Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Za uspešan Twitch kanal vam je potreban telefon i još par stvari!

Za uspešan Twitch kanal vam je potreban telefon i još par stvari!

Sve što vam je potrebno da biste pokrenuli uspešan Twitch kanal je telefon i par dodatnih gedžeta! Evo koje gedžete preporučujemo…

Sve što vam je potrebno da započnete emitovanje praktično i dobijate čim instalirate Twitch aplikaciju. Dakle, odmah ste spremni za emitovanje videa na kanal u kojem vi igrate igrice na telefonu.

 Međutim, nakon nekog vremena biće vam potrebno par unapređenja kako bi vaš kanal mogao da raste. Te stvari su zapravo štipaljka za kontroler/gamepad, dobar stativ i mikrofon. Evo šta preporučujemo za početak.

Štipaljka za kontroler

Pretpostavljamo da već imate neki kontroler za PS4 ili Xbox One koji vam ujedno služi za “gejming” putem telefona. Međutim, štipaljke koje povezuju kontroler i telefon kod nas nisu toliko zastupljene te moguće da to niste ni nabavili.

Uveravamo vas, igranje igrice putem kontrolera dok je telefon zakačen za njega je totalno drugačije iskustvo. To je ako da imate neku mobilnu konzolu u svojim šakama! Rezultati su daleko bolji te svaki “gejmer” uvek prvo reši ovaj problem.

Dakle, naš prvi savet vam je da sebi obezbedite jednu štipaljku za kontroler. Ta štipaljka se pravilnije naziva “Smart Clip”. Ima raznih modela, a na AliExpress.com sajtu ih možete pronaći po jako niskim cenama.

Stativ za telefon

Twitch ne mora uvek biti isključivo vezan za “strimovanje gameplay-a”. Mogu se raditi razna uputstva koja mogu pomoći pratiocima da reše neke probleme. Današnji pametni telefoni su dovoljno dobri da mogu da posluže kao kamera. Međutim, potreban je stativ koji će tu kameru fiksirati.Jedan od boljih stativa za pametne telefone je “Arkon Mobile Grip 2”. Možda ga je teško pronaći kod nas te vas savetujemo da opet pogledate na AliExpress.com sajtu jer tamo možete pronaći apsolutno sve što vam je potrebno.

Ono na šta treba da obratite pažnju je da stativ treba imati fleksibilne nožice, dobru glavu koja se može okretati skoro 360 stepeni, univerzalnu štipaljku koja neće oštetiti vaš telefon, a da ga pritom dobro uhvati,  i da ima steznike koji omogućavaju fiksiranje štipaljke u položaj koji vama odgovara.

Mikrofon za kvalitetnije snimanje tona

I za kraj smo ostavili podjednako bitan gedžet a to je dobrar mikrofon. Pored zanimljivog sadržaja koji plasirate putem kvalitetne kamere telefona i odličnog kadriranja zahvaljujući dobrom stativu, jako je bitno da ton bude odličan. Pogotovo ako često pravite vlogovanje u kojem diskutujete o tekućim gejming dešavanjima!Kvalitetan mikrofon je pola posla, uveravamo vas! E sada, nije lako pronaći kvalitetan mikrofon koji se može povezati sa telefonom i na taj način ga koristiti. Ono što je definitivno najpovoljnije rešenje je uzeti neki nebrendirani MicLav. To vas neće koštati više od 30-40$.

Ok, znate da je zapravo bubica? To znači da vam MicLav može poslužiti samo kada snimate sebe. A snimaćete nekada u društvu ili nešto što gde nije potrebno zabeležiti ton jedne osobe. Tada vam MicLav neće pomoći. Zato bismo preporučili Saramonic SmartMixer. On je malo skuplji, ali vredi sakog uloženog dolara! Njega takođe možete pronači na AliExpress.com sajtu.