Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Uporedili smo Huawei FreeBuds 4i sa Apple AirPods Pro i sa Samsung Galaxy Buds Live!

Uporedili smo Huawei FreeBuds 4i sa Apple AirPods Pro i sa Samsung Galaxy Buds Live!

Pogledajte koji od ova tri renomirana proizvođača proizvodi najbolje TWS slušalice i koje od njih treba odabrati?

Tokom poslednjih nekoliko godina, prave bežične stereo slušalice (TWS) postale su prilično popularne zahvaljujući svojoj prenosivosti i bežičnom iskustvu koje pružaju. Uostalom, korišćenje žičanih slušalica nekima može biti naporno. Naravno, nisu sve TWS slušalice iste, jer će vam za najbolje iskustvo biti potrebne vrhunske TWS slušalice sa aktivnim poništavanjem buke (ANC).

 



S obzirom na to da postoji mnoštvo TWS slušalica, može biti teško odabrati model koji je za vas najbolji. U slučaju da nemate ideju koji par bežičnih slušalica odabrati, pogledaćemo tri premijum TWS slušalica koje obećavaju odličan kvalitet zvuka i poništavanje buke: 

Huawei FreeBuds 4i , Apple AirPods Pro i Samung Galaxy Buds Live. 

Sva tri para bežičnih slušalica prilično obećavaju kada se koriste zasebno, ali samo jedne možete nazvati najboljim TWS slušalicama koje danas možete kupiti.

Koje su to slušalice? Saznajte u našem uporednom testu.

Dizajn i udobnost

Pre nego što se pozabavimo kvalitetom zvuka, pogledajmo prvo njihov dizajn. Prvo, imamo FreeBuds 4i, najnovije Huawei TWS slupšalice koji imaju ANC. Što se tiče izgleda, FreeBuds 4i izgleda stilski i premium, posebno u crnoj boji koju imamo sa sobom. FreeBuds 4i takođe dolazi u beloj i crvenoj boji, što takođe odlično izgleda.

Model u beloj boji smo imali na detaljnom testu koji možete pročitati na linku ispod:



>> Huawei FreeBuds 4i - Recenzija (VIDEO) <<

Huawei FreeBuds 4i

Osim što izgleda sjajno, FreeBuds 4i je i neverovatno udoban za nošenje. FreeBuds 4i sadrži dodatne uloške za uši u različitim veličinama, tako da možete odabrati onaj koji vam najviše odgovara.

Kućište za punjenje modela FreeBuds 4i je takođe prilično elegantno. Još važnije je da je i prilično prenosivo. Pored toga, ima Type-C port za punjenje što je uvek plus.



Huawei FreeBuds 4i

Sada, pogledajmo AirPods Pro. Kao što se očekivalo od Apple uređaja, AirPods pro izgledaju i pružaju vrhunski osećaj. Udobno ih je nositi i duže vreme ako odaberete praveuloške za uši (u kutiji postoji više opcija za uši). Postoji bela verzija sa crnim detaljima, koja se nekima dopada, a nekima ne, plus varijanta u samo beloj boji. Nedostaje opcija u crnoj boji.



Što se tiče kućišta za punjenje, kućište AirPods Pro slušalica je najtanje od sva tri, što znači da je najlakše za nošenje. Za punjenje koristi Lightning port koji ima smisla za Apple korisnike, ali ovo ometa prodaju AirPods-a korisnicima koji nisu u Apple-ovom ekosistemu.

Na kraju, Galaxy Buds Live slušalice takođe izgledaju lepo, iako pomalo neobično. Njihov dizajn je definitivno najjedinstveniji od sve tri, posebno jer nije klasični ušni čepić, jer one stoje na samom vrhu vašeg ušnog kanala. To ih čini prilično udobnim za nošenje. Ali činjenica da ne postoji način da se modifikuje veličina znači da možda ne odgovara svima.

Kućište Galaxy Buds Live je najdeblje od svih. Ali bar koristi Type-C port.

