Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolji kineski telefoni do 100€! [2018]

Najbolji kineski telefoni do 100€! [2018]

Dobri telefoni nisu uvek oni skuplji! Postoje telefoni koji se proizvode u Kini, a čija cena ne prelazi 100€. Evo koji su to trenutno najbolji kineski telefonI.

Pre godinu dana smo vam pravili listu najboljih kineskih telefona. Prilično fino ste reagovali na taj članak i video pa smo rešili da i ove godine napravimo spisak najboljih kineskih telefona. Samo… Ovaj put ćemo se držati cenovnog ranga do 100€ što je nekih 130$.

 



Listu smo napravili na bazi iskustva korisnika. Proteklih 15 dana smo na raznim forumima prikupljali informacije o 10 modela telefona. Ideja je bila da izaberemo 10 različitih uređaja u cenovnom rangu do 100€ i kasnije krenemo u istraživanje po internetu.

Nije bilo bitno šta će reći recezenti, već korisnici. Shodno tome, posetili smo neke od najposećenijih foruma i raspitali se koliko su vlasnici tih telefona zadovoljni svojom kupovinom. Ispostavilo se da postoji 5 telefona koja su u celosti opravdala poverenje kupaca. Naravno, kupci nisu očekivali da će za 100$ dpobiti premium uređaj, ali su, kako navode, dobili više nego što su očekivali.

LeEco Cool1

Ovo je jedini telefon sa liste koji za desetak dolara izlazi iz cenovnog ranga, ali nismo mogli a da ga ne uvrstimo jer se radi o fantastičnom uređaju.  Mnogi vlasnici LeEco Cool1 telefona govore kako nisu imali toliko poverenja pri samoj kupovini i da su se bojali da će se pokajati. Međutim, glasno i janso po forumima ističu da su se samo nakon par nedelja vezali za telefon i oduševili njime.

Što se dizajna tiče, nije nam potreban niko kako bi zaključili da se radi o vrlo privlačnom telefonu. On je u celosti metalan i prilično tanak. Da se razumemo, nije previše tanak, ali za jedan telefon koji ima bateriju kapaciteta 4060 mAh, 8.2 mm nije previše. 

Njegove specifikacije nisu uopšte naivne. Pokreće ga Snapdragon 652 čipset koji podrazumeva procesor od osam jezgra, takta 1.2 GHz i 1.8 GHz. Raspolaže i sa 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije.

Što se ekrana tiče, on je dijagonale 5.5 inča, sa malim crnim okvirom koji se ne može primetiti na reklamnim fotografijama koje se mogu videti na njihovom sajtu. Budite oprezni, ako vam je to veliki problem, onda znajte da LeEco Cool1 nije bez ivica na bokovima telefona.

On na poleđini ima dve zadnje kamere rezolucije 13 MPx sa objektivom čiji je otvor blende f/2.0 i Sony senzorom modela IMX258. To u prevodu znači da bez problema možete praviti 4K video zapise i prilično dobre fotografije. Inače, sa prednje strane se nalazi selfie kamera rezolucije 8 MPx.



Njegova cena varira između 110$ i 130$ dolara, a možete ga kupiti na AliExpress.com sajtu.

Xiaomi Redmi 4X

Xiaomi Redmi 4X je praktično jeftinija i samo malo slabija varijanta Redmi Note 4X telefona. On dolazi sa ekranom čija je dijagonala 5 inča, što ga takođe čini drugačijim od Redmi Note 4X modela, iako im je naziv vrlo sličan.

“Ispod haube” se nalazi Sanpdragon 435 čipset koji je uz 2 GB RAM-a sposoban da pristojno iznese sve zahteve prosečnog korisnika. Tu je i 16 GB interne memorije koja se može proširiti putem MicroSD kartice.

Na poleđini se nalazi vrlo odazivan čitač otiska prstiju i kamera čiji je senzor rezolucije 13 MPx, sa objektivom čiji je otvor blende f/2.0. Prednja, selfie kamera je rezolucije 5 MPx.



Jedna od većih prednosti ovog telefona je i njegova baterija, kapaciteta 4100 mAh, kao i 4G povezivost. Cena mu varira između 110$ i 130$, a možete ga kupiti na AliExpress.com sajtu.

Xiaomi Redmi 5

Budući da su trenutno popularni telefoni sa 18:9 formatom slike, rešili smo da na listu uvrstimo i jedan takav. Naravno, Redmi 5 je zasluženo na listi, a ne samo zbog svog ekrana.

Naime, Redmi Note 5 ima ekran dijagonale 5.7 inča, HD+ rezolucije. Što se čipseta tiče, on dolazi sa Sanpdragon S450, uz 2GB RAM-a i 16 GB interne memorije. Ovo su u suštini prilično pristojne karakteristike, a u praksi se pokazalo da telefon nema problema kada su performanse u pitanju. Gejming je svakako moguć, bez nekih značajnih grešaka i kočenja. No, treba imati na umu i to da ovo nije gejming telefon i da iskustvo sa nekim naprednijim igrama nije baš najsjajnije.



Na poleđini se nalazi kamera rezolucije 12 MPx sa objektivom čiji je otvor blende f/2.0. Kamera je sposobna da snima usporene snimke sa 120 fps. Sa prednje strane boravi i pristojna selfie kamera rezolucije 5 MPx.

Što se baterije tiče, ovaj put se Xiaomi odlučuje za malo manji kapacitet. Tačnije, baterija Xiaomi Redmi 5 telefona je kapaciteta 3200 mAh. Super je to što ga pokreće Android 7 Nougat sa MIUI 9 korisničkim izgledom. Naravno, tu je 4G povezivost.

