Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

LineageOS 14.1 dostupan za HTC One Mini 2!

LineageOS 14.1 dostupan za HTC One Mini 2!

Evo kako da instalirate Android 7.1.2 Nougat na HTC One Mini 2 koristeći LineageOS 14.1 custom ROM.

Nezvanična verzija LineageOS 14.1 custom ROM-a za HTC One Mini 2 je isplivala na površinu zahvaljujući programeru i članu XDA sajta nightcore500. Već sada je ovaj custom ROM porpilično stabilan te je sasvim spreman za svakodnevno korišćenje. Postoje neke sitne greškice koje se odnose na korišćenje SanDisk microSD kartice i na određene root privilegije.

 Da biste koristili LineageOS 14.1 custom ROM na svom HTC One Mini 2 telefonu, on mora imati otključan bootloader ili da bude u S-Off stanju. Naravno, bez custom recovery-a, flešovanje je svakako nemoguće tako da vam je i to potrebno. Mi preporučujemo da koristite TWRP recovery.

Što se otključavanja bootloader-a tiče, OVDE imate detaljno uputstvo kako se to radi. Potom root-ujte svoj telefon, OVDE takođe imate detaljno uputstvo. Uputstvo za instaliranje TWRP recovery možete pronaći OVDE.

1. Prvo preuzmite LineageOS 14.1 custom ROM sa ovog LINKA i sačuvajte ga na memoriju telefona.

2. Kako bi imali Google Play prodavnicu i ostalo, preuzmite GAPPS sa ovog LINKA.

3. Budući da SuperSU ima određenih problema, preuzmite ispravku za to sa ovog LINKA koja odgovara arhitekturi vašeg procesora. Ako ne znate koja je arhitektura vašeg procesora, OVDE imate detaljno uputstvo koje će vam pomoći da saznate.

3. Sada prebacite svoj telefon u TWRP recovery.4. Pronađite preuzeti custom ROM tj. ”lineage-14.1-20170512-UNOFFICIAL-memul” datotetku i flešujte je.

5. Potom pronađite i flešujte GAPPS i SuperSU.

6. Restartujte telefon i sačekajte da se LineageOS podigne. Imajte na umu da može potrajati oko 10 minuta.