Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Acer radi na čudnom “gejmerskom” tablet računaru!

Acer radi na čudnom “gejmerskom” tablet računaru!

Acer je rešio da nas počasti jednim gejmerski tablet računarom, ali ipak ne pre kraja ove godine! Pogledajte kako izgleda i o čemu se radi!

Acer svoj posao obavlja baš onako kako mogi vole, konkretno i bez previše agrasivnog marketinga ili možda bez ikakavog marketinga! Acer je nedavno na jednoj svojoj konferenciji objavio gomilu novih proizvoda, sve u jednom mahu. Mogli su se videti novi Acer uređaji počevši od Windows Phone telefona, preko gejmerskih monitora, 2 u 1 tableta, pa sve do Android tableta.

Ispostavilo se da ova kompanija ima neke druge projekte u svom rukavu koje još ne želi da predstavi, barem ne pre kraja ove godine. Acer je čvrsto rešio da zagrize na tržište gejmerskih tablet računara gde posluje nekolicina većih kompanija. Sve kopmpanije koje se bave ovim gejmerskim tablet računarima možete nabrojati na jednoj ruci. Jedan od najpoznatijih gejmerskih tablet računara dolazi iz NVIDIA kompanije i zove se SHIELD. Postoje još par sličnih ali se ne reklamiraju odnosno ne oglašavaju kao gejmerski, iako imaju sve neophodne karakteristike. Acer-ov jedini pravi konkurent će verovatno biti NVIDIA kompanija jer kako stvari stoje oni će verovatno nastaviti sa SHIELD linijom tablet računara. Dakle, Acer ima ogromne šanse da dominira u ovom segmentu industrije prenosivih pametnih uređaja.Acer-om misteriozni tablet računar očigledno nije “Archos Gamepad” jer, barem za sada, deluje kao tablet gejmerske prirode. na prvi pogled, tablet deluje kao “Acer Predator” desktop računar sa crveno-crnim ćoškastim dizajnom. Tablet izgleda kao da je napravljen tako da na sebi ima masku a ne da je uređaj izjedna. Čini nam se da je ćoškasti i oštri dizajn čiste kozmetičke prirode bez neke skrivene svrhe.

Ovi crveni ćoškovi koje možete videti na fotografijama su jedini lementi dizajna koji su ipak tu sa nekom svrhom. Ti ćoškovi su kućišta za prednje orijentisane zvučnike gde svaki od ćoškova sadrži po jedan zvučnik. Jeste malo neobična audio postavka ali sve je to sa namerom odrađeno kako bi se kod kroisnika postigao što bolji gejmersi utisak. Osim toga, nemamo baš previše informacija o ovom osmoinčnom tabletu. Možemo samo da pretpostavimo da će ovo biti “zverka” koja će moći da pokrene najzahtevnije igračke naslove.

Smatramo da će nama kao potrošačima dobro doći čvrsta kokurencija među gejmerskim tablet računarima jer će oni baš iz tog razloga biti pristupačniji. Radujemo se novom Acer tabletu i budno motrimo na sve moguće dodatne ingormacije o kojima ćemo vas odmah obavestiti!