da znaju unapred kada će se to dogoditi. To sada više nije slučaj budući da je Instagram omogućio zakazivanje live stream-a. 

 



Zahvaljujući novoj funkciji zakazivanja, svi koji prate nalog koji će se u budućnosti uključiti uživo mogu da postave podsetnik kako ne bi propustili to. Nova funkcija se naziva “Live Scheduling” i kako samo ime govori, korisnici će moći da zakažu uključivanje uživo, što će automatski obavestiti pratioce o tome. Možete zakazati uključivanje uživo najkasnije tri mesec. Evo detaljnih instrukcija kako da to obavite.

Kako zakazati uživo uključenje na Instagra-u?

1. Pokrenite Instagram aplikaciju i dodirnite na svoju profilnu sliku, u donjem desnom uglu ekrana. 

2. Zatim dodirnite na “plus” taster u gornjem desnom uglu ekrana.



3. U okviru “Napravi” panela dodirnite na opciju “Uživo”.

4. Kako biste zakazali uživo uključenje, dodirnite na “kalendar” ikonu u levom, srednjem delu ekrana.



5. Unesite naziv uživo iključenja, podesite vreme početka i dodirnite na plavi “Zakažite video prenos uživo” taster na dnu ekrana.

Kada sve obavite i zakažete uživo uključenje, vaši pratioci će dobiti obaveštenje o tome i imaće tu mogućnost da podesete podsetnik koji će ih obavestiti 15 minuta pre zakazanog uživo uključenja.



Instagram je takođe uveo i opciju “Vežba”. Ona vam omogućava da napravite probu uživo uključivanja koje neće moći niko da vidi, osim vas. Na ovaj način zapravo proveravate kako će sve izgledati pre nego što se stvarno uživo uključite.