Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako vratiti obrisane slike i klipove sa telefona ili tableta!? (VIDEO)

Kako vratiti obrisane slike i klipove sa telefona ili tableta!? (VIDEO)

Evo kako da povratiti greškom obrisane fotografije i video zapise. Brzo, lako i efikasno... Uz pomoć ovog uputstva možete povratiti i neke druge datoteke kao što su kontakti, poruke, WhatsApp poruke i priloge, muziku i dokumente.

Ako ste nekada na telefonu greškom obrisali album ili ste telefon vratili na fabričke vrednosti, a zaboravili da prethodno sačuvate vaše fotografije i video zapise, verujte nam da znamo kakav je to ružan osećaj. Sama pomisao na to je neprijatno iskustvo, a da ne govorimo o nečemu konkretnijem. Ipak, želimo da vas obradujemo time da postoji način kako da povratite sve svoje greškom obrisane datoteke.

 



>> Kako povratiti obrisanu sliku? <<

Totalno je nebitno koji telefon, odnosno Android uređaj imate, jer uputstvo koje ćemo vam priložiti zavisi samo od toga koliko ćete brzo reagovati. Brzina je ključna stavka kada je u pitanju spasavanje obrisanih datoteka. Prvo što treba da uradite je da isključite WiFi i mobilni internet. To je potrebno učiniti kako se ne bi desilo da Android u pozadini preuzme sa interneta datoteke koje će biti sačuvane preko onih obrisanih koje želite da povratite. Kada vi obrišete nešto to zapravo ne bude obrisano već postane nevidljivo za vas, sve do momenta dok ne sačuvate neke nove datoteke preko njih. Tada je oporavak tih datoteka nemoguć.

Dakle, sve dok vaš uređaj “miruje” šanse da povratite obrisane datoteke su velike. Zato ne koristite ni jednu aplikaciju, isključite internet i brzo obavite ono što ćemo vam u daljem tekstu priložiti.

*Napomena

Android uređaj mora imati pristup root-u. Ukoliko do sada to niste obavili, na priloženim linkovima imate uputstvo koje će vam pomoći da jednostavno i brzo root-ujete svoj Android uređaj:

>> Kako “rutovati” telefon? <<



>> Kako root-ovati Android uređaj pomoću aplikacije! (VIDEO) <<

>> Kako root-ovati telefon ili tablet bez narušavanja garancije! <<

*Dodato 09.02.2017

Ukoliko želite da povratite samo fotografije sa memorije telefona, prilažemo vam jednostavno video uputstvo koje će vam najverovatnije biti zgodnije od ovog. Ako fotografije nisu ono što želite da oporavite, već neku drugu vrstu datoteka, onda nastavite sa ovim uputstvom. Za više informacija i linkove koje pominjemo u videu, potražite na ovom LINKU.



Kako povratiti greškom obrisane fotografije

1. Sa priloženog linka preuzmite besplatan Dr.Fone for Android by Wondershare program za Windows ili Mac računare:

>> Dr Fone for Android by Wondershare <<



*Dodato 01.12.2016

U više navrata ste nas obavestili da nije moguće više sa porbnom verzijom (eng. trial) obaviti povraćaj datoteka. Shodno tome, prilažemo vam torrent link sa kojeg možete besplatno preuzeti plaćenu (krekovanu) verziju "Dr.Fone for Android" programa. Ukoliko link padne, obavestite nas o tome u komentarima ovog posta.

>> Dr.Fone for Android by Wondershare <<

2. Instalirajte ga i startujte.

3. Sada povežite vaš Android uređaj i računar putem USB kabla. Da bi računar i telefon komunicirali, neophodno je da na telefonu bude aktivirana opcija “USB otklanjanje grešaka”. Ukoliko ne znate kako se to radi, na priloženom linku imate detaljno uputstvo:

>> Kako aktivirati USB otklanjanje grešaka i čemu to služi!? <<

Nakon aktivacije opcije “USB otklanjanje grešaka”, u okviru programa “Dr Fone for Android by Wondershare” prikazaće vam se obaveštenje koje to potvrđuje.

4. Kada sve bude povezano i kada telefon i računar počnu da komuniciraju između sebe, “Dr Fone for Android by Wondershare” bi trebalo da vam prikaže koje se to kategorije datoteka mogu oporaviti. Štiklirajte ono što želite da oporavite, a to je naravno “Galery” i “Videos”.

5. Sledeće što je potrebno da učinite je da se odlučite da li želite da skenirate sve ili samo obrisane datoteke. Ukoliko želite brz oporavak savetujemo da selektujete samo obrisane i pritisnete taster za skeniranje.

6. Nakon klika na taster za skeniranje, na Android uređaju ćete morati da prihvatite “RSA Key” dodirom na taster “uvek prihvati” (eng. always accept). To će omogućiti sigurnu komunikaciju između dva uređaja i dodeliti “SuperUser” dozvole koje su neophodne za dalji rad.

7. Čim sve ovo obavite, “Dr Fone for Android by Wondershare” će obaviti analizu telefona. Tokom te analize, telefon će se možda resetovati i prikazivati neke čudne informacije na ekranu ali to vas ne treba da brine, samo pustite da program obavi svoje.

8. Čim se analiza završi dobićete rezultate skeniranja gde možete štiklirati datoteke koje želite da budu povraćene. Kada se odlučite i štiklirate koje će to datoteke biti povraćene, kliknite na taster “Recover”.

9. Ako ste sve obavili što smo naveli, onda vam je verovatno lakše jer ste uspeli da povratite fotografije i video zapise koji su vam dragi. Ipak tu nije kraj. Imajte na umu da do ovoga ne bi došlo da ste koristili neke programe za čuvanje multimedijalnog sadržaja. Na priloženim linkovima pogledajte kako možete reagovati preventivno što će vas poštedeti ovih muka:

>> Ovo je najjednostavniji i najefikasniji način da se sve fotografije i video zapisi sačuvaju <<

>> Kako napraviti rezervnu kopiju Android uređaja? <<

>> Kako napraviti rezervnu kopiju celokupnog Android telefona? (VIDEO) <<

>> Kako napraviti rezervnu kopiju Android aplikacija! <<