Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolji Motorola telefoni! [2018]

Najbolji Motorola telefoni! [2018]

Evo koji su to najbolji Motorola telefoni kada je reč o premium, srednjoj i nižoj klasi! 

Motorola ima veoma bogatu, ali i vrlo zanimljivu istoriju. Neke svežije zanimljivosti Motorola kompanije su to da su oni pokušali da izmeste proizvodnju pametnih telefona u S.A.D. kako bi oni postali “Home made” proizvodi. Naravno, to usled skuplje radne snage i mnogih drugih komplikacija nije dalo rezultate pa se ubrzo nakon toga dogodila prodaja celukupne kompanije.

 



Motorola je sada u vlasništvu Lenovo kompanije i možemo reći da im ide fino. Brend se nije ugasio niti postoje indikacije da će se to dogoditi. Od kako je Lenovo kupio Motorola kompaniju, neki vrlo zanimljivi telefoni su se našli “pod suncem” svetskog tržišta.

POVEZANE TEME

- Najbolji veliki Android telefoni trenutno!

- Najbolji kineski telefoni do 100€!

Najbolji ali polovni telefoni do 300€!



Najbolji, brendirani telefon do 300€! 

Najbolji telefoni sa zamenljivom baterijom!

- Najbolji LG telefoni trenutno!

- Najbolji, jeftini Xiaomi telefoni!



Najbolji DualSIM telefoni!

Najbolji Xiaomi telefoni!

Telefoni sa najboljim zvučnicima!



- Najbolji otporni telefoni!

- Najbolji Android telefoni za one koji bi da pređu sa iPhone-a!

Koji su to “matori” telefoni koje i danas možete koristiti?

U današnjem tekstu ćemo vam predložiti najbolje Motorola telefone po našem izboru. Iz svake klase ćemo izabrati jedan model za koji smatramo da je vredan titule “nabolji”.

Premium klasa - Moto Z2 Force

Ako govorimo o “baš-baš” najboljem Motorola telefonu, onda je to definitivno Moto Z2 Force model. U pitanju je uređaj koji će zadovoljiti i one najzahtevnije korisnike. Budući da je Motorola još odavno, pre dve godine, predstavila liniju Moto Z liniju modularnih telefona, to i dalje nije napušteno te Moto Z2 Force pored izuzetno visokih performansi ima i mogućnost konektovanja sa nekim od takozvanih modula tj. dodataka.

Iako su u startu modularni dodaci bili praktično u deficitu, situacija je danas drugačija. Tu su dodaci u svojstvu baterije, mini projektora, 360 kamere, stanice koja telefon pretvara u računar, kamere, senzora koji govori o vitalnim aspektima zdravlja, QWERTY tastature i mnogi drugi.

BRZE KARAKTERISTIKE

- 5.5 inča, P-OLED ekran, rezolucije 2,560 x 1,440, gustina piksela 534 ppi

- Qualcomm Snapdragon 835 čipset

- 4 ili 6 GB of RAM

- 64 - 128 GB interna memorija, proširivo do 256 GB putem MicroSD kartice

- Dve zadnje kamere rezolucije 12 MPx, prednja kamera je rezolucije 5 MPx

- Baterija je 2,730 mAh kapaciteta

- Android 7.1.1 Nougat

- 155.8 x 76 x 6.1 mm, 143 grama

Detaljnije na priloženom linku:

>> Motorola Moto Z2 Force - karakteristike i cene <<

Zanimljivo je i to što Motorola tvrdi da je staklo Moto Z2 Force teleofna praktično neuništivo što je naravno jedan razlog više da se neko odluči na kupovinu jednog ovakvog telefona. Naravno, prati se trend te Motorola Moto Z2 Force dolazi sa dve zadnje kamere, sa gotovo “čistim” Android korisničkim izgledom i čitačem otiska prstiju koji je orijentisan sa prednje strane.

Iako sve deluje perfektno, postoji nešto zbog čega se možete razočarati. Moto Z2 Force dolazi sa baterijom čiji kapacitet nije veći od 2730 mAh. Takođe, telefon ne dolazi sa 3.5 audio konektorom. Iako je telefon otporan na kratak kontakt sa vodom, to ne znači da ga možete potpiti u bazen recimo…

>> Kako se čitaju IP sertifikati tj. koliko su telefoni otporni na vodu i prašinu? <<

Motorola Moto Z2 Force je lansiran sredinom prošle godine i vredi negde oko 700€. Ako je modularnost “prošla” kod nekog telefona, onda je to definitivno kod Moto Z linije. Shodno tome, njegova cena ne bi trebalo da predstavlja problem. Ipak se radi o izuzetno tankom telefonu čiji ekran gotovo da ne možete da slomite.

