Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Pet modifikacija koje možete primeniti na telefon bez root-a!

Pet modifikacija koje možete primeniti na telefon bez root-a!

Hakujte malo svoj telefon iako nije root-ovan. Dodelite mu još koju namenu. Evo kako…

Većina ljudi misli da mora da prođe kroz “mukotrpan” proces root-ovanja telefona kako bi se izvukao maksimum Android operativnog sistema. Nećemo vas lagati, tačno je da root telefonu daje mnoge nove, zastrašujuće dobre, mogućnosti međutim to ne znači da se dosta toga ne može postići bez root-a.

 



>> Šta je ROOT, Recovery i Custom ROM? <<

>> Kako “rutovati” telefon? <<

>> Kako root-ovati Android uređaj pomoću aplikacije! (VIDEO) <<

Evo naših pet “hakovanja” koje stalno radimo i koje obožavamo! Korisni su u raznim situacijama i deluju kao rezultat naprednog modifikovanja telefona, a zapravo bi to svako mogao da uradi.

Snimite svaki odlazni ili primljeni poziv

Da li ste nekada maštali o tome da radite za neku tajnu agenciju? Ako jeste, onda ste sigurno razmišljali o tome kao bi prva operacija podrazumevala špijuniranje tuđih razgovora preko telefona. Ne mora mašta biti jedini razlog da zaželite da snimite svoj ili tuđi razgovor. Na filmovima gledamo raznorazne scene gde se koriste čudni uređaji za špijunažu. U realnosti, dovoljno je da instalirate aplikaciju na telefon onoga koga želite da špijunirate.

Na Google Play prodavnici se mogu naći jako dobre aplikacije koje služe ovoj svrsi ali retko koje ne zahtevaju root. Mi smo testirali nekoliko onih koje su besplatne i koje ne zahtevaju root gde smo doneli jedan zaključak. “Automatic Call Recorder” je najbolja besplatna alatka, laka za korišćenje, koja služi za beleženje svih odlaznih i dolaznih poziva. Neki proizvođači su blokirali snimanje razgovora na svim svojim modelima zbog narušavanja copyrighta zemlje u kojoj posluju, ali to ne znači da nema pomoći. Ono što nam se dopada kod ove aplikacije je upravo ta mogućnost špijunaže. Zašto to govorimo? Svako ko instalira ovu aplikaciju u mogućnosti je da je podesi da njen rad bude neprimetan. Ne samo rad već i njeno postojanje. Dobro je to što se ikonica aplikacije može sakriti i šifrovati.



Kao što smo spomenuli, svrha ove aplikacija nije samo špijuniranje već beleženje svih aktivnosti koje podrazumeva pozivanje. Ako vas neko uznemirava možete ga snimiti i prijaviti. Ako želite da se zabavite možete pozvati prijatelja i snimiti šalu. Ako sumnjate da vas partner vara, snimite njegove pozive i proverite to. Za detalje korišćenja ove aplikacije možete pogledati na priloženom linku:

>> Kako snimati razgovor na telefonu? <<

U slučaju da imate iOS ili Windows Phone uređaj, na priloženom linku pogledajte uputstvo za te platforme:

>> Kako snimiti poziv na pametnom telefonu? <<



Instalirajte i koristite Linux na svom Android uređaju

Ubacivanje potpuno funkcionalnog desktop operativnog sistema poput Linux-a na Android telefonu zvuči kao teško hakovanje. Ipak, to i nije baš tako. Postoji Debian noroot aplikacija u Google Play prodavnici koju možete preuzeti potpuno besplatno. Ona se otvara sa početnog ekrana kao i svaka druga aplikacija tako da ne morate da budete potkovani znanjima nekog naprednog programera.

Čim stratujete Debian noroot u mogućnosti ste da koristite Linux, preuzimate aplikacije, igrice i slično, baš kao i na bilo kom drugom Linux operativnom sistemu. Da stvar bude još bolja, u mogućnosti ste da povežete tastaturu i miša putem USB OTG kabla i TV putem HDMI kabla. U prilogu imate objašnjenje šta je to USB OTG:



>> Šta je OTG kabal i kako ga koristiti? <<

Preuzmite "Debian noroot" sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> Debian noroot <<

Pratite rad srca iako na telefonu nemate senzor za to

Dobro, znamo da vam prvo pada napamet da je ovo nemoguće. Sigurno razmišljate o tome kako je sve lažirano, zar ne? Verujte nam da “Instant Heart Monitor” aplikacija sigurno radi gde veoma precizno meri svaki otkucaj vašeg srca. Obzirom da pravi senzori zaduženi za merenje otkucaja srca koriste sistem koji meri promene boje kože na prstu, onda nije ni čudo što se sve može konvertovati na telefone koji imaju blic i kameru. Preuzmite ovu aplikaciju i sami je testirajte, na priloženom linku imate detaljnije objašnjenje kako radi i kako se koristi:

>> Kako pratiti rad srca na bilo kom Android pametnom telefonu? <<

Preuzmite "Instant Heart Monitor" aplikaciju sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> Instant Heart Monitor <<

Omogućite "Edge svetlosna obaveštenja" na svom Android uređaju

Edge ekran na Samsung Galaxy S6 Edge telefonu je možda i najzanimljivija funkcija na njemu. Dok naravno ne možete iskriviti svoj telefon i napraviti ga da ima zakrivljen ekran, sa druge strane ste u mogućnosti da podesite Edge svetlosna obaveštenja. Aplikacija "Edge Color Notifications" će obaviti sav posao za vas! Koristeći ovu aplikaciju dodaćete svetlosna obaveštenja na levu i desnu ivicu ekrana koja se aktiviraju kada vas neko zove. Iako vaš Android uređaj nema zakrivljen ekran on ipak može barem malo da osvetli površinu na kojoj je, ekranom na dole, položen.

Preuzmite “Edge Color Notifications” aplikaciju sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> Edge Color Notifications <<

Ukoliko želite da na svom telefonu podesite "Edge Contacts" aplikaciju i to je moguće. Samo ispratite uputstvo na priloženom linku:

>> Evo kako da instalirate Edge Contact.apk koji koristi Samsung Galaxy S6 Edge! <<

Pretvorite vaše navigacione tastere u skraćenice za aplikaciju

Koristeći staru, ali uvek dobru, aplikaciju “Home2 Shortcut” u mogućnosti ste da navigacionim tasterima dodelite neke nove funkcije. Primera radi, mi smo podesili da nam se duplim dodirom na home taster startuje LED blic u svojstvu lampe. Svima je mnogo lakše da u svakom momentu startuju lampu na svom telefonom duplim dodirom na home taster nego da “čeprkaju” po podešavanjima u sred mraka. Super je to što pomoću ove aplikacije možete podesiti skoro bilo koju kombinaciju zarad startovanja neke aplikacije ili funkcije.

Preuzmite aplikaciju “Home2 Shortcut” sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> Home2 Shortcut <<