Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Alcatel je predstavio nove, budžetne pametne satove! [IFA 2016]

Alcatel je predstavio nove, budžetne pametne satove! [IFA 2016]

Alcatel konačno nastavlja svoju liniju pametnih satova novim "MoveTime WiFi" satovima. Pogledajte kako će izgledati...

Za razliku od ostalih proizvođača pametnih satova, Alcatel nema tu praksu dodeljivanja čudnih naziva svojim satovima. Recimo, prošle godine, Alcatel je svoju prvu liniju jednostavno nazvano "Alcater OneTouch Watch". Prosto zar ne?

 



Ove nedelje, na IFA konferenciji u Berlinu, Alcatel je prestavio sledeću generaciju pametnih satova. Ovaj put se novi Alcatel pametni sat naziva “MoveTime WiFi”. Zašto? Pa sasvim logično! Ovi uređaji vam prikazuju vreme dok ste u pokretu, tako da je Alcatel rešio da nastavi sa svojom ranijom strategijom dodeljivanja naziva:

Pokret - Move

Vreme - Time

Konekcija - WiFi

Ekran je AMOLED tipa, rezolcuije 400*400 piksela, a u uslovima jake sunčeve svetlosti, on se dobro vidi. WiFi i Bluetooth konekcije su i ovaj put dostupne pa tako novim “MoveTime WiFi” pametnim satom možete ostvariti pozive jer on ima svoj mikrofon i zvučnik.



Novi sat i ovaj put pokreće Alcatel-ov operativni sistem, međutim dizajn je promenjen tako da sat sada izgleda poput onih koje pokreće Android Wear. Kompanija Alcatel je otkrila da je novi sat deo velike “Move” linije uređaja. Pored sata, ostali “Move” uređaji su:

- Prenosni GPS lokator

- Fitnes narukvica

- Uređaj za nadzor i praćenje dece



Cena MoveTime WiFi sata još nije poznata, ali očekuje se da će cena biti slična prvoj generaciji Alcatel satova, a to je negde oko 150$.