Srednja klasa - Moto Z2 Play

Ukoliko je 700€ previše za vas, a ipak želite jedan modularan Motorola telefon ze nešto malo manje novca, onda bi trebalo da pogledate Moto Z2 Play.  Ovaj model spada u srednju klasi pa samim tim dolazi sa nešto slabijim karakteristikama u odnosu na Moto Z2 Force. Međutim, magnetni konektori su tu pa je moguće koristiti sve dostupne Moto dodatke.

Moto Z2 Play dolazi sa ekranom čija je dijagonala 5.5 inča. Iako su dijagonale Moto Z2 Play i Moto Z2 Force teleofna identične, rezolucija sa druge strane nije. Kod Moto Z2 Play telefona ekran ima FullHD rezoluciju što uopšte nije loše ili ti nedovoljno.

BRZE KARAKTERISTIKE

-  5.5 inča Super AMOLED ekran, rezolucije 1,920 x 1,080, gustina piksela 401 ppi

- Qualcomm Snapdragon 626 čipset

- 3 ili 4 GB RAM-a

- 32 ili 64 GB interne memorije, proširiva do 256 GB putem MicroSD kartice

- 12 MPx zadnja kamera, 5 MPx prednja kamera

- Baterija 3,000 mAh kapaciteta

- Android 7.1.1 Nougat

- 156.2 x 76.2 x 6 mm, 145 grama

Detaljnije na priloženom linku:

>> Motorola Moto Z2 Play - karakteristike i cene <<

I Moto Z2 Play dolazi sa čitačem otiska prstiju koji je pozicioniran sa prednje strane telefona i koji takođe podržava gesture koje olakšavaju korišćenje telefona. Moto Z2 Play ima bateriju nešto malo većeg kapaciteta, 3000 mAh, što je ga čini kompetentnijim u odnosu na Moto Z2 Force, ali ne i u odnosu na Moto Z Play. Kako Motorola tvrdi, za 15 minuta punjenja, korisnik može da dobije 8 sati korišćenja Moto Z2 Play telefona.

Moto Z2 Play nije otporan na vodu, kao što nije Moto Z2 Force, ali je otporan na kratak kontakt sa vodom. Moto Z2 Play se ipak ne odriče 3.5 audio konektora te on boravi na donjoj strani telefona. Što se karakteristika tiče, Moto Z2 Play dolazi sa Snapdragon 626 čipsetom, 3 ili 4 GB RAM-a i 12 MPx zadnjom kamerom.

Kao i Moto Z2 Force, Moto Z2 Play se pojavio sredinom prošle godine i sada je dostupan po ceni od 450€.

Niža klasa - Moto E4

Činjenica je da vas neće oduvati jednom kada čujete koje su zapravo karakteristike Moto E4 telefona, ali kada čujete cenu, to sigurno hoće! U pitanju je telefon koji dolazi sa HD ekranom, dijagonale 5 inča, 2 GB RAM-a i Snapdragon 425 /427 čipsetom. I ovaj model je prošlogodišnji, tačnije, lansiran je u junu, 2017. godine, a cena mu je svega 100€.

Za jedan telefon poznatog brenda, ove cene, iznenađujuće je što dolazi sa krakteristikama kao 2 GB RAM-a, čitačem otiska prstiju i otpornošću na kratak kontakt sa vodom. Što je možda najbitnije, telefon ima takav dizajn da se ne stiče utisak da se radi o jeftinom telefonu kada se pogled položi na njega.

BRZE KARAKTERISTIKE

5 inča IPS LCD ekran, rezolucije 1,280 x 720, gustina piksela 294 ppi

Qualcomm Snapdragon 425 ili 427 čipset

2 GB RAM-a

16 GB interna memorija, proširiva do 128 GB putem MicroSD kartice

8 MPx zadnja kamera, 5 MPx prednja kamera

Baterija 2,800 mAh kapaciteta, zamenljiva

Android 7.1 Nougat

144.5 x 72 x 9.3 mm, 150 grama

Detaljnije na priloženom linku:

>> Motorola Moto E4 - karakteristike i cene <<

Naravno, Moto E4 nije namenjen naprednijim korisnicima, već onim malo manje zahtevnim koji imaju nameru sebi da priušte pristojan telefon za koji neće izdvojiti neku preterano veću sumu novca.

Da se razumemo, Moto E4 je svakako dovoljno moćan telefon za neke svakodnevne potrebe kao što su surfovanje internetom, prelistavanje Facebook aplikacije i korišćenje svih ostalih aplikacija za komunikaciju kao što su Viber, WhatsApp i slično. Prosto rečeno, Moto E4 telefon nije za igrice i za korišćenje nekoliko apliakcija u isto vreme.

Ne bi bilo fer ne pomenuti ostale dobre Motorola telefone koji vam takođe mogu biti vrlo zanimljivi. Što se srednje klase tiče, možda bi trebalo da bacite pogled i na Moto G5 i Moto G5 Plus. Kada je reč o nižoj klasi, onda svakako treba da pogledate i Moto E4 Plus, Moto C Plus i Moto C!