Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ko ima bolju kameru, Galaxy S6 ili iPhone 6?

Ko ima bolju kameru, Galaxy S6 ili iPhone 6?

Pitate se ko ima bolju kamericu? Evo odgovora!

Samsung je na MWC 2015 događaju javno postideo mogućnosti iPhone 6 telefona kada je u pitanju fotografisanje pod okolnostima lošeg osvetljenja. Na bini, Koreanski proizvođač je predstavio impresivnu kameru Galaxy S6 telefona upoređujući je sa iPhone 6 Plus uređajem. Koliko je te izscenirano i verodojstveno pogledajte u daljem tekstu.

 



Prvo ćemo vam reći da iPhone 6 ima kameru od 8 MPx rezolucije 3,265 x 2,448 piksela sa odnosnom razmere od 4:3. Galaxy S6 sa druge strane ima kameru od 16 MPx rezolucije 5,312 x 2,988 piksela sa odnosom rezmere 16:9, Fotke koje ćemo prilagati su malo zumirane i isečene kako bi se scene ujednačile i na najbolji način uporedile fotografije.


Kao što možete i sami primetiti Galaxy S6 pravi značajno kvalitetniju sliku u ovakvim uslovima od iPhone 6 telefona, međutim iPhone 6 ipak nije za otpisivanje jer je i ta fotografija takođe impresivnog kvaliteta. Ono što možemo sigurno da kažemo je da S6 ima superiorniju kameru u odnosu na iPhone 6 kada je fotografisanje pod okolnostima lošeg osvetljenja u pitanju.

Zapravo, Galaxy S6 kamera ima toliko dobre performanse da se može potakmičiti sa DSLR kamerama. Razlog zbog čega tako mislimo su odlične boje, kontrast i veoma detaljne senke na fotografijama koje su načinjenje u ovako lošim i neosvetljenim uslovima. Naravno, u mračnim delovima fotografije primećuje se “sneg” (eng. noise) odnosno nedostatak kvaliteta ali to ne osporava da je kamera Galaxy S6 telefona izuzetna. Ipak, moramo biti iskreni i reći da je na priloženim fotografijama, iPhone-ova je više zumirana.

Kada još više zumiramo tu se već jasno vidi razlika gde možete i sami proceniti gde je zapravo razlika. Sve što bi smo dodatno rekli je suvišno ali moramo reći da je Galaxy S6 titulu odneo samo kada je fotografisanje u slabo osvetljenim okolnostima u pitanju.