Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako zauvek izbrisati Facebook profil preko telefona?

Kako zauvek izbrisati Facebook profil preko telefona?

Evo kako da trajno izbrišete svoj Facebook nalog preko telefona. Kada kažemo trajno, onda to znači da više nikad nećete moći da pristupite nalogu ili da oporavite neku od fotografija ili video zapisa.

Složićete se sa nama da Facebook nekada stvarno ume biti naporan sa svim tim obaveštenjima, fotografijama, poruka i slično.  

 



Nekada Facebook može uticati vrlo negativno na pojedine ljude. Može čak ostaviti i određene posledice. Iz tog, ali i iz mnogih drugih razloga veliki broj Facebook korisnika se odlučuje na trajno brisanje naloga. 

Procedura trajnog brisanja Facebook naloga nije previše komplikovana, ali ipak smatramo da treba da zante neke stvari pre nego što rešite da to uradite. 

Pre svega, treba da imate na umu da ćete sav sadržaj koji imate na svom Facebook profilu, a mislimo pre svega na fotografije i video zapise, zauvek izgubiti nakon što trajno izbrišete svoj Facebook nalog. Shodno tome, ne bi bilo loše da pre brisanja naloga sačuvate sve te podatke. Evo kako da to uradite na brz i jednostavan način:

>> Kako sačuvati sve sa Facebook naloga i prebaciti na Google nalog <<

U slučaju da ipak želite samo privremeno da se distancirate od društvenih mreža i malo “odmorite” od Facebook-a, onda nema potrebe trajno da brišete svoj Facebook nalog. Evo kako da ga samo privremeno deaktivirate tj. isključite.

>> Kako privremeno deaktivirati Facebook nalog, ali ipak koristiti Messenger! <<



No, ako ste čvrsto rešili da se otrgnete iz kandži moderne nemani kao što je recimo Facebook, onda ispratite “korak po korak” uputstvo koje vam prilažemo u daljem tekstu!

Kako zauvek izbrisati Facebook nalog preko telefona?

1. Pokrenite Facebook aplikaciju.

2. Dodirnite na “tri crtice” taster koji boravi u gornjem desnom uglu ekrana kako bi pristupili dodatnim opcijama Facebook aplikacije.



3. Spustite se na dno liste sa opcijama i dodirnite na “Podešavanja i privatnost”.



4. Kada se pojavi padajući panel, u nizu opcija dodirnite na “Prečice za podešavanje privatnosti”. 

5. Zatim ispod naslova “Vaše infromacije sa Fejsbuka” dodirnite na opciju “Izbrišite svoj nalog i informacije"

6. Pojaviće vam se strana sa dve ponuđene opcije, prva je da privremeo deaktivirate nalog, a druga opcija je da trajno izbrišete nalog. Budući da želimo trajno izbrisati Facebook nalog, dodirnite na drugu opciju “Izbriši nalog”. Odmah potom dodirnite na plavi taster “Continue to Account Deletion” kako biste prešli na sledeći korak.

7. Kada vam se pojavi strana “Account Deletion”, imaćete sledeće mogućnosti: 

- Opcija “Samo deaktivirajte nalog da biste zadržali Messenger” služi za privremeno deaktiviranje Facebook naloga, ali sa mogućnošću daljeg korišćenja Messenger aplikacije.

- Opcija “Preuzmite svoje informacije” služi sa preuzimanje svih podataka sa svog Facebook naloga. Preuzmite celokupnu kopiju ili izaberite samo informacije koje su vama bitne. U slučaju preuzimanja imate mogućnost da izaberete u kom formatu će biti spakovane informacije, da li će to biti HTML ili JSON format koji omogućava lak uvoz tih informacija na druge servise.

- Opcija “Review Apps You’ve Logged into” služi za uvid u to na koje ste se sve servise prijavili putem svog Facebook naloga.

Ispod svih pomenutih opcija se nalazi taster “Izbriši nalog”. Dodirnite na njega.

8. Zatim unesite ponovo lozinku za vaš Facebook nalog kako biste potrvrdili identitet. Kada unesete lozinku, dodirnite na plavi taster “Nastavi”.

9. I kao finalni korak, treba da potvrdite brisanje naloga. To možete učiniti tako što ćete samo dodirnuti na plavi taster “Izbriši nalog”.

*Napomena

Uvek postoji mogućnost da se predomislite, zato nam je Facebook platforma omogućila da povratimo nalog u roku od 30 dana. Dakle, ako budete želeli da povratite nalog, samo treba da se prijavite putem mail adrese i lozinke. Ako ne želite da obnovite nalog koji ste upravo obrisali, samo se nemojte prijavljivati i nakon 30 dana, biće trajno izbrisan bez povratka.