Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Alcatel je predstavio tri nova telefona: U5, A3 i A5 LED. (VIDEO) [MWC 2017]

Alcatel je predstavio tri nova telefona: U5, A3 i A5 LED. (VIDEO) [MWC 2017]

Alcatel je predstavio tri nova, budžetna telefona među kojima je jedan modularni, ali potencijalno... Pogledajte o kakvim se to uređajima radi...

Alcatel je iskoristio priliku da na MWC sajmu u Barseloni predstavi svoja tri nova telefona. Alcatel A5 Led je posebno zanimljiv budući da je to prvi telefon koji koristi interaktivnu LED tehnologiju.

 



Ovaj put, Alacatel izlazi na MWC sajam sa budžetnim telefonima koji bi mogli da se svrstaju u nižu i srednju klasu. Poslednja, najnovija ponuda Alcatel kompanije izgleda ovako:

- Alcatel U5

- Alcatel A3

- Alcatel A5 LED

Ovi uređaji bi trebalo da dosegnu bazu korisnika koji žele pristupačne telefone koji imaju pristojne performanse. Alcatel mnogo više poverenja uživa od kako je kompaniju kupo TLC kome je Blackberry poverio određena svoja poslovanja.

Novi Alcatel telefoni su kvalitetno izrađeni, fino dizajnirani, sa odgovarajućim karakteristikama za uloženi novac. Pa hajdemo da pogledamo šta ti telefoni nude.



Aclatel U5

Radi se o pristupačnom Android telefonu koji ima ekran dijagonale 5 inča i određene korisne funkcije koje se odnose na selfie kameru. Primera radi, zarad boljeg selfie fotografije, korisnicima su na raspolaganju opcije Face Mask i Face Show. 

Telefon izgleda lepo, tanak je i ima zakrivljene ivice. Ergonomičan je, sa teksturom koja omogućava bolji hvat. Boje su vividnije i prikladnije mlađoj populaciji. Na raspolaganju je “Simple” režim kako bi se “gušteri” snašli odmah. Taj režim uključuje nekoliko omiljenih aplikacija i nekoliko osnovnih funkcija. Tu je i “Phone Guard” režim koji ubrazava telefon, čini ga bezbednijim i štedi bateriju.



Alcatel A3

Ovo je još jedan pristupačan model koji će selfie zavisnici tek obožavati. Brz je i bezbedan uz čitač otiska prstiju, “Private” režim i direktno lansiranje aplikacija sa zaključanog ekrana. Kada je reč o kamerama, sa zadnje strane imamo kameru rezolucije 13 MPx, a sa prednje kameru od 5 MPx sa LED blicem.

Za brz i lak selfie tu je i čitač otiska prstiju. Jedan dodir prsta preko njega i fotografija je načinjena. Takođe, i Alcatel A3 poseduje selfie-centrične funkcije kamere kao što su Face Mask i Face Show, plus nekoliko drugih poput Instant Collage i Selfie Album.



Ekran Alcatel A3 telefona je dijagonale 5 inča, HD rezolucije. Telefon ima četvorojezgarni procesor, prednje orijentisani zvučnik i 4G LTE povezivost. Plastična zadnja površina telefona ima posebnu teksturu koja obezbeđuje siguran hvat, a sve to je uokvireno metalnim ramom.

Alcatel A5 LED

Ovo je možda najuzbudljiviji model od svih. Njegova zadnja površina prekrivana je interaktivnim LED lampicama. Mladi će uživati sa ovim telefonom jer on sa svojim blještavim funkcijama oslikava mlad duh.

Međutim to nije sve. Ova zadnja površina je zamenljiva pa tako umesto LED lampica možete imati jači i kvalitetniji zvučnik ili dodanu bateriju! Izgleda da Alcatel sa ovim uređajem želi da uđe u sferu modularnih telefona, ali onih pristupačnih. No, videćemo kuda sve to ide u skorijoj budućnosti.

Alcatel A5 LED ima MediaTek MT6753 čipset koji podrazumeva osmojezgarni procesor. Tu je 2 GB i 16 GB interne memorije, kao i postavka kamera od 8 MPx, zadnja, i 5 MPx, prednja. IPS LCD ekran je HD rezolucije, dijagonale 5.2 inča.