U pogledu ukupnog komfora, FreeBuds 4i je naš izbor, a odmah iza njega slede AirPods Pro i Galaxy Buds Live. Iako su sve tri udobne za nošenje, sviđa nam se lakoća FreeBuds-a 4i, zajedno sa različitim veličinama uložaka za uši za bolje uklapanje.

Kvalitet zvuka

Sada prelazimo na kvalitet zvuka, složićete se, najvažnije u čemu par slušalica mora da se ističe.

Krenimo od, FreeBuds 4i. Nove Huawei TWS slušalice su impresivne u pogledu kvaliteta zvuka, jer imaju topao zvučni potpis i orijentisan na basove, a svejedno imaju jasnoću srednjih i visokih tonova. Uz ovo, FreeBuds 4i takođe ima odlično odvajanje instrumenata, što znači da možete da čujete određene detalje u numerama. Sve u svemu, FreeBuds 4i je zabavan par slušalica koji su savršeni za pop, hip-hop, R&B i druge žanrove sa jakim basom. Uprkos tome, FreeBuds 4i je i dalje dovoljno svestran za druge žanrove kao što su rok i akustika. Povrh svega, topli zvuk FreeBuds 4i čini ga najboljim za filmove / TV emisije, posebno za akcioni sadržaj, bez žrtvovanja jasnoće.

Sledeće su AirPods Pro. Apple-ove glavne TWS slušalice imaju neutralniji zvučni potpis, što znači da su malo lakši na basu. Slično kao i FreeBuds, AirPods Pro takođe ima dobro razdvajanje instrumenata. Ovaj neutralni zvuk i dobro razdvajanje čine AirPods Pro lepim izborom za većinu žanrova, mada ovaj „ravni“ zvučni potpis može zvučati pomalo dosadno za ljubitelje popa i hip-hopa.

I na kraju, Galaxy Buds Live. Od sve tri, Samsung-ov par ima najviše basova i najteži zvuk, ali ne i najbolji. Iako bi ljubitelji basa mogli uživati u ovome, otkrio sam da bas ima tendenciju da nadjača srednje i visoke tonove, stvarajući kvalitet zvuka kojem nedostaje malo jasnoće.

U pogledu ukupnog kvaliteta zvuka, FreeBuds 4i i AirPods Pro su nam po volji. Ali kada uzmete u obzir da je AirPods Pro trostruko skuplji, FreeBuds 4i ima bolji odnos kvalitet zvuka / novac.

Poništavanje buke

Što se tiče poništavanja buke, sve tri imaju ANC(eng. Active Noise Canceling), ali u tom pogledu nisu podjednako efikasne. Kao prvo, Huawei FreeBuds 4i ima efikasan ANC koji dobro blokira spoljnu buku, a takođe ima i režim svesti koji pojačava spoljne zvukove radi veće svesti o vašem okruženju. Pored toga, FreeBuds 4i takođe ima mogućnost isključenja, gde nema ANC-a niti poboljšanja svesti. Povrh svega, FreeBuds 4i takođe ima funkciju smanjenja šuma, što omogućava jasnije glasovne pozive sa mnogo manje pozadinske buke.

AirPods Pro takođe ima dobar ANC i režim svesti. AirPods nema opciju isključenja što znači da ste zaglavili ili sa ANC-om ili sa režimom svesti.  Imanje ove opcije bilo bi mnogo bolje, posebno u nekim scenarijima kao što je boravak kod kuće kada ANC nije potreban. AirPods takođe smanjuje buku u pozivima, omogućavajući kvalitetne pozive.

Što se tiče Galaxy Buds Live-a, on nema režim svesti, ali ima ANC. S obzirom na to da nema uobičajeni dizajn u uhu, ne daje pasivnu izolaciju. To znači da ćete i dalje čuti spoljnu buku, čak i kada je uključen ANC. Dakle, ovo nije idealno za korisnike koji žele da čuju samo svoju muziku kada su napolju. Slično kao kod prethodna dva modela, kvalitet poziva na Buds Live je takođe dobar.

