Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako se prijaviti Facebook, ili neki drugi nalog, dodirom na čitač otiska prstiju?

Kako se prijaviti Facebook, ili neki drugi nalog, dodirom na čitač otiska prstiju?

Naslov je možda komplikovan ali je suština veoma jednostavna! Zašto da vaš senzor koji čita otiske prstiju služi samo otključavanju telefona kada on može mnogo više. Evo kako da se prijavite na bilo koji servis, sajt, društvenu mrežu ili forum pomoću njega...

Uh, pa i nije baš lako zapamtiti sve lozinke svih web servisa koje koristimo ili sajtova koje posećujemo. Lako je samo u sitaciji ako se koristi jedna ista lozinka za sve, međutim da li je to pametno? Obično kada neko sazna koju lozinku koristite za Facebook, onda on istu tu lozinku primeni na sve ostale vaše servise i društvene mreže. Zato je bitno da sve vaše lozinke budu različite, pa barem za karakter ili dva.

 



Ali šta se dešava ako ste prisutni i aktivni na brojnim forumima, sajtovima koje pratite, cloud servisima, društvenim mrežama? Šta tada? Da li je izvodljivo zapamtiti sve te lozinke? Verovatno jeste, ali to nije ni malo prijatan zadatak. Postoji način koji vam prijavljivanje može uveliko olakšati ukoliko vaš telefon ima senzor koji čita otiske prstiju. Uz pomoć LastPass aplikacije, sa kojom smo vas jednom već upoznali, možete podesiti da putem čitača otiska prsta pristupite sajtu, forumu, cloud servisu, društvenoj mreži i slično. Umesto da mozgate i da se prisećate lozinke, uz LastPass i senzora koji čita otiske prstiju možete uz jedan dodir da se prijavite na željeni servis, sajt ili društvenu mrežu. U daljem tekstu pogledajte šta treba da uradite da biste sve podesili:

1. Preuzmite i instalirajte aplikaciju sa priloženog linka:

>> LastPass <<

2. Kada startujete aplikaciju, potrebno je da joj date pojedine dozvole u okviru “Pristupačnosti” kategorije koje se nalazi u podešavanjima telefona. Generalno, LastPass vas sam odvede do te kategorije gde od vas zahtevad a joj date dozvole.

3. Nakon davanja dozvola naći ćete se u LastPass aplikaciji gde treba da dodate sve inforamcije o prijavljivanju na sajtove, forume, društvene mreže, servise itd. Dodirnite na krstić taster koji se nalazi u donjem desnom uglu ekrana, pa zatim na zvezdicu pored koje piše “Add Site” i unesite neophodne informacije.

4. Dakle, unesite naziv i adresu sajta kojem želite da pristupite, kao i korisničko ime i lozinku. Kada unesete sve neophodne informacije, dodirnite na taster “Save” koji se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana.



5. Kada sačuvate unete informacije, dodirnite na taster za dodatne opcije u gornjem levom uglu ekrana.

6. Na panelu koji će se pojaviti odmah nakon dodira na taster za dodatne opcije, dodirnite kategoriju “Settings” gde kasnije u treba da pristupite kategoriji “Security”.

7. “Security” kategorija je mesto gde treba da se postaramo da LastPass bude obezbeđen maksimalno. Takođe, ovde podešavamo da LastPass umesto lozinke koristi otisak prsta vlasniaka telefona. Dakle, za početak štiklirajte opciju “Lock LastPass automatically”, zatim opciju “Lock when app is idle” podesite da uvek bude zaključana - “Always Lock”. Dobro pogledajte priloženu fotografiju i podesite sve kao što smo mi. Ne zaboravite da štiklirate opciju “Use fingerprint to unlock”. I na kraju opciju “Skip reprompt after log in” podesite da bude neaktivna - “Disabled”.

8. To je to, uspešno ste postavili prijavljivanje na sajt putem senzora koji čita otiske prstiju. Za sve sajtove, servise, forume, društvene mreže samo ponovite postpak.



Nadamo se da vam se ovo dopalo i da ćete vašem senzoru za čitanje otiska prstiju dodeliti još jednu svrhu i operaciju i tako ga učiniti korisnijim. Detaljnije o aplikaciji LastPass pročitajte na priloženom linku:

>> LastPass aplikacija za manipulisanje lozinki je upravo postala besplatna! (VIDEO) <<



Ukoliko želite da se postarate da vaša privatnost bude samo vaša, pročitajte sledeće tekstove koje smo pripremili za vas:

>> Kako sačuvati vašu privatnost na Android uređajima u nekoliko prostih koraka!? <<

>> Ovo su aplikacije koje će vam omogućiti potpunu zaštitu vaše privatnosti! <<

>> Kako isključiti praćenje lokacije na Android uređajima? <<

>> Antivirus za Android uređaje <<