Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Telefoni sa najboljim zvučnicima! [2018]

Telefoni sa najboljim zvučnicima! [2018]

Evo koji to telefoni imaju najbolji zvuk! Oni koriste najkvalitetnije audio čipove i zvučnike.

Telefoni su u startu služili samo za pozivanje i dopisivanje, ništa više, ništa manje. Kasnije su se pojavile neke zanimljive melodije, a ubrzo nakon toga i igrice, kao i ekrani u boji. Sve to je dovelo do još bržeg razvoja telefona.

 



Danas imamo pametne telefoni koji su praktično mali računari. Pomoću njih je moguće obaviti mnogo toga. Danas je na tržištu mnogo različitih telefona, počevši od onih sa ogromnim ekranima, do telefona sa zakrivljenim ekranima kao što je LG G Flex 2. Tu su i telefoni namenjeni za korišćenje u ekstremin uslovima, po kiši, blatu, niskim temperaturama i visokim. Takođe, ima i onih telefona koji su napravljeni da samo izgledaju lepo, a ima i onih koji su moćni i koji se mogu koristiti skoro pa kao računar. Verovali ili ne, postoji telefoni koji više liče na kameru nego na telefon!

A isto tako, postoje i telefoni sa audio čipovima i zvučnicima koji reprodukuju muziku skoro savršeno! Pionir u ovoj kategoriji je bio HTC One M7, koji se pojavio kao prvi telefon sa prednjim stereo zvučnicima. Kasnije su mnogi drugi proizvođači usvojili HTC-ovu filozofiju i počeli da prave telefone sa dva zvučnika i kvalitetnim audio čipovima. Danas je to prakično standard kod premium telefona i onih koji borave u višem delu srednje klase.

Резултат слика за HTC One M7

Možda bi bilo pametno da, za ljubitelje kvalitetnog zvuka, napravimo listu telefona sa najboljim zvučnicima i audio čipovima.

Google Pixel 2 i Google Pixel 2 XL

Google je nije oduvek bio “zagovarač” telefona sa vrhunskim zvučnicima. Međutim, vreme je pokazalo, a i iskustvo sa Nexus linijom, da je korisnicima to bitno. Samim tim, Google je kod Nexus 6 i Nexus 6P modela rešio da promeni svoj stav i podari im stereo postavku zvučnika sa prednje strane.

Doduše, sa prvim Pixel telefonima Google nije nastavio tu praksu, ali zateo jeste sa drugom generacijom Pixel telefona. Pixel 2 i Pixel 2 XL telefoni imaju dva vrhunska zvučnika, prednje orijentisana. Kvalitet zvuka koji Pixel 2 telefoni imaju je stvarno za svaki pohvalu. Naravno, tome doprinosi i HiFi audio čip koji se može naći ispod haube Pixel 2 telefona.



Razer

Svakom gejmeru je jako bitan ton, odnosno zvuk! Budući da je Razer kompanija čiju bazu korisnika najviše čine gejmeri, nije ni čudno što su za svoj prvi telefon rešili da bude visokih karakteristika, sa sjajnom postavkom stereo zvučnika.

Ako bolje pogledate Razer telefon, primetićete da se sa prednje strane nalaze dva velika zvučnika koja imaju sopstveno pojačalo. Takođe, zvuk koji reprodukuje Razer telefon je softverski poboljšan zahvaljujući Dolby ATMOS tehnologiji. Ne možemo vam sa sigurnošću potvrditi, ali nam se čini da Razer ima najglasnije zvučnike od svih telefona njegovih proporcija.

Резултат слика за Razer Phone



Sony Xperia XZ1

Sony je vrlo čudna kompanija. Znamo da prave najbolju moguću konzolu, Play Station, ali i da često eksperimentišu sa pametnim telefonima. Ti eksperimetni, nakon saradnje sa Ericsson kompanijom, su im po prvi put urodili plodom sa Xperia Z linijom telefona koji su bili otporni na vodu i prašinu. Moramo priznati da smo tada bili oduševljeni tim telefonima.

Danas Sony i dalje ima svoj način izrade telefona koji je prilično drugačiji od ostalih. No, ono što je dobro to ne menjaju, a to je odličan audio kod telefona. Sećate se da je Sony imao Wlakman liniju? Sada njihova najnovija premium linija Xperia XZ, konkretno Xperia XZ1 model, ima prednje orijentisanu postavku stereo zvučnika.

Istina, ti zvučnici nisu najbolji ili najglasniji, ali uspevaju da reprodukuju muziku prilično kvalitetno. Ako uzmemo u obzir sve prednosti Xperia XZ1 telefona, dakle njegovu kameru, dizajn, bateriju, ekran i ostalo, zvučnici uokviruju celokupno korisničko iskustvo na najbolji mogući način.

Резултат слика за Xperia XZ1



HTC U11

HTC je ustvari prepoznatljiv kao proizvođač telefona sa vrhusnkim zvučnicima. Kao što smo već spomenuli, HTC je postavio standard sa svojom BoomSound tehnologijom, počevši od One M7 modela, pa sve do One M9.

Međutim, ta praksa je sa HTC 10 telefonom prestala. Nije se nastavila ni sa HTC U Ulta i U Play modelima, ali delimično jeste sa njihovim najnovijim premium uređajem, HTC U11. Doduše, novi HTC U11 nema dva zvučnika koji se nalaze sa prednje strane telefona, već postoji jedan na dnu, a drgui sa prednje strane koji inicijalno služi kao slušalica za pozivanje.

No, to ne umanjuje kvalitet zvuka koji HTC U11 ima. HiFi audio čip u kombinaciji sa kvalitetnim glavnim zvučnikom i slušalicom kao “tweeter” za visoke tonove, je itekako dobitna! Zvuk na HTC U11 je daleko kvalitetniji od mnogih drugih telefona koji upošljavaju jedan zvučnik, ma koliko god on bio dobar.

Резултат слика за HTC U11

ZTE Axon 7

ZTE Axon 7 je definitivno najpovoljniji telefon sa kvalitetnom postavkom stereo zvučnika. On je lasniran pre više od godinu dana, ali je i dalje u “trci”. Osim toga što su zvučnici prednje orijentisani, a i prilično prostrani, ZTE Axon 7 ima 32-bitni DAC čip koji dolazi od AKM-a. Za one koji nisu upućeni, AKM je dobro poznati proizvođač audio čipova.

Cena ZTE Axon 7 telefona nije viša od 350€ što je daleko manje od svih do sada navedenih telefona. Dakle, oni koji streme ka što boljoj kupovini, kada je telefon sa kvalitetnim zvukom u pitanju, ZTE Axon 7 je definitivno odličan izbor. Iako je povoljniji u odnosu na ostale, on ima prilično dobre performanse zahvaljujući moćnom Snapdragon 820 čipsetu i 4 GB RAM-a.

Резултат слика за ZTE Axon 7