Svakodnevna pouzdanost

Kako su se ove slušalice pokazale u domenu pouzdanosti? Nakon testiranja sva tri, Huawei FreeBuds 4i je jasni pobednik na polju baterije. FreeBuds 4i može da traje do 10 sati neprekidne upotrebe sa isključenim ANC-om. Sa uključenim ANC-om i većom jačinom zvuka, FreeBuds 4i može trajati do 4 sata pre nego što ga trebate vratiti u futrolu. Sa futrolom ćete dobiti sate i sate upotrebe. Što se punjenja tiče, FreeBuds 4i treba nešto manje od sat vremena da se napuni od 0% do 100%.

Što se tiče ugrađenih kontrola, sve tri imaju kontrole na dodir za reprodukciju / pauziranje numera, kao i za uključivanje / isključivanje ANC-a. U mojoj upotrebi, AirPods Pro je imao reaktivne kontrole, ali lokacija dodirnih kontrola je na telu slušalica, na šta je trebalo određeno vreme da se naviknem. Galaxy Buds Live je bio pomalo nespretan za kontrolu, jer često slučajno pritisnem kontrole dok prilagođavam položaj slušalica. Sve u svemu, smatram da su kontrole FreeBuds 4i najintuitivnije zahvaljujući osetljivom senzoru na dodir koji reaguje i dobro je postavljen. Pored toga, čak i ako je osetljiv, senzor se nije slučajno aktivirao kad god sam nameštao slušalice.

Povezivanje

Pre nego što završimo, pogledajmo kakvo im je povezivanje. Huawei FreeBuds 4i je u mogućnosti da se lako poveže sa Android i iOS uređajima. Tokom korišćenja nisam imao problema sa prekidom Bluetooth veze. Uz to, povezivanje FreeBuds 4i je brzo, jednostavno i bez muke.

Za poboljšanu povezanost i kontrole, FreeBuds 4i se može povezati sa aplikacijom Huawei AI Life, tako da bolje upravljate slušalicama. Aplikacija Huawei AI Life dostupna je na Huawei uređajima i može se lako preuzeti sa bilo kog Android ili iOS uređaja.

AirPods Pro je takođe u mogućnosti da se poveže sa iOS i Android uređajima. Iako je prema mom iskustvu, povezivost AirPods-a sa Androidom ograničena jer nemate pristup ostalim njegovim funkcijama koje su zaključane samo na iOS. To znači da se AirPods Pro ne preporučuje Android korisnicima, barem u pogledu povezivanja.

Galaxy Buds Live je takođe kompatibilan sa iOS i Android uređajima. Slušalice takođe nisu imale problema sa povezivanjem, a korisnici takođe mogu da koriste aplikaciju Galaxy Buds da bi ih bolje kontrolisali.

Pobednik premijum TWS obračuna - Huawei FreeBuds 4i

Poređenjem ovih 3 premijum TWS slušalica dolazmi do zaključka da je Huawei FreeBuds 4i pobednik, jer nudi jasan kvalitet zvuka sa zabavnim zvučnim potpisom, odličnim trajanjem baterije i impresivnim dizajnom. FreeBuds 4i takođe pobeđuje u velikoj meri zahvaljujući tome što je najbolja ponuda među ova tri para slušalica. Po ceni od samo 10.999 RSD, FreeBuds 4i je neverovatna ponuda premijum TWS slušalica, pogotovo jer ima efikasan ANC, što je retkost po svojoj ceni. Osim toga, odlična je ponuda ako uzmete u obzir da AirPods Pro i Galaxy Buds Live koštaju 37.303 RSD, odnosno 22.999 RSD. Bez obzira da li ste korisnik Androida ili iOS-a, FreeBuds 4i je definitivno najbolji izbor!

izvor: ungeek.ph