Očigledno je da ovde imamo fokus na ekran i njegov format. Sam kvalitet ekrana kada je u pitanju prikaz slike je u skladu sa cenovnim rangom. Ali… Bitno je da imamo izbor telefona koji podrazumeva pristojne karakteristike i moderan ekran.

Cena mu varira između 130$ i 140$, a možete ga kupiti na AliExpress.com sajtu.

Xiaomi Redmi Note 5A

Ovo još jedan vrlo zanimljiv telefon čija je cena daleko niža od svih do sada pomenutih modela. No, iako mu je cena niža, vrlo je popularan među kupcija. Zašto? Pa… Kako se “šuška” po internetu: “ne postoji ništa povoljnije, a pouzadnije!

Redmi Note 5A ima Snapdragon 425 čipset koji podrazumeva procesor sa četri jezgra, takta 1.4 GHz. Na raspolaganju je i 16 GB interne memorije za skladištenje podataka koja se inače može proširiti putem MicroSD kartice. Gejming naravno nije tako fluidan, pogotovo sa naprednim 3D igricama, ali je svakako moguć. Primećuje se “tu i tamo” po neki zastoj, odnosno “frame drop”.

Budući da je jeftiniji, izrada telefona je od plastike. Doduše, Xiaomi je to vrlo kvalitetno obavio sa slojem metalik farbe koja sjajno imitira metal. Moramo pohvaliti i njegov uzak struk od 7.7 mm što je super.

Ekran mu je dijagonale 5.5 inča, HD rezolucije. Međutim, kamere su mu prilično dobre. Ne zaboravite, on vredi svega 87$ što je nekih 71€. Ovaj telefon vam verovatno neće ni ocariniti koliko je povoljan. Dakle, zadnja kamera je rezolucije 13 MPx, sa objektivom čiji otvor blende f/2.0. Tu je i fazni autofokus što bi terbalo da pomogne pri okidanju fotografija i snimanju video zapisa. Prednja selfie kamera je rezolucije 5 MPx čiji je otvor blende takođe f/2.0.

Korisnici koji koriste ovaj telefon duže vreme se najviše hvale baterijom Redmi Note 5A telefona i njegovim kamera. Tvrde kako su fotografije neočekivanog kvaliteta i da baterija kapaciteta 3080 mAh može prilično dugo da izdrži. No, govore i to kako video zapisi i nisu baš najbolji.

Redmi Note 5A dolazi sa Android 7 Nougat operativnim sistemom i najnovijim MIUI 9 korisničkim izgledom. Super je to što su već dostupne neke zakrpe koje poboljšavaju performanse i kvalitet kamere Redmi Note 5A telefona. Inače, i ovaj model poseduje 4G LTE povezivost za one kojima je to bitno.

Cena mu varira između 90$ i 100$, a možete ga kupiti na AliExpress.com sajtu.

Ulefone Mix 2

I za kraj smo ostavili futurističan model koji navodno treba da zadovolji one koji su zaljubljeni u Galaxy S8, a nisu u mogućnosti da ga priušte. U pitanju je jedan od najpovoljnijih telefona sa ekranom čiji je format 18:9, a da pritom vredi čemu.

Ekran mu je prilično dobro odrađen, sa dijagonalom 5.7 inča i HD+ rezolucijom. Ivice na bokovima su vrlo tanke. Nije da ih nema, ali su vrlo tanke što upotpunjuje to korisničko iskustvo. Takođe, preko ekrana se nalazi 2.5D ARC zakrivljeno staklo.

Ono gde je Ulefone štedeo kod Mix 2 modela je čipset! Pa tako, Ulefone Mix 2 poseduje MT6737H čipset koji radi u kombinaciji sa 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije koja se može proširiti putem MicroSD kartice.

Ako izuzmemo 3D gejming, sigurni smo da bi svako bio zadovoljan performansama Ulefone Mix 2 telefona. Mnogi barem jesu. No, nije svima toliko bitno da im telefon bude “gromovski” brz, koliko im je bitno da bude pouzdan. Shodno tome, baterija kapaciteta 3300 mAh garantuje celi dan aktivnog korišćenja. To je moguće pre svega zbog ekrana koji nije visoke rezolucije i okolnosti koje korisnika navode da ne igra igrice. A to definitivno štedi bateriju…

Ulefon Mix 2 ima dve zadnje kamere, gde glavna ima senzor rezolucije 13 MPx. Ovaj model i Ulefone S8 Pro dele isti problem kada je sekundarna zadnja kamera od 5 MPx u pitanju. Uglavnom, prednja kamera je 5 MPx i sposobna je da napravi pristojne selfie fotografije. Ne treba pogrešno da nas shvatite.

Zadnja kamera je stvarno ok, pogotovo kada koristite samo jedan, Sony IMX135 senzor. AutoHDR opcija itekako doprinosi tome da fotografije budu dovoljno dobre da se ne razočarate. No, treba imati na umu da nije moguće “na prvo okidanje” dobiti perfektnu fotografije. Potrebno je malo truda.

Naravno, tu je Android 7 Nougat i 4G LTE povezivost. Cena mu varira između 100$ i 110$, a možete ga kupiti na AliExpress.com sajtu.

Lista u suštini ne sadrži one telefone koji samo izgledaju bombastično, dok sa druge strane nisu sposobni da pruže ni pola od onog što je na papiru. Trudili smo se da izdvojimo samo one koji su provereno dobri i koji za svoju cenu pružaju maksimum. Voleli bismo da čujemo od vas koji je to model takođe zaslužio da bude na ovoj listi. Inače, hajde da se podsetimo koji je bio naš izbor za 2016. godinu:

>> Ovo su najbolji kineski telefoni! [2016] <<